Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.04.2016, 11:46   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sigaraya Beyaz Paket

Sigaraya Beyaz Paket


Hükümet, sigarayla mücadele kapsamında bütün paketlerin tek renk olması için çalışma başlattı. Paketlerde marka simgesi de olmayacak

Sağlık Bakanlığı, sigarayla mücadelede alınacak önlemlerin kapsamını genişletiyor. Önlemler arasında bütün sigara paketlerinin tek renk olmasını öngören ‘beyaz paket’ de tartışmaya açıldı. Sağlık Bakanlığı, sağlık sistemini önemli ölçüde değiştirecek 62 maddelik yeni bir torba tasarı taslağı hazırladı.

Halen Başbakanlık’ta görüşmeleri devam eden ve önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi beklenen taslakta, Avustralya başta olmak üzere dünyada birkaç ülkede uygulanan ve tek tip sigara paketini zorunlu kılan ‘beyaz paket’ maddesi de yer alıyor.

TURİZM SEKTÖRÜ ETKİLENİR


Taslağa göre, tütün ürünleri markanın yazım şekli, yazı karakteri, punto boyutu, paket üzerindeki konumu, paketlerin rengi, uyarı mesajları, diğer zorunlu yazı, ibare ve şekiller de dahil olmak üzere aynı şekilde tasarlanmış düz paket biçiminde piyasaya sunulabilecek. Paketlerin üzerine marka logosu veya markayı çağrıştıracak simge konulamayacak.

Taslakta ‘beyaz paket’ önerisini Başbakanlık’a iletti. Ancak Başbakanlık’ta yapılan görüşmelerde beyaz paket uygulamasının özellikle turizm ve yeme içme sektöründe yaşanan sıkıntıları daha da artırabileceği yönünde görüşlerin oluştuğu, bu nedenle uygulamanın bir süre ertelenebileceği ifade ediliyor. Beyaz paket uygulamasının ertelenme ihtimaline karşın, sigara yasaklarının genişletilmesine yönelik yeni önlemlerin devreye sokulacağı belirtiliyor.

YENİ YASAKLAR GELİYOR


Taslağa göre kamu binaları, hastane bahçeleri, park ve bahçeler, çocuk oyun alanları, ibadethaneler, kamuya açık havuz ve plajlara sigara yasağı gelecek. Lokanta, kahvehane, kafeterya gibi eğlence yerlerinde sigara içme alanları oluşturulacak ve bu alan tüm açık alanın 4’te 1’inden fazla olamayacak. Üstü açılır kapanır şeklinde dizayn edilen alanlar yeni taslakla artık açık alan değil kapalı alan sayılacak. Sigaralar dışarıdan görünmeyecek şekilde kapalı dolaplarda satışa sunulacak.
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.04.2016, 12:01   #2
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sigaraya Beyaz Paket

Bu durumda kafede otururken masaların üzerinde sergilediğimiz arabanın anahtarı ve akıllı telefonun yanında kallavi marka sigara paketlerini göremeyeceğiz sanırım

...
Herkes sarma tütün içer...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beyaz, paket, sigaraya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.