Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.12.2016, 14:24   #1
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Hikayeleri Ninenize Anlatın



Ünlü Rus doğu bilimci ve Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski, Vesti radyosunda 'ikiden beşe' isimli radyo programında Büyükelçi Karlov suikastine dair açıklamalarda bulundu.

Karlov'u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın AKP üyesi göründüğünü söyleyen uzman, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'suikastın arkasında Gülen var' iddialarına ise 'Siz bu hikayeleri gece ninenize anlatın. Çünkü bunlara çocuklar bile inanmaz' dedi.

Karlov suikasti sonrası Türk-Rus ilişkilerini değerlendiren uzman, Türkiye'nin ilk defa Amerika'sız Rusya ile masaya oturduğunu ve Suriye'nin geleceğini konuştuğunu söyledi. Türk-Rus ilişkilerinde Karlov suikastinden sonra baskıcı önlemler alınır mı? sorusuna Satanovski, suikastin arkasında Türklerin olduğunu düşünmediğini söyleyerek, 'Eğer Büyükelçinin öldürülme emrini Türkler verdiyse, evet, ilişkiler etkilenir' dedi.

24 Kasım tarihinde Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk jetleri tarafından vurulmasının ve Büyükelçi Karlov suikastinin arkasında Türk hükmeti tarafından dillendirilen 'Fethullah Gülen yaptı' söylemlerine değinen Satanovski, 'Kimsenin tanımadığı Gülen, aldı bizim uçağımızı takip etti, sonra vurdu, sonra daha başka şeyler, sonra uçaktan atlayan pilotlara ateş ettiler... Siz bu hikayeleri gece ninenize anlatın. Çünkü bunlara çocuklar bile inanmaz.' diye ifade etti.

Satanovski'nin bu sözleri üzerine radyo programı sunucusu Sergey Karneevski, 'Yani bunlara kimsenin inanmadığı anlaşılır bir şey zaten' dedi.

Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'a değinen Rus uzman şunları söyledi, "Bakın şimdi burada yine bu adamın Gülen destekçisi olduğunu söylediler. Ancak izlenimler bize gösteriyor ki o, iktidar partisi AKP üyesi. Ama Ankara Belediye Başkanı birden araştırmacı oldu ve bu açıklamayı yaptı millete. Neden Gülen? Gülen söylenenleri reddetti, başsağlığı diledi böyle bir şeyi yapmak için 'asla' dedi. Dahası Fethullah Gülen, şiddet metodlarını reddeden kişiliği ile tanınıyor. O, 11 Eylül'deki terör saldırısını da kınadı."

"Rusya, Türk okullarını 10 yıl önce kapattı, Gülen o zaman neden bir şey yapmadı?"

Rusya'da Türk okullarının 10 yıl önce kapatıldığını hatırlatan Satanovski, o zamanlar Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak 'kapatmayın' diye rica ettiğini söyledi. Satanovski sözlerine şöyle devam etti: "Rusya'da ona tavsiyeleri için teşekkür etti ve süreci kendisi yürütmek istediğini belirtti. Okullar kapatıldı. Peki Fethullah Gülen o zaman neden Rusya karşıtı hiçbir işe girişmedi? Rusya o zaman daha zayıftı. Rusya'nın o zamanlar bu kadar iyi savunma sistemleri yoktu. Suriye'nin yakınında bile değildi. Gülen o zaman neden hiçbir şey yapmadı? Erdoğan ile ilişkileri de zirvedeydi. E peki neden şimdi onun destekçileri bizim Büyükelçimizi öldürsün ki?"

ABC Gazetesi
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anlatın, hikayeleri, ninenize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.