Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.11.2016, 10:57   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında



HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında


TBMM'de sandalye sayısı bakımından üçüncü parti konumunda bulunan 59 vekilli Halkların Demokrasi Partisi'ne (HDP) yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda partinin iki eşbaşkanı dahil 11 ismi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Demirtaş tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi



Demirtaş’ın adliyede savcıya ifade verdiği ve savcının kararı beklendiği belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer Ankara’da kaldığı otelde gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır’da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.

12 VEKİL GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı terör soruşturması kapsamında HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 11 vekil gözaltına alındı. Nihat Akdoğan hakkındaki gözaltı süreci devam ederken, haklarında gözaltı kararı olan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında bulundukları öğrenildi. Yani soruşturma dosyasında toplam 15 HDP'li için işlem yapıldı. Gözaltına alınan HDP'li milletvekillerinin, “terör örgütü PKK propagandası yapmak”, “suçu ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs” gibi suçlamalardan fezlekesi bulunuyordu. İşte tarihi operasyondan notlar…

TÜRKİYE OPERASYONU DEMİRTAŞ’IN TWEETİNDEN ÖĞRENDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş’ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi’ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada

Demirtaş’ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş’ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş’a gözaltı işlemi uyguladı. Demirtaş saat 01:30'da attığı tweet'de evinin kapısında polislerin olduğunu ve zorla gözaltına alma kararının bulunduğunu yazdı.


HDP’Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRIM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım’ı uzaklaştıran polis, Demirtaş’ı Emniyet’e götürdü. Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır’da gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

BAŞSAVCILIK: İFADE VERMEYE GİTMEDİKLERİ İÇİN

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, operasyonu Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü belirtildi. TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi. HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

DEMİRTAŞ ADLİYEDE

Diyarbakır’da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Savcı, Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasını talep etti. Haklarında çıkartılan gözaltı kararı üzerine Ankara’da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır’a getirildi.

BALUKEN HDP GENEL MERKEZİNDE ALINDI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezinde gözaltına alındı. HDP Genel Merkezinden çıkarılarak polis aracına götürüldüğü sırada halkın iradesine darbe vurulduğunu söyleyen çıkarılan İdris Baluken, polis aracına bindirilmesi sırasında bir polisin kafasına dokunması üzerine Baluken’nin “ Kafama basmayın. Sen hesabını vereceksin bunun. Ben yüzbinlerce oyun temsilcisiyim. Öyle kafama bastırarak götüremezsin beni” şeklinde tepki gösterdiği duyuldu. Baluken’nin binadan çıkarılması sırasında polis ekipleri ile HDP Genel Merkezinde bulunanlar arasında arbede yaşandı. Baluken Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre gözaltına alınan vekillerin listesi şöyle; Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Balüken, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım Nursel Aydoğan ve İmam Taşçıer. Nihat Akdoğan hakkındaki gözaltı süreci devam ederken, haklarında gözaltı kararı olan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında bulundukları ifade edildi.

DBP’Lİ SABİTE EKİNCİ DE GÖZALTINA ALINDI

Varto Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, DBP'li Varto Belediye Başkanı Ekinci'yi gözaltına aldı.

6-8 EKİM'DE NE OLMUŞTU?


HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Sokağa çıkın” çağrısı üzerine, terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarında 2 polis şehit olmuş, Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetmiş, 221 vatandaş ile 139 polis yaralanmıştı. Terör örgütü yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluşmuş, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlanırken, şiddet eylemlerinin devlete maliyetinin 300 milyon liranın üzerinde olduğu belirlenmişti.

İÇİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı da operasyon ile ilgili sabah saatlerinde açıklama yaptı. Açıklamada “Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine vermiş oldukları talimatlar doğrultusunda; Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan,

Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan’ın adli mercilere götürülmek üzere yakalama işlemi gerçekleştirilmiştir. Hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğu tespit edilmiştir. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam etmektedir” denildi.

ULUSLARARASI BASINA HDP OPERASYONU DUYURUSU

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, HDP eş başkanları ve milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili uluslararası basına yönelik bir duyuru yayınladı. Duyuruda, gözaltıların HDP’li vekillerin ifade vermeye gitmemeleri nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Duyuru şöyle; “Hakkında suç isnadı bulunan bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinden sonra ifade vermek üzere mahkemelere çağrılan bazı HDP’li milletvekillerinin bu çağrıya uymaması üzerine, savcılıklarca verilen talimatlar
doğrultusunda gözaltı kararları uygulanıyor. Polis ekiplerince ilk olarak HDP

Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde daha önce çağrılmasına rağmen ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle Ankara’daki evinde gözaltına alındı.

HDP’nin diğer Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da, HDP Milletvekili Süreyya Sırrı Önder de Ankara’da gözaltına alındılar. Bilindiği gibi Savcıların ifade vermek üzere Adliye’ye çağırdığı kişilerin bu davete ısrarla uymayarak yasaları ihlal etmeleri durumunda sanıklar ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınıyor. Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği Mayıs ayında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 376 oyla, referanduma gerek kalmadan kabul edilmişti”


DEMİRTAŞ ‘İFADEYE GİTMEYECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş 19 Nisan 2016 günü TBMM’deki yaptığı grup konuşmasında, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına değinerek, “Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Öyle kolay olmayacak. Bu grup ömrünün yarısını cezaevinde geçirdi. Bizim de bu adıma karşı atacağımız bir adım vardır. Tüm seçenekler masada. Parlamento onların ama biz de seçeneksiz değiliz” demişti.

Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 11:17   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Güzel ülkem çok zor bir süreçten geçiyor.

Endişe etmemek mümkün değil.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 11:30   #3
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Son dakika… Avrupa’dan HDP Operasyonuna tepki


Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Hollanda İşçi Partisi üyesi olan Piri, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’den çok kötü bir haber. Şimdi Parlamento’nun HDP’li üyeleri gözaltına alınıyor” yazdı.
Piri, operasyona ilişkin Hollandaca ve İngilizce tweet’ler attı.

Piri, uluslararası haber ajanslarının ‘son dakika’ olarak duyurduğu haberleri de paylaştı.

Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Demirtaş ve HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasından “aşırı endişe verici” olduğunu belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Emma Sinclair-Webb de Twitter açıklamasında, “Türkiye’de HDP’li 11 milletvekilinin gözaltına alınması, seçilmiş temsilcilerin milyonlarca oyunu çalmak ve demokrasiye amansız bir saldırıdır” ifadesini kullandı.

Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 11:34   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Parti kapatmanın çözüm olmadığını gördük.

Terörün sadece silahla mücadele ile sonuçlanamayacağını da gördük.

Milletvekillerinin tutuklanmasının da çözüm olmadığını göreceğiz.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 12:03   #5
Çevrimdışı
M_KemalinKızı
... I Am Çapuling ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Bir memleket düşünün ki; daha düne kadar feto nun önünde eğilen, hoca efendi diye her dediğini yapan iktidar bir anda fetocu diye alakasız insanları suçlayıp içeri atar olmuş.. Ve tabii ki kendilerinin hiç suçu yok ne hikmetse.. Onlar kandırılmış mağdurlar, içerdekiler sırf eleştirdiği için fetocu..

Yazık söyleneceke başka hiç birşey yok..
__________________
Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara.Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz M_KemalinKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 12:19   #6
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

__________________

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 12:32   #7
Çevrimdışı
Jazz
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Bunların gözaltına alınmasıyla ilgili olarak twitter, facebook ve youtube olmak üzere bazı sitelere ulaşımla ilgili kısıtlama getirildi...

Zamanında bu kadar şımartılırlarsa olacağı buydu...
__________________
Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri...

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Jazz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 12:37   #8
Çevrimdışı
M_KemalinKızı
... I Am Çapuling ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Jazz Mesajı göster
Bunların gözaltına alınmasıyla ilgili olarak twitter, facebook ve youtube olmak üzere bazı sitelere ulaşımla ilgili kısıtlama getirildi...

Zamanında bu kadar şımartılırlarsa olacağı buydu...
Aynen öyle ne yazık ki, sayın öcalanları şimdi de kurtarsın bakalım onları nasıl başaracak bu karmaşanın içinde..
__________________
Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara.Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz M_KemalinKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 13:07   #9
Çevrimdışı
birbilen
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

“Naziler önce komünistleri götürürken sesimi çıkarmadım,
evet, ben bir komünist değildim.
Sosyal demokratları hapsettiklerinde sesimi çıkarmadım, evet, bir sosyal demokrat değildim.
Sendikacıları almaya geldiklerinde sustum, evet, ben bir sendikacı değildim.
Benim için geldiklerinde ise, buna karşı çıkabilecek kimse kalmamıştı…”


Papaz Martin Niemöller
Milli duyguları kullanarak, HDP baraj altında bırakılıp, Doğu ve Güneydoğu oylarını AKP alsın, PKK sayesinde milliyetçi oylar AKP'ye aksın ve AKP anayasayı tek başına değiştirebilecek milletvekili sayısını elde ederek, Tayyip Erdoğan sultan olsun,
Sıra (şimdi alkış tutan) diğer muhaliflere gelecek..........
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz birbilen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2016, 16:38   #10
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: HDP’ye Gece Operasyonu: Eşbaşkanlar ve 10 Vekil Gözaltında

Son dakika haberi… Sırrı Süreyya Önder serbest bırakıldı
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı...
__________________

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eşbaşkanlar, gece, gözaltında, hdp’ye, operasyonu, vekil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.