Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.08.2015, 19:05   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Angry Şehit Dedesinden İbretlik Karar




Şehidin dedesi Ramazan Akkabak, kendileri için toplanan yardım parasını, şehit Barış'ın kardeşlerinin eğitimi için harcayacak.

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patmalası nedeniyle şehit olan jandarma komando er 20 yaşındaki Barış Akkabak’ın dedesi Ramazan Akkabak’ın cenaze törenine yamalı şalvarı, yırtık gömlek, eskimiş şapka ve ayakkabıyla katılan Ramazan Akkabak’ın durumunu haberlerden görenler, yardım kampanyası başlatmıştı. Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra yurtdışından da dede Ramazan Akkabak için açılan yardım hesabına para yatırıldı.



Kendisine ve eşine aylık ödenen 293 lira yaşlılık maaşıyla yaşamını sürdüren Ramazan Akkabak, yardım hesabına yatırılan paraya hiç dokunmadığını söyledi. Hesapta ne kadar para olduğuna dair bilgisi olmadığını da aktaran Akkabak, “Bu parayı evlatlık verilen Barış’ın kardeşlerinin eğitimi için kullanacağım. Ayrıca Gebiz bölgesinde okuyan fakir öğrencilere de yardım yapacağım. Allah devletimize zarar vermesin. Devletin verdiği yaşlılık aylığı bana yeter. Başka bir şey istemem” dedi.

Annesi Kadriye Akkabak’ı kanser hastalığı nedeniyle kaybeden Barış Akkabak 4 yaşındayken, kardeşleri 1.5 yaşındaki Ferhat ve 6 aylık Onur’la babası Cevdet Erdem tarafından cami avlusuna terk edildi. Köylüler, durumu çocukların dedesine bildirince üç kardeşe dede 78 yaşındaki Ramazan ve anneanne Havva Akkabak sahip çıkmıştı.

YARDIM PARALARI EVLATLIK TORUNLAR VE FAKİR ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE

Torununun 16 gün önce şehit düştüğünü anlatan Akkabak, olayın acısını halen yaşadığını söyledi. Ziyarete gelenlerin desteğiyle moral bulduğunu aktaran Ramazan Akkabak, “Gerek köy sakinleri gerekse dışardan gelen insanlar bize moral ve destek veriyor. Onların bu desteğiyle ayakta duruyoruz” diye konuştu. Her gün torununun mezarını ziyaret ettiğini ve dua okuduğunu da anlatan Ramazan Akkabak, “Torunumun adının yaşatılması için köy konağına bir tabela konulmasını istiyorum” dedi.

Kozan Mahalle Muhtarı Cafer Yıldırım ise Barış Akkabak’ın şehit olmasından sonra birliğindeki eşyalarının kendilerine teslim edildiğini söyledi. Gelen eşyalar arasında, bankamatik kartı, cep telefonu şarj aleti, giysiler olduğunu belirten Yıldırım, ayrıca Barış Akkabak’a ait banka hesabında da 62 TL bulunduğunu söyledi.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.2015, 22:17   #2
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehit Dedesinden İbretlik Karar

Çoook üzülerek okudum. Böyle fakir, çaresiz insanların yaşadığı ülkede makam arabalarıyla gezen, yediğini içtiğini devlete fatura eden vekillerin Allah be....versin. Örtülü ödeneği bile ailece tepine tepine kullananların Allah b...versin
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.2015, 22:23   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehit Dedesinden İbretlik Karar

@Asena ya ben okuyunca hüngür hüngür ağladım.

Ne kadar tok gözlü imiş.

Allah bundan sonra gönlüne göre verir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dedesinden, ibretlik, karar, İbretlik, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.