Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.09.2015, 13:10   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart TÜRGEV Davası Reddedildi

Kılıçdaroğlu hakkında dava açan TÜRGEV kanıtları ortaya 'çıkaramayınca' mahkeme davayı reddetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetim kurulu üyelerinden olduğu TÜRGEV’in 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vakfın bilançolarının açıklanmasını istedi. Deliller toplanmayınca mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının hakaret niteliğinde olmadığına kanaat getirdi ve davayı reddetti.

100 BİN LİRA İSTEMİŞLERDİ


TÜRGEV’in rüşvetin merkezi olduğunu açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na vakıf yetkilisi Ali Çevik “İtibar, onur, şeref ve saygınlığa” hakaret edildiği gerekçesiyle 100 bin TL’lik manevi tazminat talep etti.

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan savunmalarda Kılıçdaroğlu, TÜRGEV’in banka hesaplarına yatan paraların detaylı ekstre bilgilerinin açıklanmasını, Hazine’ye kayıtlı tahsis edilen taşınmaz listesinin verilmesini, bağış adı altında alınan taşınmazların listesini istedi.

“TÜRGEV RÜŞVET MERKEZİDİR” DEMİŞTİ


Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamasında bilançoların açıklanması çağrısında bulundu ve “TÜRGEV rüşvetin merkezidir. Rüşvetin kaynağıdır. Devletten ihale alanlar ihaleyi almadan önce götürüp TÜRGEV’e para veriyorlar….O bilançolarını, gelir gider tablolarını ve kimlerden bağış aldıklarını getirip mahkeme dosyasına koysunlar. Dosyaya koymuyorlar. Koysunlar. Görecekler orada ihale alanların nasıl götürüp oraya rüşvet yatırdıklarını. Rüşvetle beslenen bir yapı var orada. İhale almayan sade yurttaş gidip bağış yapıyor mu?” dedi.
Ancak mahkeme delilleri toplamadan, tanıkları dinlemeden kararını verdi ve davayı reddetti.

Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
davası, reddedildi, türgev


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.