Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.01.2016, 13:20   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Saray’a 2’si Zırhlı 50 Yeni Araç Alınacak



2016 yılı bütçesiyle üniversiteler hariç kamu kurumlarına çok lüks 8 bin 652 yeni araç alma yetkisi verildi.

Kamuoyunda yıllardır gündeme gelen kamudaki araç savurganlığı tam gaz devam ediyor. Maliye Bakanlığı’nın Meclis’e sunduğu 2016 yılı bütçe yasa tasarısı, kamu kurum ve kuruluşlarının araç saltanatını tam gaz sürdüreceğini ortaya koyarken, bu yıl bütçede bir de bisiklet savurganlığı yaşanacağını gözler önüne serdi.

2016 yılı bütçesiyle üniversiteler hariç kamu kurumlarına çok lüks 8 bin 652 yeni araç alma yetkisi verildi. Cumhurbaşkanlığı filosu da zenginleştirilecek ve 50 yeni araç satın alınacak

Bütçe tasarısına göre, bu yıl üniversiteler hariç tüm kamu kurum ve kuruluşları güvenlik amaçlı olanlar da dahil olmak üzere 8 bin 652 adet yeni araç satın alabilecek. Araçlardan önemli bir bölümü lüks makam aracı olarak kullanılacak. Özellikle bazı vali ve kaymakamlara ödül niteliğinde yeni makam aracı verilecek, riskli bölgelerde görev yapan 6 valinin makam aracı zırhlı araçlarla değiştirilecek. Lüks makam aracıyla geçen yıl gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı araç filosuna bu yıl 10 yeni araç ekleyecek.

TANESİ 144 BİN LİRA


Cumhurbaşkanlığı araç filosunu yeni araçlarla daha da zenginleştirecek, bu yıl devlet bütçesinden 50 yeni araç satın alacak. Taşıtlardan 10 tanesi her biri 144 bin lira olan makam otomobili, 2 tanesi zırhlı otomobil, 6 tanesi cinsi ve fiyatı Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek özel araçlar, 20 tanesi binek otomobil, geri kalanı da servislerde kullanılmak üzere minibüs ve otobüs türü araçlardan oluşacak.

Bu yıl kurumların satın alabileceği araçlara izin veren 2016 bütçesinin T cetveline göre, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bu yıl 300 bin adet bisiklet satın alacak. Halk sağlığı hizmetlerinde kullanılacağı belirtilen bisikletler için devlet bütçesinden verilebilecek azami tutar ise tam 2 bin 242 lira 80 kuruş olarak belirlendi.

672 MİLYON LİRALIK BİSİKLET


Buna göre Sağlık Bakanlığı, sadece bir adet bisiklet için devlet bütçesinden 2 bin 242 lira gibi olağanüstü bir parayı harcayabilecek. Aslında bu yüksek limit, geçmiş yıllardan bu yana üst düzey özelliğe sahip asker ve polisin kullanacağı özel bisikletler için belirlenmişti.

Ancak çocuklara dağıtılacak sıradan bisikletlere ayrı bir üst limitin getirilmemesi savurganlığın da önünü açmış oldu.
Bakanlık isterse 300 bin bisikleti üst limitten satın alıp devlete 672 milyon 600 bin lira yük getirebilir. Bisikletler 300 lira gibi makul fiyattan hesap edildiğinde dahi 90 milyon lirayı buluyor.

Hükümet sağlıklı yaşam kültürünü teşvik projesi adı altında geçen yıl 40 bin bisiklet dağıttı. 35 bin bisikletin dağıtımının ise devam ettiği bildirildi. Proje kapsamında 2018 yılına kadar tam 1 milyon adet bisikletin çocuklara dağıtılması planlanıyor. Bisiklet yolu olmayan Türkiye’de projenin ülkeyi bisiklet çöplüğüne dönüştürebileceği konuşulurken, devletin bu kadar bisikleti alabilmek için özel sektöre en az 300 milyon lira en çok da 2.2 milyar lira para aktarması gerekecek.

32 vali ve 120 kaymakamın makam araçları yenilenecek

Bütçe tasarısına göre, bu yıl çeşitli illerde görev yapan 32 vali ile 120 kaymakamın makam aracı yenileriyle değiştirilecek. Valilere tahsis edilecek 32 makam aracından 6 tanesi ise zırhlı araçlardan oluşuyor. Özellikle güvenlik sorunlarının arttığı bölgelerdeki valilerin mevcut kullandıkları makam araçları alınıp, onların yerine özel güvenlik donanımına sahip araçlar verilecek. Bu yıl büyük bölümü güvenlik amaçlı olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü 2 bin 576, Milli Savunma Bakanlığı da 812 yeni araç alacak. BDDK ve Tütün Üst Kurulu da dahil olmak üzere kamu kurumlarındaki üst düzey yöneticiler için 177 adet yeni makam aracı alınacak.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2016, 13:22   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saray’a 2’si Zırhlı 50 Yeni Araç Alınacak

Diliyorum Allah'tan, alının her bir araç kafanızda paralansın İnşallah...

Aminnnnnnn...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2016, 17:13   #3
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saray’a 2’si Zırhlı 50 Yeni Araç Alınacak

E lazım şimdi güvenlik için. Tayyip saraydan aynı tip 50 araçla aynı anda çıkarsa suikastçi hangisinde olduğunu bilemez.
Allah Cumhurbaşkanımıza uzun konvoylar versin...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2016, 23:16   #4
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Saray’a 2’si Zırhlı 50 Yeni Araç Alınacak

50 çok az 150 olmalı ki iyi korunsun..?
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2’si, alınacak, araç, saray’a, yeni, zırhlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.