Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.10.2015, 14:28   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Partilerin 25. Dönem Karnesi

33 saat çalışan vekiller 25. dönemi böyle kapattı:

CHP: 1300,
MHP: 502,
HDP: 420,
AKP: 0


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. dönemde, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından tam 500 adet kanun teklifi verildi. CHP, MHP ve HDP 2 bin 222 soru önergesi verirken, AKP’nin milletvekilleri tek bir soru önergesi vermeden dönemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. dönemde, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından tam 500 adet kanun teklifi verildi. Ancak Meclis’in çalışmaması ve komisyonların kurulmaması sebebiyle bu teklifler işleme konamadı. 25. dönemde milletvekilleri tarafından 2 bin 222 tane de TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verildi. En fazla soru önergesi, milletvekilleri içerisinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu (346) ile MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık (238) tarafından verildi. AKP’li milletvekilleri ise hiç soru önergesi vermedi. Verilen yazılı soru önergelerinin çok az bir kısmına muhatapları tarafından cevap verildi.

MECLİS 6 AYDIR TATİLDE


Türkiye, 7 Haziran’ın ardından 1 Kasım’da bir kez daha genel seçime gidiyor. TBMM 25. dönem milletvekilleri Meclis açılmadığı için görevlerini çalışmadan tamamladı. 7 Haziran 2015 tarihindeki milletvekili seçimleri sebebiyle 4 Nisan 2015′te tatile çıkan TBMM, 7 Haziran seçimleri sonrasında sadece 8 gün toplanabildi. 8 günde de sadece milletvekili yemini, başkanlık divanı oluşumu, Lübnan ve Suriye-Irak tezkereleri ile RTÜK’e üye seçimini yapan Meclis, yaklaşık 6 aydır tatilde. 1 Ekim’de anayasal zorunluluk sebebiyle açılan Meclis, 1 Kasım seçimleri için yeniden tatile girmişti.

AKP MİLLETVEKİLLERİ HİÇ SORU ÖNERGESİ VERMEDİ


AKP’li milletvekilleri hiç soru önergesi vermezken; yazılı soru önergelerinin partilere dağılımı da şu şekilde:
CHP 1300, HDP 420, MHP 502 olmak üzere toplamda 2 bin 222.

5 AYDA 33 SAAT ÇALIŞTILAR


7 Haziran seçimlerinden sonra toplanan Meclis Genel Kurulu’nda 10 toplantı gerçekleşti. 5 ayda yaklaşık 33 saat çalışan Meclis’in en kısa çalışma mesaisi 2 dakika, en uzun mesaisi ise 9 saat 42 dakika sürdü. TBMM, terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi istemiyle iki defa olağanüstü toplandı.


Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dönem, karnesi, partilerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.