Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.10.2015, 19:40   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Esad: Erdoğan ve Davutoğlu, Ülkeme de Dünyaya da Tavsiye Veremez

Esad, Erdoğan'ın Türkiye'nin istikrarlı dönemine ayrımcı tavrı ile son verdiğini söyledi

İran’ın Khaber Televizyonu’na konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ülkesine tavsiyede bulunma hakkı olmadığını söyledi. Esad, “Erdoğan ve Davutoğlu, dünyada da kimseye tavsiyede bulunamazlar. Hakikat budur. Bu kadar basit ve net” ifadelerini kullandı.

“TERÖRÜ DESTEKLEYEREK TERÖRLE NASIL MÜCADELE EDİLİR”


Türk toplumunda son dönemde gözlemlenen ayrışmanın sorumlusunun da Erdoğan olduğunu söyleyen Suriye lideri, “Türkiye yıllarca istikrarlı bir ülkeydi. Ancak Erdoğan, ayrımcı dili, fitne söylemi ve toplumun farklı kesimlerine yönelik ayrımcı tavrı ile bu döneme son verdi” diye konuştu.



Esad, “ABD ve müttefikleri, Erdoğan ve Davutoğlu hükümeti teröristleri desteklerken, onların Türkiye sınırından silah ve parayla geçmesine izin verirken, Suriye ve Irak’ta terörizmle-IŞİD’le nasıl mücadele edebilir?” ifadelerini kullandı.

“SURİYE’NİN ÇÖZÜMÜ KARMAŞIK DEĞİL”


Türkiye, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’ı “Suriye’ye teröristler göndermekle” suçlayan Esad, uluslararası toplumun bu ülkelere baskı yapmasını istedi. Esad, “Eğer bu yapılırsa, sorun olmayacaktır. Suriye’deki sorunun çözümü hiç de karmaşık değil. Zira bu ülkeler Suriye halkına düşman. Zaten ülkemizdeki sorunun nedeni de onlar” dedi.



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad mülakatında ülkesi ile Rusya-İran ve Irak’ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini de söyledi. Beşar Esad aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu. Esad, ABD liderliğindeki koalisyonun ülkesi ile Irak’taki hava saldırılarının verimsiz olduğunu belirterek, “Saldırılar sadece terörizmin daha da yayılmasına neden oldu” dedi.

Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları devam ederken, Kremlin saldırılarda sadece IŞİD mevzilerinin hedef alındığını açıkladı. Suriyeli aktivistler ise Rusya’nın açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını, saldırıların temelde Esad karşıtı diğer muhalif grupları hedaf almış göründüğünü söylüyor.


ERDOĞAN: “BİZİM AÇIMIZDAN KABUL EDİLEBİLİR YANI YOK”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fransa’ya hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Rusya’yı hava saldırıları nedeniyle eleştirdi. Erdoğan, “Rusya’nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye’deki bu bombardıman olaylarının, özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur” dedi.


CAMERON: “ESAD’A DESTEK KORKUNÇ BİR HATA”


İngiltere Başbakanı David Cameron ise Esad’ı kasap olarak niteleyerek, Rusya’nın Suriye liderine askeri destek vermesinin korkunç bir hata olduğunu kaydetti. Cameron, “Bu bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak, radikalleşmeyi artıracak, terörizmi de körükleyecektir” dedi.


Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
davutoğlu, dünyaya, erdoğan, esad, tavsiye, ülkeme, veremez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.