Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.08.2015, 00:33   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Lice’de Çatışma: 3 Şehit!






Diyarbakır Lice'de sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde çıkan çatışmalarda 3 asker şehit oldu 3 asker de yaralandı.

Diyarbakır Lice’de PKK ve güvenlik güçleri arasındaki çatışma tüm gün boyunca sürdü. Çıkan çatışmada sabah saatlerinde 1 asker şehit olurken, akşam saatlerinde de aynı bölgede devam eden çatışmalar sonucu 2 askerden daha acı haber geldi.

Habertürk’te yer alan habere göre, Diyarbakır Lice’de çıkan çatışmalar gece saatlerinde de devam etti. Sabah saatlerinde çıkan çatışmada 1 asker şehit olup, 3 asker yaralanmıştı. Böylece bugün bölgede çıkan çatışmalar sonucu şehit sayısı 3′e yükseldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Diyarbakır-Bingöl karayolunda güvenliğin sağlandığını, kırsal alanda ise operasyonların devam ettiğini söyledi.

VALİ AKSOY: “3 ASKER ŞEHİT, 3 ASKER YARALI”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bölgedeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Lice kırsalındaki çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Çatışmalarda 3 askerimiz şehit, 3 askerimiz de yaralı. Öldürülen PKK’lıların sayısı konusunda henüz bir net bir bilgi elimde yok. Gün boyu çıkan çatışmalarda Diyarbakır-Bingöl karayolunu hendek kazarak ulaşıma kapatan PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatmıştık. Yol güvenliği sağlandı; kırsal alanda operasyonlar sürüyor” dedi.

“SİLVAN’DA ASAYİŞ SAĞLANDI”

Vali Aksoy, Silvan İlçesi’nde 4 mahallede hendek kazarak yolu kapatan PKK’lılar ve YDG-H’lilere yönelik operasyonların ise tamamlandığını söyledi. Operasyonlarda 1 örgüt üyesinin öldürüldüğünü, 1 örgüt üyesinin de yaralı ele geçirildiğini belirten Vali Aksoy, “Silvan’da sabah başlayan operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için kesin talimat vermiştim. Polis sivil halkın zarar görmemesi için operasyonu titizlikle yürüttü. Örgüt üyeleri roketatarlı saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı. Ayrıca çarşı merkezinde bombalı bir araç polis tarafından imha edildi. Patlamanın etkisiyle çevrede hasar oluşurken, olay yerinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Akşam saatleri itibariyle güvenlik ve asayiş sağlanmış oldu. Örgüt üyeleri hendeğin arkasına ateş ettikleri için polis de karşılık veriyordu. Sivil kıyafetli ve maskeli oldukları için çok da şahısların tamamını belirleme şansı henüz olmadı. Bu nedenle de gözaltında az sayıda kişi var. Geri kalanların tespiti için çalışmalarımız sürüyor. Bir kısmının da ilçeden kaçmış olma ihtimali var. Ancak ilçede örgüt temizlendi, asayiş sağlandı” şeklinde konuştu.

Öte yandan askeri kaynaklar ise, Silvan’daki operasyonlarda 15, Lice’deki operasyonlarda ise 19 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini belirtti.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır’ın ilce İlçesi’nde PKK’lılar ile çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında şöyle denildi:

“17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00′da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır- Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır.

18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15′te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada 4 kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan 1 personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.”

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği de Lice’de güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle:

“Diyarbakır-Bingöl Karayolu Lice mevki Fis Ovası’nda daha önceki günlerde karayolunu keserek vatandaşımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen, yolda asker ve polis kaçıran, yola mayın döşemek suretiyle 2 askerimizi şehit eden terörist unsurlara yönelik operasyon yapılmış olup operasyon sırasında 1 askerimiz şehit olmuş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavilerine devam edilmektedir. Bölgede bulunan terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam etmektedir.”


Kaynak




  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2015, 00:38   #2
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lice’de Çatışma: 3 Şehit!

Mekanları cennet olsun


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2015, 12:39   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Cevap: Lice’de Çatışma: 3 Şehit!



Lice’de şehit sayısı dörde yükseldi!

Diyarbakır‘ın Lice ve Hani kırsalında dün çıkan çatışmalarda yaralanan Jandarma Teğmen Ubeyd Turan şehit düştüğü bildirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün ve bugün yaşanan çatışmalardaki şehit sayısı 4′e yükseldi. TSK’dan yapılan açıklamaya göre; Jandarma Teğmen Ubeyd Turan tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.
Dün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki karayolunda yol kesme eylemi olması çıkan çatışmada jandarma astsubay Metin Aydemir, uzman çavuş Muhammet Tufan ve uzman onbaşı Latif Adıgüzel şehit olmuştu.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 19.08.2015, 15:22   #4
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lice’de Çatışma: 3 Şehit!

Artık takip etmekte zorlanıyorum. Diyecek sözde kalmadı.
Allah rahmet eylesin
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çatışma, lice’de, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.