Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.08.2016, 23:54   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Yeni Anayasa'da Atatürk'e atıf yapılan maddeler olmayacak.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, aralık ayında Meclis'e gelmesi planlanan yeni Anayasa'da Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece 'kurucu' sıfatıyla yer alacağını belirterek, Atatürk ideolojisine atıfta bulunan maddelerin çıkarılacağını söyledi.

Uçum, 1982 Anayasa'sında yer alan Atatürk ilke ve inkılapları ile Atatürk milliyetçiliği gibi ifadelerin, hazırlanan yeni anayasada olmayacağını ifade etti.

Bloomberg'ten Selcan Hacaoğlu ve Fırat Kozokkonuşan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 2016'nın büyük kısmının yeni anayasa üzerine çalışmalara harcanacağını, yeni anayasanın da aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geleceğini söyledi.
Atatürk sadece giriş kısmında yer alacak.

Uçum, anayasa taslağında öne çıkan görüşün belirli bir ideolojiye atıfta bulunulmaması yönünde olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk ideolojisine atıfta bulunan yerlerin çıkarılacağını ifade eden Uçum şunları söyledi: "Yeni anayasanın giriş kısmında Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri olduğunun belirtilmesinin daha uygun olacağı düşünüldü."

"Anayasa modeli Güney Afrika ve İzlanda modellerinden ilham alınacak"

Uçum, yeni Anayasa'nın madde sayısı olarak azaltarak sadeleştirmek istendiğini belirterek, "50 ülke araştırıldı. Anayasa modeli Güney Afrika ve İzlanda modellerinden ilham alınarak hazırlanacak. Anayasa'nın iskeleti haziran sonu ya da temmuz başına kadar hazır olur. Sonrasında da kamuoyunun görüşüne sunulacak" diye konuştu.
Seçim sistemi de değişecek

Seçim sisteminde de değişikliğe gidileceğini söyleyen Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa için referanduma gidilmesini bir zorunluluk olarak gördüğünü ifade etti.
Uçum, yeni anayasanın yerel yönetimlerin güçlerini artıracağını ancak bölgesel otonomi taleplerini kabul etmeyeceğini söyledi.

1982 Anayasa'sında Atatürk'e atıf yapılan maddeler

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 42 – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tesbit edilir ve düzenlenir.
Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

MADDE 58. – Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.

MADDE 81. – Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler :
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

MADDE 103. – Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde aşağıdaki şekilde andiçer :
“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

MADDE 134. – Atatürkçü düşünceyi, Atatürk ilke ve inkılâplarını, Türk kültürünü, Türk tarihini ve Türk dilini bilimsel yoldan araştırmak, tanıtmak ve yaymak ve yayınlar yapmak amacıyla; Atatürk’ün manevî himayelerinde, Cumhurbaşkanının gözetim ve desteğinde, Başbakanlığa bağlı; Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezinden oluşan, kamu tüzelkişiliğine sahip “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu” kurulur.
Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu için Atatürk’ün vasiyetnamesinde belirtilen malî menfaatler saklı olup kendilerine tahsis edilir.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun; kuruluşu, organları, çalışma usulleri ve özlük işleri ile kuruluşuna dahil kurumlar üzerindeki yetkileri kanunla düzenlenir.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 00:08   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Hani demokrasi nöbeti tutan, sokaklara dökülen, tankların altına yatan; cübbeliler, takkeliler, sakallılar neredesiniz! Vatanı satıyorlar çıksanıza sokaklara.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 01:37   #3
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

ATATÜRK yerine Fetö mü gelecek.....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 17:44   #4
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Yukarıda Atatürk'e atıfta bulunan maddeler ve 1982 anayasası başlangıç giriş bölümü ve Anayasa ilk dört madde, yine 1982 anayasası galiba 175 madde ve devamında teminat altına alınan 8 adet devrim kanunları Cumhuriyetin, Laikliğin, Atatürk ilke ve devrimlerinin temelini teşkil eder.. AKP 2002 yılı iktidarından öncede aidiyet ile bağlı olduğu zihniyetler zaten bununla savaşır laikliği tukaka, şer'i düzeni ve başında İslam kelimesi geçen devlet düzenini savunurlardı..

Bu gün dahi, bizim irtica olarak nitelediğimiz durumun odağı haline gelmekle anayasa mahkemesi tarafından mahkum olan AKP zihniyetinden başka ne beklenir.. Muhalefet partileri ise sıkılmadan bunlarla mini anayasa yapmak üzere komisyon oluşturup çalışma yapıyor teessüf ederim onlara.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 20:42   #5
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Klasik laf ebeliğine devam. Özgürlük, eşitlik, adalet, mülkiyet gibi konularda herhangi bir fikir telakkisi ya da faydalı bir söylev yok. 1982 Anayasasının içine Başkanlığı koy al sana yeni Anayasa...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 22:16   #6
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Yazık..
Atatürk düşmanları..
Sözde muhalefetinde hiç sesi çıkmıyor.
Yazık..
__________________

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 23:02   #7
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Istemeye kalktiklari normal degilmi?.

Halen Koltuktan Kalkmayip, Küsmüs yeni gelin gibi, CHP´ye sahip cikmayip, AKP Karsisina gelmeye üsenirseniz, Pastanede Pastanizin üzerine üsüsmüs Sinekleri kovalamaya kalkmazsaniz, Sinekler Pastanin üzerinede eder, Istahinizida bozar!.




Diplomasi bile yetersiz olarak Sahtekarlar tarafindan yönetiliyorsunuz, CHP Arastirma önergesi getirmeye calistiginda, AKP "Lastiklerinle" beraber Önergeleri RED ediyorlar, hala burada yetersiz elestirmelerle zaman kaybedip, Ensar Vakiflarinda olan Ruhsal Tecavüzcülere bile destek vermis oluyorsunuz.



MHP icinde ayaklama hareketlerini gördügümde, Meral Aksenerden Ümitlenmistim.

Ümitlenmistim ama, HalkTV´de itiraflarini gözlerimle görene kadar.

Politikaci olarak, Direk Cevap vermemeyi iyi ögrenmis olsada, Satir aralarinda görülenler, Cumhuriyetin temellerine baltayi beraberinde salladigi anlasiliyordu.

Baska Parti olarak HDP´mi?.

Sayet Secimleri gecirip, ILK Sözü olarak, Abdullah Öcalana olan yakinligini

Hayranligini

Bagliligini

Ortaya koymasaydi, Kürt Asilli Türk Halkina bir alternativ olarak görebilirdim.

Onlarin yüzünden Dogu Anadoluda PKK Tonunla Silah ve Bomba Ülkeye getirip, Sehitlik diye andiklari Mezarliklari bile Silah Deposuna cevirip, simdi yeniden katliamlarina baslamis durumdalar.

Belki Yüksek Secim Kurulu, birisinin Özel Tuvaleti olarak, Görmemezlikten gelmis olsa bile, Secim zamaninda Esir alinan Kürt Asilli Türk Halkinin nasil Silah zoruyla Oylarini Caldiklari ortada!.

Caycilar anlasilan Caylarina Aci Biber katip, Mintikalarinin yanmasinla mesgül oldugu icin göremediler.



Vakiflarini görüp, Namusunun nerelere gittigini görmemezlikten gelemeyiz, ne DIN biraktilar Nede SEREF!.














Namus ve Seref deyip, Petro Dolarla asilabilecek Namus ve Seref anlayislara sahip olanlarada haber verilmis olsun.

Hazineyi bile Hipotege bogmus Hashasiler, iste böyle Borca soktu Türkiye Cumhuriyetini!.

Yalan diye cikmaya calisan olursa, kendi imkanlarinla bir arastirsin´ki, Nasil Yalan atilip, Devlet Hazinesinin "Hipotege" Düsman ellerine vereni görsün.





__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.2016, 23:28   #8
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Yazık..
Atatürk düşmanları..
Sözde muhalefetinde hiç sesi çıkmıyor.
Yazık..

Gezi olaylarinda Türkiyenin TÜMÜ gaza bogulurken, Ermeni Papazi Yanaryanla 1Mayista buradan Ankarada görüstüklerini gördüm.

Türkiyede yasayipta bunu bile görmeyenler var!.

Burada yasadigim halde, Parlamentoya getirilip, Lastiklerin bile OY Biliginle RED edilen












Fetöcü ciktida, kim 14 Seneden beri Hükümette olup, Belediye Baskanlarina kadar Ensarda Bademledi?.

Birak Belediye Baskanlarini, Kaval Valileri, Muhtarlari bile Cagirdi Orgilerine!.


Alıntı:
Sözde muhalefetinde hiç sesi çıkmıyor.
Yazık..
Su anda Türkiyede yasamasam bile, 2500 Sayfaya Dokümen topladim.

Burada CHP´nin sessiz kaldigini söyleyene, sadece buralara döktügüm dokümenlerin hangisine bakti?.














Fotomontaj degil, kendimde yapmadim bu Fotograflari, birazda istek lazim görebilmek icin.

https://twitter.com/herkesicinCHP

https://twitter.com/oguztolga

https://twitter.com/EvitanNeslihan

Sadece ufak bir acilim, interesi olanlar baksin.

Daha fazla Cumhuriyet Sevdalilarinla tanisma imkani olabilir.



Dibine Not:

T.C Savarona ‏@seroerim 6 Std.Vor 6 Stunden Gelen Tepkiler uzerine Akp Atatürk'ün kurduğu kurumlari satmaktan vazgecti @ozturkyilmazCHP @SorguYlmaz







__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.2016, 18:24   #9
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Anayasa'da Atatürk'e Atıf Yapılan Maddeler Olmayacak

Deniz yurdakul çok doğru söylemiş....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anayasada, atatürke, atıf, maddeler, olmayacak, yapılan, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.