Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.12.2016, 17:26   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dolar: 3.85 - Euro:4.04 -- Rekor Üstüne Rekor

Güne 3.43 seviyelerinden başlayan dolar/TL kademeli olarak yükselerek 3.49'a Euro'da 3.70'e çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye'de bu sabah özel tüketim vergisi (ÖTV) alkollü içeceklerde yüzde 10 ve sigaralarda 7 kuruş olarak artırıldı. Uzmanlar bu ÖTV artışının enflasyona 25 - 30 baz puan arasında yansıyacağını belirtiyor.

"TL'de ayrışma olduğu doğru"

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. TL'deki değer kaybından bahseden Başbakan, "TL'de bir ayrışmamız olduğu doğru. Tüm para birimleri yüzde 5-6 yaptıysa bizimki 2 katı yaptı. Bunu da biliyoruz, bunun sebeplerini de biliyoruz. Unutmayalım Türkiye 4 ay içinde uçurumun eşiğinden döndü." yorumunu yaptı.

"Dalgalanma 1.5 ay daha sürecek"


Piyasalardaki dalgalanmanın 1-1.5 ay daha sürebileceğini söyleyen Başbakan "20 Ocak'a kadar, ABD'de yeni başkan iş başına geldiktan sonra öngörülebilirlik artacak" dedi.

"Türk Lirası'ndaki değer kaybı canımızı sıkıyor"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan toplantıdaki konuşmasında TL'deki değer kaybına dikkat çekti.

Özilhan "Türk Lirası'ndaki değer kaybı sürerse enflasyona etkisi kaçınılmaz. Riskin büyüklüğü nedeniyle önlemlerimizi bugünden almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN ÜLKE OLMAMIZI DÜŞÜNMELİYİZ"


TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes de toplantıda yaptığı konuşmada Symesi "Parası en fazla değer kaybeden ülkelerden olmamızı düşünmeliyiz.... Acilen bir büyüme hikayesi yaratmamız gerekiyor" diye konuştu.

T24
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2016, 17:29   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: DOLAR Ve EURO Durdurulamıyor!



TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, darbe girişiminde sonra ilan edilen OHAL'le kapsamında devam eden yönetimi eleştirerek "Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakkalanat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım'a seslenen Cansen Başaran Symes, "Batı'dan kaynaklanan ancak hemen toplumlarda ideal veya gerekli değerler olarak kabul edilen hukukun üstünlüğü, erkler arası güç dengesi, yargıın bireysel hak koruması, yargılamanın insan onuruna uygun şekilde yapılması AB'nin ortak paydalarıdır. Türkiye'nin bu konularda yıllar önce verdiği kararından dönmemesi gerekir. İdam cezası tartışmalarını bu bakımdan sakıncalı buluyoruz" diye konuştu.

Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Symes, "Muhataplarımızı duygusal tepkilere itecek bir dille eleştiri yöneltmek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda değildir. AB ekonomi çerçevesinden çıkan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri sekteye uğrayabilir" dedi.

Symes, "Kurdaki hızlı yükseliş elbette yalnızca Türkiye'den kaynaklanmıyor, ancak en fazla değer kaybeden para biriminin TL olması üzerinde düşünmeliyiz. Ekonomimiz borçlarını ödeyebiliyor ama devamlılığı bize güç gözüküyor. Vatandaş ortak hafızasında ekonomik dalgalanmalar hep derin krizlerle örtüşüyor" görüşünü dile getirdi.

"Terörle mücadeleyi toplumsal bütünlüğümüzü, ülkemizi ilgilendiren Kürt meselesinden ayırmalıyız" görüşünü savunan TÜSİAD Başkanı Symes, "Yaşanan çatışmalar, toplumda huzursuzluklara neden olmaktadır. Teröre başvuranları tecrit edici bir söylem geliştirmesiyiz" dedi.

Orta Doğu'da devam eden çatışmalara da değinen Symes, çatışmaların uzun süre devam edeceğini belirterek "Orta Doğu uzun süre yaralarını saramayacak durumdadır, bunun panzehiri bellidir, o da laikliktir. 90 yıl önce kazandığımız bu önemli avantajımızı yitirmemiz, tersine üzerine titrememiz gerektiğini düşünüyorum" görüşünü savundu.

Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başaran Symes'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Elbette dolar karşısında son iki ay karşısında yüzde 10 değer kaybeden paramızdan bahsetmek zorundayım. Ülkemizin çağdaş dünyada ön sıralarda yer alması için çalışan bir firma olmamızın bize bu sorumluluğu yüklediğini düşünüyoruz. Vergilerin önemli bir bölümünü ödüyoruz, kayıtlı sigortalı çalışanların yarısını istihdam ediyoruz. Çıkarlarımız ülkemizin gelişmesiyle birebir örtüştüğünden yapıcı eleştirilerimizde devlete yardımcı olmak istiyoruz. İş dünyası ile tesis edilen istişare ve diyalog ortamını faydalı buluyoruz. Sayın Başbakanım, ekonomi konusundaki yatıştırıcı beyanlarınızı dikkatle izliyoruz ancak zamanıon giderek daha kısıtlı hale geldiğini görmemiz gerekiyor. Ekonomimiz potansiyelin çok altında ilerliyor, yatırım ilerlemiyor, veriler ekonomide daralmayı işaret ediyordu. Sanayi üretimi gerilerken, ABD'den esen rüzgar Kurdaki hızlı yükseliş elbette yalnızca Türkiye'den kaynaklanmıyor, ancak en fazla değer kaybeden para biriminin TL olması üzerinde düşünmeliyiz. Ekonomimiz borçlarını ödeyebiliyor ama devamlılığı bize güç gözüküyor. Vatandaş ortak hafızasında ekonomik dalgalanmalar hep derin krizlerle örtüşüyor.

"Parası en fazla değer kaybeden ülkelerin başındayız; bunun üzerinde durulmalı"

Ekonomik aktörler arasında ciddi bir güven bunalımı var. Terörle mücadele ve darbecilere son verme konusunda güvenlik kaygılarımız arttı. Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Ülkemizde yargıya güvensizliğin son seviyede yüksek seyretmesinde ve bu bağlamda üzerine giderilmesi gereken bir soruna işaret ediyor. Özgürlük ve mülkiyet güvenceleri korunmadan, adil bir düzen kurulmadan piyasa ekonomisini hakkıyla işletmek mümkün değildir. Acilen toplumun tü kesimlerini içine katacak bir yapıyı oluşturmamız lazım. Her ne kadar dünyada esen bu dalga, siyasete anti küreselleşme döneminin başladığına işaret ediyorsa da küreselleşme durmayacak. Bugünkü krizden çıkarılabilecek dersler çıkarılırsa, raya oturtmak güç olsa da imkansız değildir.

"İdam tartışmasını sakıncalı buluyoruz"

ABD seçimleri tüm dünyada hem derin bir şok yarattı hem de bu konular üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmesi gerektiğini gösterdi. Bizim açımızdan bu seçimin sonuçlarını doğrudan hissettiğimiz ilk alan dolar Ticaret anlaşmalarının patlaması halinde başlayacak korumacılık savaşlarından çekinmemiz gerek. Batı ittifakının bir tarafı ABD ise diğer tarafı da ciddi bir kimlik krizi yaşadığımız AB'dir. Karar vermede zorluklarının olması, içindeki dayanışmanın kırılması, AB'nin dünya ekonomisinden silinip atılacak bir unsur olduğu anlamına gelmez. AB ile müzakere sürecinin uzun sürmesinden dolayı Türkiye'nin yıpranması doğaldır. Muhataplarımızı duygusal tepkilere itecek bir dille eleştiri yöneltmek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda değildir. AB ekonomi çerçevesinden çıkan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri sekteye uğrayabilir. Batı'dan kaynaklanan ancak hemen toplumlarda ideal veya gerekli değerler olarak kabul edilen hukukun üstünlüğü, erkler arası güç dengesi, yargıın bireysel hak koruması, yargılamanın insan onuruna uygun şekilde yapılması AB'nin ortak paydalarıdır. Türkiye'nin bu konularda yıllar önce verdiği kararından dönmemesi gerekir.

"Orta Doğu uzun süre yaralarını saramayacak durumdadır; bunun panzehiri laikliktir"

Orta Doğu uzun süre yaralarını saramayacak durumdadır, bunun panzehiri bellidir, o da laikliktir. 90 yıl önce kazandığımız bu önemli avantajımızı yitirmemiz, tersine üzerine titrememiz gerektiğini düşünüyorum

İdam cezası tartışmalarını bu bakımdan sakıncalı buluyoruz. AP tavsiye kararı toplumumuzda sert bir tepkiyle karşılandı, bizce de amacının tersi sonuçlar verecek bir tutumdu. Bu söylediklerimiz ışığında iki hafta sonra toplanacak AP'de ilişkilerdeki krizi aşması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Sayın Başbakanım, değerli üyeler, Türkiye 2011 yılındaki Arap başkaldırısına ciddi destek verdi.

"Terörle mücadeleyi Kürt meselesinden ayırmalıyız"

Terörle mücadeleyi toplumsal bütünlüğümüzü, ülkemizi ilgilendiren Kürt meselesinden ayırmalıyız. Yaşanan çatışmalar, toplumda huzursuzluklara neden olmaktadır. Teröre başvuranları tecrit edici bir söylem geliştirmesiyiz. Bu kapsayıcı siyaset anlayışını canlandırmak gerekir. Mensuplarından biat talep eden FETÖ'nün devlete sızmanın bedelini çok ağır bir şekilde ödüyorduk. Ancak, FETÖ ile mücadelenin çok ötesine geçen tutuklamaların da ülkemiz için kötü bir örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz.

Güvenlik önlemlerinin de toplumsal güveni zedeleyici boyuta ulaşmamasını arzu ediyoruz.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2016, 20:28   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

DOLAR'A BİST MÜDAHALESİ



Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Dövizleri Türk lirasına ve altına çevirin" çağrısına destek için, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk lirasına çevrilmesine ve Türk lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir" denildi.



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2016, 20:30   #4
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

Türk lirası dolar karşısında 2016 yılında yüzde 20.35 değer kaybetti.

Dün 3.50 seviyesine ulaşan dolar, bugün de yükselişini sürdürerek 3.59 TL'nin üzerini gördü. Dolar daha sonra 3.55 seviyelerine geriledi. Euro da Türk lirası karşısında yükseldi, 3.80'in üzerine çıktı.

Dolardaki yükselişle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar parasını altına, TL’ye çevirsin. Türk Lirası, altın değer kazansın. Ne lüzûm var başka şeye değer kazandırtacağız. Böylece bir oyunu da bozarız" demişti.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2016, 20:33   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

JCR Eurasia Rating Türkiye Başkanı Orhan Ökmen, "Merkez bankası'nın en son yaptığı faiz artışı, kur artışlarını önleyemeyecek kadar küçük seviyeli olmakla birlikte, felsefi ve ideolojik olarak faiz karşıtı bir duruş sergileyen siyasi yapıya rağmen, TCMB’nin faiz artışına gitmiş olması, bozulmuş olan araç bağımsızlığının tamiri için yetersiz ancak anlamlı bir başlangıçtır" dedi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Ökmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de kamu dengelerinin ve bankacılık sektörünün sağlıklı yapısı ile Türkiye’nin ihraç piyasalarına bağımlılığının düşük olması küresel tahvil piyasalarındaki bozulmalardan kaynaklanacak ani ve sert şoklardan Türkiye ekonomisini korumaktadır. Yukarı yönlü ivmelenen tahvil fazileri, gelişmekte olan ülkelerin varlıklarına yönelik talebi ve akabinde de likidite seviyesini zayıflatmakta, faiz seviyelerini daha da sert bir şekilde yukarı ivmelemekte ve fonlama koşulları giderek zorlaşmaktadır. Türkiye’de kamu dengelerinin ve bankacılık yapısının sağlıklı yapısı ve Türkiye’nin ihraç piyasalarına bağımlılığının düşük olması küresel tahvil piyasalarındaki bozulmaya karşı Türkiye’yi korumakta, ancak maliyet artışlarının negatif etkileri elbette Türkiye finansal piyasalarını yakından ilgilendirmektedir"

Sorunlu krediler makul seviyede, ekonomide yavaşlama yukarı trendi sürdürebilir

Ökmen, "Türk Bankacılık sektörünün faiz riski ve kur riski gibi piyasa riskleri ile likidite riskleri karşısındaki mevcut dayanıklı yapısının bozulmadan devam ettirilmesi, yapısal reformların sürdürülmesine bağlıdır" yorumunda bulundu.

Ökmen, sorunlu kredilerin hala makul düzeylerde olduğunu ancak ekonomik faaliyette yavaşlamaya bağlı olarak yukarı yönlü eğilimin devam edeceğini söyledi.

"Reel sektörün net döviz açık pozisyonu kırılganlığı olağanüstü artırmakta"

Ökmen, özel kesimin reel sektör firmalarının net döviz açık pozisyonunun, "TCMB’nın rezervlerinin telafi gücünün ve Türkiye’nin döviz kazanma kapasitesinin dışına taşmış durumda olması ve hala artış eğilimini sürdürüyor olması Türkiye ekonomisinin kırılganlığını olağanüstü artırmaktadır" dedi.

Ökmen, kur zararlarının reel sektör üzerinde yarattığı bilanço riskinin sektörler arası likidite riskine dönüşmesi sürecinin başlangıcı aşamasına gelindiğini ve reel sektörde başlayabilecek likidite riskinin 2017'de bankacılık sektörünün aktif kalitesini aşındıracağını belirtti.

"Ülkeler arasında faiz farkını kapatmak için Merkez'in faiz artışı yapması kaçınılmaz"

Ökmen, "Kur artışını durdurmanın yanında, ülkeler arasında daha da artacak olan faiz farkını kapatmak için ilerleyen dönemlerde Merkez Bankası’nın daha fazla faiz artışı yapması kaçınılmazdır. ABD seçim sonrasında genişlemeci maliye politikalarının öne çıkacağı algısı enflasyon beklentilerini ve tahvil faizlerini yukarı yönlü ivmelemektedir. Türkiye faizdeki yukarı yönlü bu ivmeye karşı direnmemelidir" yorumunda bulundu.

"TL’nin değer kaybındaki ana gerekçe uluslararası gelişmeler ve dış nedenler değildir"

Ökmen, "ABD seçim sonuçlarının ekonomi politikalarının yönü ve içeriği üzerinde yarattğı belirsizlik kapsamında gelişmekte olan ülkelere yönelik risk algısının değişmesi ve Fed faiz artırımı beklentilerinin etkileri de sermaye çıkışlarının ve TL’nin kırılganlık şiddetini yükseltmekle beraber, TL’nin değer kaybındaki ana gerekçe uluslararası gelişmeler ve dış nedenler değildir. Tamamen darbe girişimi sonrasında oluşturulan iç siyaset yapısına ve OHAL uygulamalarına ilişkin unsurlar TL’nin değer kaybının ana sebepleridir" dedi.

Ökmen'in yorumlarından diğer bölümler şöyle:

Siyasi gerilim süreklileşirse, TL'nin değer kaybı, siyaset kaynaklı olası krizin ana unsuru olur

"Yüksek politik tansiyonun süreklileşecek olması halinde, TL nin değer kaybı, politika kaynaklı muhtemel bir makro ekonomik krizin ana unsuru olacaktır. Türkiye’nin üretim gücünü topyekun olarak koruması, finansal piyasaların aktarım mekanizmalarının fonksiyonel sağlığının ve kamunun mali dengelerinin optimal seviyesinin gelişmiş ülkelerin bir çoğundan çok daha iyi durumda olması, dış şoklara karşı Türkiye ekonomisine hala güç vermekle birlikte, politik tansiyonun mevcut seviyesi en kısa süre içerisinde düşürülemez ise, süreklileşecek olan TL nin değer kaybı, politika kaynaklı muhtemel bir makro ekonomik krizin ana unsuru olacaktır. İç siyaset kurgusunda ve iç siyaset uygulamalarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı ve aynı istikamette devam ettirildiği takdirde, süreklileşecek olan TL‘nin değer kaybı, yaşanılması kaçınılmaz olan bir makro krizin ana unsuru haline gelecek ve dış şokları dengeleyen ekonominin kendi stabilizatörlerine kalıcı zarar verecektir"

"AB pusulasının değişmesi, uluslararası direkt yatırımların Türkiye tercihini net olarak sıfırlayacaktır"

Türkiye’nin istikrar çıpalarından ve piyasa ekonomisinin güvencelerinden en önemlisi olarak algılanan AB pusulasının değişmesi, uluslararası direkt yatırımların Türkiye tercihini net olarak sıfırlayacaktır. Hukukun üstün olmadığı, çağdaş medeniyetler için referans değerler üretmeyi başaramamış ve insani değerleri öncelikli temel ilkeleri arasında kabul etmemiş olan ülkelerin örgütlendiği ve sadece ekonomik-güvenlik amaçlı diğer organizasyonların hiç birisi Türkiye için AB’nin alternatifi değildir

AB Çıpasının değiştirilmesi izlenimi verecek şekilde siyaseten yürütülen açıklamalar uluslararası yatırımcıları ciddi ölçüde tedirgin etmekte ve negatif algılarını artırmaktadır. Türkiye- AB ilişkilerinin tek taraflı olarak taktiksel ve pazarlıkçı bir tartışma alanına çekilmesi Türkiye’ye hiçbir yarar sağlamayacaktır.

Türkiye açısından küreselleşme karşıtlığı riskinden kurtulmanın yolu, gerginleşen AB ilişkilerine rağmen yine de AB standartlarına uyum gücünün yükseltilmesi ile olacaktır: Gelişmekte olan ülkelerin ve dolayısyla Türkiye ’nin referans aldığı AB standartlarına uyum seviyesine yükselterek ve hukukun egemenliğini artırarak, ortaya çıkan bu küreselleşme karşıtlığı riskinin sebep olacağı ulusal-bölgesel ve global tahribatları azaltmaları gerekir

"Büyük kamu projelerine dövizle verilen garantiler ve güvenceler bütçe üzerinde baskı oluşturabilir"

Büyük ölçekli kamusal taahhüt projelerine finansman sağlanması için Hazine tarafından yabancı para üzerinden verilen garantiler ve kullanıma dayalı verilen güvenceler, TL’nin değer kaybı nedeniyle bütçe üzerinde baskı oluşturabilecektir. İhale edilen ve tamamlanan havalimanı, otoyol gibi projelerin kreditörlerine, kullanıma dayalı olarak verilen güvencelere ek olarak Hazine tarafından müteahhit firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesi durumunda borcun kamu tarafından üstlenileceğine dair verilen Hazine garantileri, olası bir güçlük halinde ya da proje kullanımının garanti bedeli altında kalması ve kamu tarafından tamamlanması zorunluğu doğurması halinde bütçeye yansıyacak ve önemli baskı yaratabilecektir.

"İç talepteki zayıflamanın kamu harcamalarıyla telafi edilmeye çalışılması bütçe üzerinde ilave baskı oluşturmaya başladı"

Zayıflayan iç talebin kamu harcamalarıyla telafi edilmeye çalışılması bütçe üzerinde ilave baskı oluşturmaya başlamıştır. Artan ve yüksek düzeyini koruyan işsizlik rakamları ve hane halkının yükümlülük seviyesi, büyümenin iç tüketim dinamikleri ile desteklenme gücünü sınırlamakta, kamu harcamalarının artırılmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Bütçe disiplininin korunmasına özen gösterilmesin karşın, harcamaların yükselmesi ve artan hazine borçlanma maliyeti izleyen dönemlerde ilave kırılganlıklara neden olabilecektir.

BloombergHT
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2016, 21:43   #6
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
DOLAR'A BİST MÜDAHALESİ



Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Dövizleri Türk lirasına ve altına çevirin" çağrısına destek için, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk lirasına çevrilmesine ve Türk lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir" denildi.




Interesan!.

Amerikadaki secimlerden, birsey bekleyen Hirsizlar, iyice telasa cikisiyor.

Bizde Kulaklarimizi tabiki kapali tuttuk, Bahara ve yeni secilen Basbakanlari arasindaki konusmalarinda.

Gizli hesaplarinin Frau Merkelde oldugunu, onlarida Türk Lirasina cevirecegi, daha belli degil.

Yahu Sülalesinle Caldiklarini bir günde tasiyamadilar, Bilal bile Okuma amacli Italyaya Kara Parayla gidince, Pacayi Kurtarmak icin Sahte Arap Pasaportunla anca kacabildi.

Bunlari hic duymadik, haberimiz yok zannediyorlar.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2016, 01:34   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

Erdoğan’ın “dolar bozdurma” imdadına yetişen Borsa İstanbul, tüm nakdi varlığını TL’ye çevirme kararı aldı. Borsa İstanbul’un başkanı bu meblağ sorulduğunda yanıt vermekten kaçındı. Mustafa Sönmez ise bu çabanın hiçbir işe yaramayacağı görüşünde




Saray-AKP iktidarının diktatörlüğe anayasal güvence sağlama çabası sermayeyi tehdit eder hale geldikçe piyasalarda yaşanan dalgalanma ve sermaye çıkışı, doları her geçen gün daha da tırmandırırken; çareyi yurttaşa yastık altı dolarlarını bozdurmakta arayan Tayyip Erdoğan’ın imdadına Borsa İstanbul yetişti.


Borsa İstanbul, Erdoğan’ın çağrısına uyarak tüm nakdi varlıklarını Türk Lirası’na çevirme ve Türk Lirası hesaplarında tutma kararı aldı. Borsa İstanbul’un açıklamasında kararın “Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde” olduğu belirtildi.
Basın Duyurusu
BORSA İSTANBUL Tüm Nakdi Varlıklarını Türk Lirasına Çevirdi. pic.twitter.com/0kawPdEaPz

— Borsa İstanbul (@borsaistanbul) 2 Aralık 2016
Borsa İstanbul başkanı varlığın miktarını bilmiyormuş!
BloombergHT’ye konuşan Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, “ne kadarlık bir varlığın Türk Lirası’na çevrileceği”ne ilişkin soruya kaçamak bir yanıt verdi: Biz, mali tablolarımızda grup olarak birkaç şirketten oluşuyoruz. Mali tablolara detaylı olarak bakmak lazım. Yanlış bilgi vermemek adına ‘Hangi döviz cinsinde ne kadar tutarımız vardı’ bilgisini paylaşmayayım.


Mustafa Sönmez: “Hiçbir işe yaramayacak”

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Gürses Borsa İstanbul’un kararına Twitter hesabından “Halka arz seferberlikleri ile vatandaşa hisse promosyonu yaparken kendi fonlarını 100 milyonlarca dövize yatıran Borsa sonunda TL’ye geçmiş!” yorumu yaparken, ekonomi yazarı Mustafa Sönmez ise Gürses’in bu mesajını alıntılayarak “Hiçbir işe yaramayacak. Hukuk devleti, insan hakları ifade, medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı yönünde adım atılmadıkça boş hamle bunlar” dedi.
Bianet
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2016, 03:24   #8
Çevrimdışı
KaRaaNKa
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

Ülkeyi öyle bir batırdılar ki...

Elinde biraz parası olup krize direnecek kimse kalmasın diye avamın elinde dolar varsa onu da almaya çalışıyorlar.

Ellerindeki son parayı da kaptırıp...

aaa çok güvenmiştik ama bu kez siyasetçiler bizi kandırmış diyen halk'la final yapılacak
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2016, 19:32   #9
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor! - Dolar -3.59 Euro-3:80



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dövizden Tl'ye geçiş konusunda "Yetmez, milletim dolardan TL'ye geçişe daha da yüklenmeli" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum.

Dövizden TL'ye geçiş

Geçen cumadan bugüne dövizde TL’ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli mi değil bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum. Sayın Başbakanımız da devletin kamuya yönelik alımlarda ihalelerde fevkalade bir durum olmaması halinde TL ile adımın atılacak olmasını söylemesi de bizi rahatlatacaktır.

Rusya, İran ve Çin ile görüşmeler

Bir diğer önemli adım da sayın Putin’le konuşmuştu bunu yerli para ile aramızda ticaret yapalım. İran ve Çin’le yaptığım görüşmelerde de buna olumlu baktılar. Bunu yaparsak paralarımızın üzerindeki kur baskısından kurtulur. Faiz noktasında da özellikle faiz lobisine benim halkım artık prim vermemeli. Faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde kendi öz kaynaklarıyla değil halkın parası üzerinden kendisi ranta dönüştürüyor. Onunla da daha sonra övünüyor. Geçen yıl ne kazandınız bu yıl ne kazandınız sadece o aradaki farkı yatırımcılara düşün faizle verseniz onlar da yatırıma dönüştürse. Ne olacak o zaman istihdam üretim rekabet artacak. O, sürümden kazanacağı gibi ülke de kazanacak. Faiz noktasında ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte merkez bankasıdevlet bankaları çok daha hassas davranacağı gibi örnek olması lazım.

Yeni Anayasa paketi

Aslında 3 aşama değil de şöyle bir önergenin verilmesi olayı ondan sonra önergenin kabulü ve bir de yüce divana sevki. Böyle bir durum söz konusu. Sayın başkanlar bu konularda kendi aralarında mutabakat kaldılar. Bunsan sonraki süreç komisyon ve genel kurul süreci. 20 maddelik bir paket zannediyorum görüşmeler sonunda bize gelecektir. Biz de vakit kaybetmeden değerlendirmemizi yapıp bunu millete götürmektir.

Darbe komisyonu

Komisyon yapacağı çalışmaları yaptı. Artık son çalışmaları yapıp raporunu hazırlamak suretiyle görevini tamamlarsa isabetli olur diye düşünüyorum


t24

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2016, 19:33   #10
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolar ve Euro Durdurulamıyor!

Yabancı analistler: Dolar bozdurmanın lirayı dengelemesi olası görünmüyor

Türk lirası dolar karşısında 6 haftalık düşüşünün ardından bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü 3.5935 ile rekor seviyeye ulaşan dolar/TL kuru Cuma günü TSİ 13:25'te yaklaşık yüzde 1 gerilemesine rağmen haftalık bazda yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, UniCredit stratejisti Kiran Kowshik notunda, "Yetkililerin yerelleri döviz varlıklarını Türk lirasına çevirmeye ikna etme oyun planının TL'yi dengelemesi olası görünmüyor" dedi.

Kowshik, "Reel faiz oranlarında somut bir artış olmazsa, TL satış baskısı altında kalmaya devam edecek" yorumunda bulundu.

Bank of America Merrill Lynch analisti Jean-Michel Saliba, "Hükümetin 10 milyar doları (TL'ye) çevirme hedefi, eğer gerçekleşirse, yakın vadede Türk lirasına sınırlı destek sunabilir" dedi.

JP Morgan analistleri, Türk lirasının baskı altında kalmayı sürdüreceğini düşündüklerini ve Türk lirasında "ağırlığı azalt" konumunda kalınmasını tavsiye ettiklerini söyledi.
Societe Generale notunda, Türkiye, dış açık finansmanında volatil sermaye girişlerine bağımlılığı nedeniyle en çok risk altında olan 5 ülke arasında sayılırken, yıl sonu dolar/TL kurunun 2017'nin ilk çeyreği sonunda 3.55, 2017 yıl sonunda 3.71 seviyesinde olacağı tahmin edildi.

Societe Generale analistleri Guy Stear ve Jason Daw'ın dün kaleme aldığı notta, "Gelişmiş ülkelerin daha korumacı yaklaşımlarının küresel büyüme üzerinde etkisini göstermesiyle ve ABD faiz oranlarının artmasıyla gelişmekte olan piyasalar 2017'de zor zamanlarla karşı karşıya kalacak" denildi.

Societe Generale, Türk lirası, Meksika pesosu, Güney Afrika randı ve Malezya ringgitinin sermaye akımlarındaki kötüleşme nedeniyle en riskli konumda bulunduklarını belirtti.

Societe Generale, Hindistan rupisi ve Endonezya rupisi al, Türk lirası ve Meksika pesosu sat tavsiyesinde bulundu.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolar, durdurulamä±yor, durdurulamıyor, euro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.