Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.01.2016, 12:28   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Akademisyenlere Gözaltı

Akademisyenlere gözaltı





"Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenler için Kocaeli'de de düğmeye basıldı. Gözaltı listesinde 7'si profesör 19 kişinin ismi var.

‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik başlatılan soruşturmada, Kocaeli’de 19 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu isimlerden 14′ü gözaltına alındı. Dün de Düzce’de bir okutman hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Hakkari’de de bir akademisyen gözaltına alınmıştı.




1128 akademiysen tartışılan metne imza atmıştı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaeli Üniversitesi’nde görevli Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza atan 19 akademisyen hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah operasyon düzenledi. 19 akademisyenden evlerinde bulunan 12′si gözaltına alındı. 2 akademisyen ise İstanbul’dan gelerek teslim oldu. Diğer 5 akademisyenin de şehir dışında oldukları haklarında yakalama kararı çıkarıldığı gözaltına bildirildi.
Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soruşturma kapsamında 14 kişinin kentte gözaltına alındığını, 2 kişinin ise İstanbul’dan geldiğini, 5 kişinin ise arandığını söyledi.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİ

Gözaltı listesinde 7′si profesör 19 kişinin ismi bulunuyor. Söz konusu bildiriye imza atan Kocaeli Üniversitesi’ndeki akademisyenler ise şunlar;
Araştırma görevlisi Adem Yeşilyurt, Doç.Dr. Aynur Özuğurlu, Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar, Yrd. Doç. Dr.Derya Keskin, Doç. Dr. Gül Köksal, Doç. Dr. Güven Bakırezer, Doç.Dr. Hakan Koçak, Yrd. Doç. Dr. Hülya Kendir, Prof.Dr. Kuvvet Lordoğlu, Prof.Dr. Mehmet Cengiz Erçin, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Mehmet Ruhi Demiray, Prof. Dr. Nilay Etiler, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Doç.Dr. Özlem Özkan, Prof. Dr. Ümit Biçer, Prof. Dr. Veli Deniz, Doç.Dr. Yücel Demirer, Prof.Dr. Zelal Ekinci.

İŞTE O AKADEMİSYENLER BİLDİRİSİ

1128 akademisyenin imza attığı ve önceki gün yayımlandıktan sonra başta Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidar çevresinin yoğun eleştirilerine maruz kalan bildiride, Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonları ile ilgili çarpıcı detaylar bulunuyor.
İşte “Bu suça ortak olmayacağız! başlıklı o bildiri;
“Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!
Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir.
Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye’nin kendi hukukunun ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir.
Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.
Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.
Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz.”



Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararda söz konusu bildiri kınandı.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDEN KINAMA

Öte yandan Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Senatosu, bin 100′den fazla akademisyenin imzası ile yayınlanan bildiri metnini aldığı karar ile kınadı.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararda bildirinin akademik özgürlükle alakası olmadığı sonucuna varıldı ve kınandı. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, toplumumuzun huzur ve güveni için; din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin, canlarını ortaya koyan ve hatta bu uğurda gazi ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimizin, ülkemizin bazı bölgelerinde yapmış oldukları terör örgütünü etkisizleştirme harekatını, milletimizin fertlerine yapılan zulümmüş gibi göstermeye çalışan bazı akademisyenlerin yayınlamış olduğu bildiriyi akademik özgürlükle alakadar bulmadığımızı; dünyanın hiçbir yerinde vatanın herhangi bir bölgesini kurtarılmış bölge ilan etme ve kalkışma girişimini desteklemenin masum bir akademik özgürlük gibi görmenin ve özgür düşünceyle bağdaştırmanın mümkün olmayacağını bildirir, bu gibi girişimleri kabul etmediğimizi, kınadığımızı ve telin ettiğimizi kamuoyuna ilan ederiz.”

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ: GÖREVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Giresun Üniversitesi de “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiriye imza atan öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonları ‘katliam’ olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayımlanan bildiri kapsamında üniversitemizce ivedilikle soruşturma başlatılmış ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılma kararı alınmıştır” ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK


Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü de “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiride imzası bulunan araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu. Söz konusu isimler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi.
Kaynak



__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.01.2016, 13:11   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Akademisyenlere Gözaltı

Vay anasini satayim.. (Burda küfür gelecek)

Ondan sonra neden Türkiye 3. dünya ülkesi diyorsun dediğimizde kızıyorlar.

Alt tarafı bir metin lan bir imza bir görüş... Tetikçi yargının araya girmeside ayrı bir komedi..
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akademisyenlere, gözaltı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.