Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.05.2016, 10:23   #1
Çevrimdışı
Maviş
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart "Erdoğan" İsmi, ABD'de Görülen Reza Zarrab Dosyasına Resmen Girdi

"Erdoğan" ismi, ABD'de görülen Reza Zarrab dosyasına resmen girdi.


Üstelik Erdoğan ismini dosyaya, bizzat Reza Zarrab’ın avukatının mahkemeye sunduğu deliller soktu. Savcı Bharara, Zarrab’ın avukatının “hayırsever insan” imajını güçlendirmek için sunduğu bağış makbuzlarını tek tek inceledi, Zarrab’ın Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu TOGEM-DER adlı derneğe yaptığı 7 milyon dolardan fazla bağışı “Zarrab ile Türkiye’deki yetkililer arasındaki ilişkinin delili” olarak dosyaya dahil etti.

Bharara’nın, davaya bakan New York Güney Eyalet Mahkemesi’ne sunduğu “Zarrab’ın kefalet başvurusunun reddedilmesi” yönündeki raporunda, Zarrab’ın “Türk yetkililerle” iyi ilişkiler içinde olduğunu vurguladı. Savcı raporunda, “Zarrab’ın iyi ilişkiler içinde olduğu Türk yetkililer” isimleri arasında TOGEM-DER bağlantısı dolayısıyla Emine Erdoğan’ın da adı resmen geçti.


Yine aynı dernekte yöneticilik yapan AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış’ın adı da Bharara’nın “Türk yetkililerle Zarrab arasındaki iyi ilişkiler” dosyasına dahil oldu.

Hem Zarrab’ın avukatının sunduğu deliller ve kefaletle salıverilme dilekçesini, hem de Savcı Bharara’nın ofisinin sunduğu “Zarrab serbest bırakılmasın” gerekçelerini içeren raporun ardından, kefalet konusundaki nihai kararı 2 Haziran’daki duruşmada New York Güney Eyalet Mahkemesi Yargıcı verecek.


“TÜRKİYE’YE GİDERSE, DÖNMEZ…”

Savcı Bharara’nın ofisinin raporunda, Zarrab’ın “Erdoğan dahil, Türk yetkililerle iyi ilişkiler içinde olduğu” ifade edilerek, “Kefaletle serbest kaldığı takdirde, bir şekilde Türkiye’ye gitmeyi başarırsa, geri dönmez” mesajı verildi.

Zarrab’ın mali durumunun son derece iyi olduğunu, avukatının kefalet için önerdiği 10 milyon dolar nakit, 40 milyon dolar da garantinin, kendisi için önemli bir miktar olmadığı da savcılık dosyasında ifade edildi.
Savcılık dosyasında Zarrab’ın mal varlığı miktarının somut olarak ortaya konulabilmesi için de sahibi olduğu yat, uçak gibi araçların fotoğrafları yer aldı.


SAVCI BAHARARA’YA GÖRE, REZA’NIN BİR YILDA VERDİĞİ RÜŞVET 30 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE

Savcı Bharara’nın dosyasında Reza Zarrab’ın Türkiye’de verdiği iddia edilen rüşvetler de yer aldı. Zarrab’ın kefaletle serbest kalmak için mahkemeye sunmayı önerdiği 10 milyon dolar nakit para konusunda Savcı’nın dosyasında şu ifade yer aldı; “Davalının kefalet için önerdiği para miktarı, sadece 2013 yılında dağıttığı rüşvetlerin üçte biri kadar…”

ÜÇ ESKİ BAKANIN ADI DA BHARARA’NIN DOSYASINA GİRDİ

Bharara’nın Zarrab’ın “rüşvet ilişkileri” başlığında, üç eski Bakan, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler’in isimleri de dosyaya girdi.
Bu bölümde ayrıca Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile, Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan’ın adları da yer aldı.


SAVCI, ZARRAB’LA İLK GÖRÜŞMEDEN “TATMİN OLMAMIŞ”

Savcı’nın, Zarrab’ın kefaletle serbest kalmaması için hazırladığı dosyada, Zarrab’ın savcılık makamına verdiği ilk ifadelere ilişkin ipuçları da yer aldı. Bharara’nın dosyasında, Zarrab’ın ilk ifadelerinde bazı konularda “gerçekleri olduğu gibi söylemediği”, bazı ülkelere yaptığı yolculukları sakladığı, hatta mal varlığı konusunda da sakladığı unsurlar olabileceği ifade edildi.



Savcı delil olarak bu fotoğrafları kullandı

DELİLİ BİZZAT ZARRAB SAĞLAMIŞ OLDU

Zarrab’ın avukatı, müvekkilinin serbest kalması için geçen hafta duruşmanın Savcısı Preet Bharara’nın ofisine bir dilekçeyle başvurmuş, dilekçenin ekinde de Zarrab’ın kaçmayacağına garanti olarak, “hayırsever insan” imajını güçlendiren deliller koymuştu. Deliller, Reza Zarrab’ın serbest kalması halinde kaçmayacağını gösteren “hayır kurumlarına yaptığı bağış ve yardımların listesini” içeriyordu.

Zarrab’ın mahkemeye sunduğu 111 kalemden oluşan “bağış listesi dosyasında” 4 Ocak 2013 ile 2 Mayıs 2016 arasında yaptığı yaklaşık 10 milyon 206 bin TL’lik bağış ve yardımların listesi, kimisinin dekontu, kimisinin ise sadece bilgisi bulunuyordu.

Zarrab’ın avukatının mahkemeye sunduğu dosyada, bağış listesinde “aslan payını” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu TOGEM-DER adlı derneğin yer aldığı ifade edilmişti. Dosyada Zarrab’ın bu derneğe çeşitli defalarda, toplam 7 milyon TL’ye yakın yardımda bulunduğu ifade edilmişti.



Savcının hazırladığı iddianamede Reza’dan kareler de yer alıyor.

ÇAĞLAYAN’IN EKONOMİ BAKANLIĞI ARACIĞILIYLA ÖĞRENCİ BURSU

Zarrab’ın listesinde ayrıca, “Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla Türkiye’de öğrencilere burs verdiğine” ilişkin bilgi de yer almıştı. Bursların verildiği tarihlerde ekonomi bakanlığı görevini Zafer Çağlayan yürütüyordu.
Yine Zarrab’ın bağış listesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticilerinden olduğu TÜRGEV de yer alıyordu.



ABD’de Savcı Bharara tarafından yürütülen Reza Zarrab soruşturmasında ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor…

17-25 ARALIK İDDİANAMESİ ABD’DE DELİL OLDU; EXCIBIT G (KANIT G)

ABD’de Reza Zarrab’ın davasına bakan Savcı Preett Bharara, 17-25 Aralık iddianamesini resmen”delil” yaptı. İddianamenin, Zarrab’ın üç eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler’e rüşvet verdiğine ilişkin bölümleri “Excibit G” (Kanıt G) olarak resmen dosyaya girdi.

Savcı Bharara, “Davalının Türk siyasetçilerle yolsuzluk ilişkileri” başlığı altında aynen şu ifadeleri kullandı;

“Davalı müthiş servesini sadece pekçok ev, yat ve diğer menkulleri almak için kullanmakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye’deki yolsuz siyasetçileri de satın almıştır. 2013 içinde Zarrab Türkiye’de tutuklandı ve türkiye’deki üst düzey yetkililere, kendi suç ilişkilerini yürütebilmek için rüşvet vermekle suçlandı. 72 gün gözaltında kaldıktan sonra salıverildi. Hakkındaki soruşturmayı yürüten polisler ve savcılar ya görevden alındılar, ya cezalandırıldılar, ya da tutuklanıp yargılandılar.

Zarrab’ın tutuklanmasına varan soruşturmanın detayları Türk savcının 18 Aralık 2013 tarihli iddianamesinde yer aldı. Bu iddianame Türk medyasına sızdı, ardından da internette yayınlandı. Bu raporun ilgili bölümlerinin çevirileri kanıt G olarak eklerde yer almaktadır. İddianamede yer alan kanıtlar arasında Zarrab ile diğerleri arasında Türk savcılığının ele geçirdiği telefon konuşmaları tapeleri ile Zarrab ve diğerlerinin fiziksel takibinden elde edilen bilgiler yer aldı.”



İşte Reza Zarrab ve altınları…

Zarrab’ın Emine Hanım’ın derneği TOGEMDER’e bağışlarına ilişkin haberler de Savcı Bhara’nın dosyasında kanıt oldu. Emine Hanım’ın fotoğrafının da bulunduğu gazete haberleri Savcı Bharara’nın dosyasında “excibit H” (kanıt H) başlığı altında yer aldı


ZARRAB’IN “O” RÖPORTAJIDA DOSYADA!

Reza Zarrab Türkiye’de hapisten çıktıkdan sonra A Haber’e verdiği ve çok tartışılan röportajıda Savcı Bhara’nın dosyasına girdi. Zarrab o röportajda Türkiye’nin cari açığının üçte birini kendisinin kapattığını açıklamıştı. Dosyada bu röportaj “Excibit B” (Kanıt B) olarak yer aldı.

Kaynak
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.05.2016, 10:36   #2
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "Erdoğan" ismi, ABD'de görülen Reza Zarrab dosyasına resmen girdi.

Türk yargısından kurtuldu ABD kurtulabilecek mi...gelişmeleri takip ediyoruz.
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.05.2016, 01:45   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "Erdoğan" İsmi, ABD'de Görülen Reza Zarrab Dosyasına Resmen Girdi

Eğer Türkiye'deki adaletin ABD yargısıyla sağlanabileceği umudu taşıyorsak ipleri ABD'nin eline peşinen teslim etmişiz demektir.
Ben dünyada hiç bir ülke tanımadım ki adaletini başka bir ülke sağlasın...
Bu ülke bizim, kendi göbeğimizi kendimiz kesemedikçe, daha nice Tayyip Erdoğanlar gelir, giderler.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abdde, dosyasına, erdoğan, girdi, görülen, ismi, resmen, reza, zarrab


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.