Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.11.2015, 14:35   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünya Fransa Bayrağı’nın Renklerine Büründü

Dünya Fransa Bayrağı’nın renklerine büründü




Paris'te meydana gelen terör saldırılarının ardından, tüm dünya Fransızlara destek için sokaklara döküldü, binalar kırmızı-beyaz-mavi renklerle aydınlatıldı



Paris’te Cuma gecesi meydana gelen, IŞİD’in üstlendiği terör saldırılarının ardından Fransa’da 2.Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez olağanüstü hal ilan edilirken, tüm dünya da yaşanan olayları kınamaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde insanlar sokaklara dökülüp olayları protesto ederek, Fransız büyükelçiliklerine çiçekler ve mumlar bırakıyor.



İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi Paris’te meydana gelen terör saldırılarını lanetlemek için bir araya gelirken, kentin dört bir yanı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Fransa bayrağının renklerine büründü.



Londra’nın merkezinde simge haline gelen Tower Bridge, Londra Belediye Binası, London Eye ve Trafalgar Meydanı’nda bulunan National Galeri, Paris’teki kanlı terör saldırılarında hayatını kaybeden 129 kişi anısına, Fransa bayrağının mavi, beyaz ve kırmızı renkleriyle ışıklandırıldı. Binlerce kişi terörü lanetlemek için Trafalgar Meydanı’nda bir araya geldi. Bu arada meydana gün boyu akın edenler, ölenlerin anısına mum yaktı, çiçek bıraktı.


Foto: Reuters

İngilizler, İngiltere’de yaşayan Fransız asıllı vatandaşlar ve diğer uluslardan birçok kişi, Fransa halkına destek vermek amacıyla Trafalgar Meydanı’nda hazır bulundu. Meydana gelen kalabalık, ellerindeki Fransa bayrakları ve ‘Londra Fransa’nın yanında’, ‘Hepimiz Parisiz’, ‘’Paris için dua et’ yazılı pankartlarla dayanışma mesajı verdi. Sağanak yağışa rağmen bir araya gelen binlerce kişi, akıllı telefonlarının ışıklarını yakarak Fransa marşını birlikte söyledi.


Foto: Cihan

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yüzlerce kişi, Paris’te meydana gelen terör saldırılarını lanetlemek için bir araya geldi. Fransa’nın Atina Büyükelçiliği girişine çiçek bırakan vatandaşlar hem mum yaktı hem de dayanışma mesajları verdi. Atina Belediyesi binası ise saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Fransa bayrağının renklerine büründü.


Foto: Cihan

Ülkenin diğer şehirlerinde de benzer uygulamalara gerçekleştirildi. Kavala Belediyesi binası da Fransa bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Girit’in Hanya şehri limanındaki deniz feneri de aynı şekilde mavi, beyaz ve kırmızı renkler ile aydınlatıldı.


Foto: Reuters

Avustralya’nın Sydney şehrindeki meşhur Opera House binası da dün gece Fransız bayrağının renkleri olan mavi beyaz ve kırmızı renklerle aydınlatıldı. Binlerce Avustralyalı şehir merkezine akın ederek, Opera House’un Fransız bayrak renklerine bürünmesine seyretti ve destek gösterisinde bulundu.


Foto: Reuters
Paris saldırıları nedeniyle, Sydney’de özel bir anma programı düzenlendi. St Mary Katedrali’nde düzenlenen törene Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Mike Baird ve Fransa hükümet yetkilileri katıldı.




Yapılan konuşmalarda Paris saldırılarının barbarca olduğu vurgulandı. Yüzlerce kişinin katıldığı tören esnasında salona büyük bir Fransız bayrağı asıldı. 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle Pazartesi günü, St Mary Katedrali’nde yeni bir tören daha düzenlenecek.


Foto: Reuters


Almanya’da da Paris’e destek vermek için binlerce insan sokaklardaydı.



Foto: Reuters

Berlin’deki Brandenburg kapısı da Fransa bayrağının renkleriyle aydınlatılırken, binlerce insan soğuk havaya rağmen uzun saatler boyunca meydandan ayrılmadı.


Foto: Reuters

Amerika’nin Washington kentindeki tarihi kemer de Fransa’nın renklerine büründü. Meydanda toplanan insanlar, Paris’teki terör saldırılarını kınayan dövizler taşıdı.


Foto: Reuters

Japonya’nın başkenti Tokyo’da da, Fransa Büyükelçiliği önüne, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların anısına çiçekler bırakıldı.
Kaynak






__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2015, 20:36   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya Fransa Bayrağı’nın Renklerine Büründü

Paylaşım için teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2015, 22:09   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya Fransa Bayrağı’nın Renklerine Büründü

"Yazın yediğin hurmalar kışın bi tarafını tırmalar"

Zamanında terör örgütlerini desteklerken bunu hiç hesaba katmamıştı sanırım.


Olan masum halka oluyor.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2015, 23:37   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya Fransa Bayrağı’nın Renklerine Büründü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
Bizde hergün ölenler ve sehitler oluyor. Dünya neden heryeri Türkiye bayragi yapmiyor.
Aynen doğrudur Cemkan!Yapmazlar çünkü bize olan tarihsel husumetleri var.Ne zaman işin ucu kendilerine dokunur,o zaman feveran ederler.Bu arada bu terör olayı sırasında ölen masum insanları kast etmiyorum ama Avrupa'nın yönetme mantalitesi bellidir.Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derler onlar!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bayrağı’nın, büründü, dünya, fransa, renklerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.