Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.09.2015, 22:16   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Saldırı Sonrası İlk Açıklama Sedat Ergin’den Geldi!

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteye yapılan saldırıda kendini zor kurtarıp CNN Türk'te canlı yayına katıldı.

Nefes nefese ve ter içerisinde canlı yayına katılan Ergin, gazeteye yapılan saldırıyı sıcağı sıcağına anlattı.

KORNAYA BASIP TEKBİR GETİRDİLER


Hürriyet Gazetesi’ne düzenlenen ikinci saldırıyı Sedat Ergin şu sözlerle anlattı:


“Gazetenin bir ana girişi var. O ilk gelenleri karşıladığımız yer. Türk bayrakları var, tekbir getiriyorlar. Dorseleri getirmişler onlar sürekli gürültü efekti yapıyor. Türkiye bölünmez gibi bir slogan atıyorlar. Bahçeye çıktık. Görünüşte 35-40 kişi görünüyordu. Polisin onları önleyebileceklerini düşündük. Yaklaştık hatta. Arkadaşlar uyardı ‘aman yapmayın’ diye. Bu çekiciler sürekli kornaya basıyorlar, Allah-u Ekber sesleri. Polis yetersiz kaldı. Yine kırdılar ve döktüler. Ben o sırada içeriye kaçtım can derdine düştüm.


“HÜKÜMET, SON DERECE KUSURLUDUR”


Kapıyı yine kırdılar. Yerlerde cam parçaları kapladı. Döner kapı var ve oraya girdiler. Önce Cumhurbaşkanı’na sonra Başbakan’a sonra da İçişleri Bakanı’na bir çağrı yapılsın. Bize yapılan saldırı kınansaydı bugün bu saldırganlar tekrar gelip basma cesaretini bulamazlardı. Polis yetersiz. Göstericiler hamle yapıyorlar. Güvenlikçilerimiz bizleri uyardılar. Yavaş yavaş bize doğru gelmeye başladılar. Polis bariyeri yetersiz kaldı. Burası Hürriyet Gazetesi merkezİ. Pazar günü saldırıya uğramış. Son derece yetersiz. Hükümet, içişleri bakanı son derece kusurludur.


“40 YILLIK GAZETECİYİM VE İLK KEZ KORKUP KAÇTIM”


Polis onları tutabilir derken binaya doğru gelmeye başladılar. Biz de itiraf edeyim kaçmak zorunda kaldık. 40 yıllık gazeteciyim ilk kez can güvenliğimin olmadığını hissettim ve ilk kez korkup kaçtım.


Giriş katında nereye kaçacağız? Bina içerisine girdiklerinde can güvenliğimiz ne olacak. Merdiven boşluğuna girdik ve bir kat çıktık. Kadın görevliler, temizlik çalışanları, emekçiler herkes panik içerisinde. Dışarıdan sesler gelişiyor. Kapıya geldiler ve sesler geliyor dışardan.


“BÖYLE BİR ŞEYİN TEKRAR OLMAYACAĞINA EMİNDİM”


Polisin gelmesi ve olayların başlaması arasında 20 dakika süre var. Burada ciddi bir ihmal var. Pazar akşamı bu saldırı olduktan sonra sabaha karşı 2.30 sularında CNN Türk’te canlı yayına katıldım. Evden gazeteye gelmiştim. Bir konuda çok emindim. Bir daha böyle bir şey olmayacak. Herhalde sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali güvenlik önlemlerini alacaklardır diye. Siyasi partilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir dedim. Demokrasiye inanıyorsak şiddetle aramıza mesafe koymalıyız dedik. 48 saatte iktidardaki Ak Parti şiddetle arasına bu mesafeyi koymak konusunda bu saldırıları kınamak konusunda eksik kaldı.


“BU İKTİDAR BU KORKUYU YAŞATTI BANA”


Beşir Atalay bizim Ankara temsilcimize bir açıklama yaptı. Tüm kamuoyuna yapılan bir açıklama değildi o da. İlk kez bu iktidar bir korkuyu yaşattı bana. Bana bu korkuyu yaşatmaya kimin hakkı var? Hürriyet Türkiye’nin en büyük ve en etkili gazetesi. En etkili gazetesi 48 saatten sonra tekrar vandalizmin hedefi olmuştur ve bunun sorumlusu da itiraf edelim, Türk toplumunun vicdanına bırakalım. Herkesin vicdanına seslenmek istiyorum. Pazar günü cam çerçeve aşağı indirildi.


“YARINDAN EMİN DEĞİLİM”


Yarın kapıdan içeri girerken kendimi emniyet içinde hissedecek miyim emin değilim. Hürriyet Gazetesi olarak bağımsız gazeteciliğimizden ödün vermeyeceğiz. Baskılar bizi yıldıramayacak. Bunlar gelip geçici olaylardır. Bağımsız gazeteciliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Büyük bir kararlılıkla bunu devam ettireceğiz. İstedikleri kadar kapıya saldırganlar gelsin.”



Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.09.2015, 22:25   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saldırı Sonrası İlk Açıklama Sedat Ergin’den Geldi!

Ülkemiz düzinelerce şehit vermiş, trolların derdine bak, bunlarda hiçmi utanma yok! ülke meselesimi önce gelir, parti meselesi mi?
Yazıklar olsun oy hesapları yapanlara, onları hele bir Güneydoğu'ya davet ediyorum, polis dostlarımız korkudan ne müdahale edebiliyor, ne de biber gazı kullanabiliyor bu rahatlıkta cengaverlik yapıyorlar, arkalarına hükümet gücünü alarak.

Belkide değirmenin sularının kesileceğini anladıkları için her yere saldırıyorlar, bizim gibi alınteri ile para kazanmak çok zor.

Anlaşılan seçimlerde durumları çok kötü ben bunu anlıyorum ama benim için şehitlerimiz daha ön planda, bununda konuşulmasından, tartışılmasından rahatsız oluyorlar ise vatanseverliklerini hele bir sorgulasınlar o zaman...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.09.2015, 22:31   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saldırı Sonrası İlk Açıklama Sedat Ergin’den Geldi!

Baskı yetmedi gazeteler basılmaya başlandı.

Bu böyle devam etmeyeceğini herkes bilir. Kasım'da yapılacak olan genel seçimler bu süreçte çok zor görünüyor.

İstenilen de buydu. Tam bir kaos ortamı. Zaten bu çok önceden dillendirilmişti.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.09.2015, 00:01   #4
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saldırı Sonrası İlk Açıklama Sedat Ergin’den Geldi!

Yeni terör örgütümüz; TROLLER...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklama, ergin’den, geldi, saldırı, sedat, sonrası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.