Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.10.2015, 10:14   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Altın Varaklı Koltuğun Sırrı Çözüldü



Altın varaklı koltuğun sırrı çözüldü

Altın varaklı koltuğun son Osmanlı padişahlarından Abdülaziz'e ait olduğu anlaşıldı. Eski Kültür Bakanı "Osmanlı’nın çöküş dönemini taklit ediyorlar" dedi.


Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İstanbul ziyaretindeki “kabul mekanı” Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ndeki ihtişamlı altın varaklı koltuklar özellikle sosyal medyada gündem oldu. Binlerce caps’e ve espriye neden olan koltuğun Sultan Abdülaziz döneminde Fransa’dan getirilmiş olan koltuklar olduğu anlaşıldı. Konuyla ilgili konuşan eski AKP’li bakan Ertuğrul Günay ise “Bunlar Osmanlı’nın son döneminin köşkleri. Yani Osmanlı çöktükçe şatafat, gösteriş artmış. Bu arkadaşlar Osmanlı’nın çöküş dönemini taklit ediyorlar.” dedi.

Video izle

İLK OLARAK FAS KRALI İÇİN KULLANILMIŞ AMA HİLALSİZ OLARAK!

2013 yılında köşkün deposunda bulunup onarılan altın varaklı koltuğun ilk olarak 2014’te Fas Kralı 6. Muhammed’in ziyareti sırasında kullanıldığı ortaya çıktı. Koltuğun o dönem “hilalsiz” olarak kullanıldığı hilalin daha sonradan eklendiği öğrenildi.


“YIKILMA DÖNEMİ İHTİŞAMI”

Konuyla ilgili en çarpıcı tespit ise eski AKP’li Ertuğrul Günay’dan geldi. Hürriyet’e konuşan eski Kültür Bakanı Günay “Taklide kaçan bir restorasyon olmuş. Beni rahatsız etti. Çünkü bir devlet kabul mekanının ağırbaşlılığı yok, sonradan görme, abartı kokuyor. Bunlar Osmanlı’nın son döneminin köşkleri. Yani Osmanlı çöktükçe şatafat, gösteriş artmış. Bu arkadaşlar Osmanlı’nın çöküş dönemini taklit ediyorlar.” dedi.

DEVLET KONUKEVİ OLARAK KULLANILIYOR

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü 2013’te başlayan ve geçen yıl tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından Devlet Konukevi olarak kullanılıyor. Büyük Mabeyn Köşkü, Sultan Abdülaziz tarafından 1866 yılında Ermeni asıllı Balyan Ailesi mimarlarına yaptırıldı. Köşkün dış cephesi yivli ve kompozit başlıklar, sütunlar, konsollu ve dilimli arşitravlarla (sütunların taşıdığı üst yapının en alt parçası) bezendi. Köşkün iç planı ise eski mimari geleneğe dayalı olarak tamamlandı. Alt kattaki havuzlu Divanhanesi ve ikinci kata çıkan kristal trabzanlı merdivenleri, en çok ilgi çeken mekanları oldu. Köşkün üst katı padişah tarafından kullanılırken, diğer bölümler ise üst düzey saray görevlilerinin kullanımına aitti. II. Abdülhamid döneminde (1876-1909) devletin yönetim binası olan köşk, hem Osmanlı hem Cumhuriyet döneminde önemli davetlerde kullanıldı.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.10.2015, 23:09   #2
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Altın Varaklı Koltuğun Sırrı Çözüldü

Almanlar da şaşırmıştır hani, böyle debdebeye alışık değil adamlar...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
altın, çözüldü, koltuğun, sırrı, varaklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.