Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.11.2015, 18:56   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Putin'den İlk Açıklama: Çok Ciddi Sonuçları Olacaktır


Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Putin, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili yaptığı ilk açıklamada "Uçağımız vurulduğunda sınırdan 4 km uzaktaydı. Uçaklarımız ve pilotlarımız Türkiye'yi asla tehdit etmedi" dedi.
Putin, uçağın düşürülmesini "Sırtımızdan bıçaklandık" diye yorumladı.
Rusya Savunma Bakanlığı da, "Suriye'de düşürülen Su-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini" öne sürdü.
Kremlin'den gelen ilk açıklamada ise, "Rus uçağının Suriye'de düşürülmesinin çok ciddi bir olay olduğu" belirtildi. Kremlin sözcüsü, “Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretini iptal edecek” söylentilerini de oldukça sinirli bir şekilde yanıtlayarak, “Bunu telefon açıp bizim Dışişleri Bakanlığımıza sorun" dedi.


Bakanlık açıklamasında, "Uçağın tüm uçuş boyunca Suriye sınırları içerisinde olduğunu kanıtlayabiliriz" iddiasında bulunuldu.
Açıklamada, “Tahminimize göre karadan atılan füzeyle vurulan SU-24 savaş uçağı Rusya Hava Kuvvetlerine ait. Olayı araştırıyoruz” denildi.
Açıklamada ayrıca, “İlk araştırma sonucunda, uçağımızın Suriye hava sahasında 6 bin metre irtifada bulunduğu sırada vurulduğu anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.
Rus Savunma Bakanlığı, uçaktan paraşütle atlayan pilotların akıbetinin bilinmediğini duyurdu.
Kremlim Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus uçağının Suriye'de düşürülmesinin "çok ciddi bir olay" olduğunu söylerken, "Sonuca varmak için çok erken" dedi.
Peskov, sabah saatlerinde Rus basınında yer alan “Putin, Türkiye'nin vurduğu uçakla ilgili Rusya Güvenlik Konseyi’ni topluyor” bilgisinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Peskov, “Rusya Güvenlik Konseyi şu anda bu olayla ilgili toplantıya çağrılmıyor” diye konuştu.


PESKOV'U KIZDIRAN SORU
“Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretini iptal edecek” söylentilerini de oldukça sinirli bir şekilde yanıtlayan Peskov, “Bunu telefon açıp bizim Dışişleri Bakanlığımıza sorun. Lavrov’un gezisini Dışişleri Bakanlığı planlıyor ve iptal edilip edilmeyeceğini de orası kararlaştıracaktır” dedi.
Sosyal medyada aralarında Wall Street Journal muhabiri Habib Khan Totakhil’in de bulunduğu bazı isimler, Lavrov’un yarınki Türkiye ziyaretini iptal ettiğini öne sürmüş ve bu iddia Rus basınında da yer almıştı.
Savunma Bakanlığı'ndan uçağın düşürülmesiyle ilgili detaylı raporun gelmesini beklendiğin aktaran Peskov, "Bu raporu inceledikten sonra tavrımızı ortaya koyacak açıklama yapılacak" diye konuştu.
Peskov ayrıca, Rus Savunma Bakanlığı’nın resmi açıklamasına kadar Rusya’nın BM’nin 51'inci maddesini kullanıp kullanmayacağı hakkında konuşmasının mümkün olmadığını söyledi.


51'İNCİ MADDE NE DİYOR?
Birleşmiş Milletler'in 51'inci maddesi "meşru müdafa" halinde kuvvet kullanımı hakkını içeriyor.


“KARADAN FÜZEYLE VURULDU”
Bu arada Rusya televizyonuna çıkan Rus askeri uzmanlar, “Lazkiye üssündeki radarlarımız, uçağımızın vurulma anında yakınında başka savaş uçağı bulunmadığını gösteriyor. Dolayısıyla 6 bin metre irtifadaki Su-24’ün, Türkiye topraklarında konuşlandırılan Amerikan yapımı ‘Hawk MIM-23L/M’ uçaksavar füzesiyle vurulduğu anlaşılıyor” dedi.
ALINTI

__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:00   #2
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Umarım bu kriz diplomasi yolu ile halledilir.Rusya'ya kafa tutmak için deli olmak lazım!Eğer diplomasi işlemezse ;Rusya kesinlikle buna cevap verecektir.Natoya falan da hiç güvenmeyelim,bir anda yalnız kalırız.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:03   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Umarım AKP, Amerika'nın maşalığına soyunarak, 3. Dünya Savaşı'na yol açabilecek bir takım gelişmelere Türkiye'yi sürüklemez.


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Bilindiği gibi, Amerika'nın yıllar önce yaptığı bir BOP (Büyük orta Doğu) Projesi var.
Amerika bu proje ile şunları hedefliyor.
1- Amerika Ortadoğu'daki petrol yataklarına (daha da hakim) olabilmek için Ortadoğu'da kendisine karşı olan yönetimleri iç karışıklıklar çıkararak zayıflatmak,
2- İç karışıklıklar çıkarılacak ülkelerde (İran, Irak, Suriye ve Türkiye) bulunan Kürt kökenlileri kışkırtmak, silahlandırmak ve destekleyip bu ülkelerden bölünecek topraklar üzerinde Amerika'ya bağımılı (maşa) bir Kürdistan kurdurarak, bölgedeki petrolü Akdeniz'e akıtabilmek için bir koridor oluşturmak.
3- Amerika'nın Ortadoğu'daki piyonu (köpeği) İsrail'in düşmanı olan bu ülkelerden (İran, Irak, Suriye ve Türkiye) koparılacak topraklar üzerinde, İsrail'e dost ve destek bir maşa (Kürt) devlet daha oluşturmak.

Amerika bu amacını gerçekleştirmek amacıyla;
IRAK'TA; Kürt grupları (Talabani- Barzani) kışkırtmış, desteklemiş Amerika ve İsrail düşmanı Saddam Hüseyin yönetimini yok ederek, İsrail ve Amerika dostu Barzani'ye Özerk Kürt bölgesi (devleti) oluşturtmuştur.

İRAN'DA; Amerika İran'da PKK'nın bir kolu olan PJAK'ı desteklemekte, İran yıllardır topraklarını bölmek isteyen PJAK teröristleriyle mücadele etmektedir. Gerek İran'ın nüfusu ve askeri gücü (nükler), gerekse de çoğrafi yapısı nedeniyle, Amerika İran'ı karıştırmayı ve bölmeyi (şimdilik) başaramamıştır ama halen İran'a ambaargo uygulatmakta ve tehdit etmektedir. Suriye'yi bölmeyi başardıktan sonra hedefte İran'ın olacağı kesindir.

SURİYE'DE; Amerika Suriye'deki İsrail ve Amerika karşıtı Esad yönetimini yok edip, kendisine bağlı bir kukla yönetim kurabilmek, Suriye'nin Kuzey'inde (ayenen Irak'taki gibi) bir Kürt bölgesi oluşturmak için (İŞİD, ELNUSRA, ELKAİDE gibi) bir çok terör örgütü veya lejyonerlerden oluşan Esad karşıtlarını desteklemekte, silahlandırmakta ve eğitmektedir.

TÜRKİYE'DE; Amerika'nın, Türkiye'deki PKK terör örgütünü desteklediği ve silahlandırdığı (aklı başında olan) Türk vatanseverleri tarafından bilinen bir gerçektir. PKK silahı ve Lojistik desteği Irak'tan (Kürt Barzani'den) aldığı, Kandil'in Irak'ta (Barzani'nin bölgesinde) olduğuve Barzani'nin Amerika'ya bağlı olduğu, dolayısıyla Kuzey Irak'a Amerika'nın hakim olduğu bilinmektedir. PKK'nın yıllardır kullandığı silah'ın Kuzey Irak'tan Barzani'nin bölgesi) geldiği bilinmektedir. O Amerika ve Barzani ki, Türk Ordusu'nun kara harekatı yaparak PKK terörstlerinin inlerini tamamen yok etmesine izin vermemektedir. AKP hükümetinin ilk yılllarında bu bölgeye giren Türk Subaylarının başına, (Amerikan askerleri ve Barzani'nin peşmergeleri tarafından)
çuval geçirilmiş ve iki, gün sorgulanmıştır.
Günümüzde, kara harekatına izin vermeyen Amerika ve Barzani Hava Harekatı ile (dağı-taşı) bombalamamıza izin vermektedir.
Yani Amerika, PKK aracılığıyla bizi de bölme gayretindedir.

Peki Türkiye ne yapıyor?
AKP öncesi DSP-MHP-ANAP Hükümeti, Amerika'nın bu Projesi'ne ortak olmayacaklarını, Irak'ın karıştırılmasına, bölünmesine destek vermeyeceklerini belirtmişlerdi. Amerika ve yandaşları batının, Esad'a bugünkü gibi saldırdıkları bir dönemde DSP-MHP-ANAP Hükümeti, Irak ve Saddam'a destek amacıyla İş adamlarından oluşan bir heyeti Saddam Hüseyin'e (Bağdat'a) göndermişlerdi.
İşte bu nedenle Amerika tarafından oluşturulan bir ekonomik kriz ile DSP-MHP-ANAP Hükümeti bozuldu ve Amerika'nın (İran, Irak, Suriye ve Türkiye'yi bölme) BOP Projesine destek veren AKP Hükümeti iş başına geçince;
AKP, Amerika'yı destekledi, Kıbrıs harekatı esnasında (Amerika istedi diye) tüm dünya bize ambargo uygularken, bu ambargoya uymayan, Türkiye'ye yardım eden, iki devletten biri olan Saddam Hüseyin katledildi, Irak yakıldı, yıkıldı ve bölündü,
İran'a ambargolar uygulandı,
Suriye'ye bölücü örgütler pompalandı, desteklendi, silahlandırıldı, Suriye'nin Kuzey'inin de (aynen Irak'ta olduğu gibi) Kürtlerden olu.an bir yönetimin eline geçebilmesi için (AKP Hükümetinin de izniyle) Kuzey Irak'tan yola çıkan mekanize ve top yekün silahlı (PKK'nn kolu) PYD birlikleri Türk topraklarından Suriye'ye geçiirip toprak işgal etmeleri sağlandı. (Süleyman Şah Türbesi onların kontrol ettiği bölgeye taşındı)
Türkiye'de ise (AKP öncesi) 2000 yılında (neredeyse) sıfırlanmış ve eylem yapabilecek gücü kalmamış PKK, (Açılım masalllarıyla) güçlenmesine olanak sağlandı.

Günümüze gelirsek, başımızda; BOP (İran, Irak, Suriye ve Türkiye'yi bölme ve Kürdistan'ı kurma Projesi) Eş başkanı olduğunu defalarca söyleyen birisi var.

Amerika ve AKP, (Amerika ve İsrail düşmanı) Esad'ı yıkmak, Kuzey Suriye'de de Amerika'ya uydu bir devlet kurulmasını istiyorlar.
Ama Rusya; bölgeye asker göndermesi ve Esad'ın yanında yer alıp, ''Suriye bir bütündür, Suriye toraklarındaki bütün silahlı gruplar benim düşmanımdır, yok edeceğim'' deyince, Amerika ve Tayyip Erdoğan'ın Suriye'yi bölme planları suya düştü.
Bu nedenle Amerika ve Tayyip Erdoğan
(İŞİD veya PYD) bahane edilerek, Suriye'nin kuzeyine asker göndermek istiyorlar. (Suriye ve Rusya bunun savaş demek olduğunu ilan etti.)
Dolayısıyla Amerika ve Tayyip Erdoğan (belki de 3. Dünya Savaşı'na yol açabilecek) bir Suriye Savaşı istiyorlar.
Ama Avrupa kamuoyu savaş fikrine karşı çıkıyor.
Kamuoylarını savaşa ikna edebilmek (kışkırtabilmek) için bir takım yollara başvurulur ve intikam duyguları kışkırtılan kamuoyunun desteği alınarak Suriye'ye (İŞİD ile mücadele yalanıyla) saldırılır, Kuzeyde oluşturulan güvenli bölgeye (sözde) mülteciler, (özde Kürt grupları) yerleştirilir ve güvenlikleri sağlanır , böylece Suriye de (aynen Irak gibi) bölünmüş olur.

Evet arkadaşım, Paris Avrupa ülkelerinin tümünü temsil eden bir (demokrasi ve çağdaşlık) başkentidir. Paris'e vurulan bir darbe tüm Avrupa'nın canını yakar (ve yanmıştır.)
Şimdi beklenen Avrupa ülkelerinin de (Amerika önderliğinde) İŞİD ile mücadele maskesiyle Suriye'ye askeri mücadeleye yeşil ışık yakmasıdır.
Oysa Esad ve Rusya İŞİD ve PYD ile mücadele etmektedir.

Türkiye'nin ulusal çıkarı,
Esad ve Rusya'ya destek vermektir ki, hem İŞİD, hem de PYD teröründen kurtulabilsin.
Sizce AKP Hükümeti kime destek veriyor?
Niçin?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:11   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Umarım kriz büyümez!Zira resmen bir savaş başlangıcı olabilir.Amerika bizi resmen iteliyor ve içerdekiler de işin ciddi olabilecek sonuçlarını göremiyor!

Çok yazık,Türkiye böyle olmamalıydı!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:18   #5
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Umarım kriz büyümez!Zira resmen bir savaş başlangıcı olabilir.Amerika bizi resmen iteliyor ve içerdekiler de işin ciddi olabilecek sonuçlarını göremiyor!

Çok yazık,Türkiye böyle olmamalıydı!
Haklısın @Cem1907,
Türk kamuoyuda bu Savaşa ''Türkmenler bombalanıyor!'' propagandasıyla kışkırtılıyor, hazırlanıyor.
Oysa yıllardan beri devam eden Suriye iç savaşında (İŞİD terör örgütü Türkmen köylerini yakıp yıkarken) Türkmenleri düşünen hiç yoktu.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:19   #6
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Nostradamus'un kehaneti doğru çıkmaz umarım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:28   #7
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Ummakla kalıyoruz sadece,
Maalesef son hızla savaşa sürüklüyorlar bizi bu kılkuyruklar. ABD'nin zirvede ani değişimi ile bir bocaladılar. Artık cesaret edebileceklerini sanmıyorum.
Bıraktılar mı girişimleri? Tabii ki bırakmadılar. Türkmenler öldürülüyor diye medya pompalaması devam ediyor. Halkın algılarını yanlış bilgilerle doldurup, galeyana getirmeye çalışıyorlar
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:32   #8
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ZeZe Mesajı göster
Ummakla kalıyoruz sadece,
Maalesef son hızla savaşa sürüklüyorlar bizi bu kılkuyruklar. ABD'nin zirvede ani değişimi ile bir bocaladılar. Artık cesaret edebileceklerini sanmıyorum.
Bıraktılar mı girişimleri? Tabii ki bırakmadılar. Türkmenler öldürülüyor diye medya pompalaması devam ediyor. Halkın algılarını yanlış bilgilerle doldurup, galeyana getirmeye çalışıyorlar
Hiçbir devlet diğerinin dostu değildir.Menfaatler her zaman ön plandadır.Önemli olan sizi kimin/kimlerin yönettiğidir!Bence işin kilit noktası burasıdır!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:41   #9
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Haklısın @Cem1907,


Türk kamuoyuda bu Savaşa ''Türkmenler bombalanıyor!'' propagandasıyla kışkırtılıyor, hazırlanıyor.


Oysa yıllardan beri devam eden Suriye iç savaşında (İŞİD terör örgütü Türkmen köylerini yakıp yıkarken) Türkmenleri düşünen hiç yoktu.


Araplara gösterdiğimiz hassasiyeti nedense Türkmenlere,Uygur Türklerine gösteremedik!Türkiyede git gide artan bir Arapçılık var.Ulus bilinci olmayan ülkelerin ne hale geldiğini tarih açık açık yazar!Atatürk'ü çok iyi okumak ve anlamak lazım!

Türkiye; Atatürk'ün öngördüğü medeni,ilerici bir ulus kimliğine bürünmedikçe,felaket kaçınılmazdır!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.2015, 19:44   #10
Çevrimdışı
ChopperTT
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Putin'den ilk açıklama: Çok ciddi sonuçları olacaktır

Acaba 3. dünya savaşı çıkarsa, bizim %50'lik kesim acaba ne diyecek ? Yansın, batsın, kökünden sökülsün ****mun memleketi.
__________________
" I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. "

Martin L. King Jr.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ChopperTT'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklama, ciddi, olacaktır, putinden, sonuçları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.