Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaþanan geliþmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.02.2017, 13:23   #1
Çevrimdýþý
Canan
Çiçekci kýz

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Binali Yýldýrým: PKK, FETÖ, HDP ‘Hayýr’ Diyor, Onun Ýçin ‘Evet’ Diyoruz


Binali Yýldýrým: PKK, FETÖ, HDP ‘hayýr’ Diyor, Onun Ýçin ‘evet’ Diyoruz

Baþbakan Binali Yýldýrým AKP grup toplantýsýnda partililere seslendi. Binali Yýldýrým, "CHP zaten onlarýn kayýðýna binmiþ vaziyette, Allah ýslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iþ tutarak milletin gönlüne giremezsiniz" görüþünü savundu.



Baþbakan Binali Yýldýrým, anayasa deðiþikliði teklifine iliþkin olarak geçen gün söylediði “PKK, FETÖ, HDP ‘hayýr’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz” þeklindeki sözleri tekrarlayarak açýklamada bulundu. “PKK ‘hayýr’, FETÖ ‘hayýr’ dediði için biz bu deðiþikliðe ‘evet’ diyoruz dedik. Biz cevabý muhataplarýndan beklerken cevap CHP’den geldi” diyen Yýldýrým, “CHP zaten onlarýn kayýðýna binmiþ vaziyette, Allah ýslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iþ tutarak milletin gönlüne giremezsiniz” görüþünü savundu.

Partisinin grup toplantýsýnda konuþan Yýldýrým’ýn açýklamalarýndan satýr baþlarý þöyle:

“Bu gazi ve aziz millet tüm zorluklara tarihin her döneminde göðüs gerdi. Ýnsanlýk mazisinde bir örnek daha gösterin ki 16 kez yýkýlsýn ama milleti 17’nci kez devletini kursun. Biz, AK Parti’nin siyaset anlayýþýnýn temelini bu harçlarla doldurduk. Bu yüzden girdiðimiz her seçimden AK Parti olarak yüzümüzün akýyla çýktýk. Seçimlerin ertesi günü yine insanýmýza koþup hizmet üretmeye devam ettik. Ömrübillah bir araya gelemez denilen çevreler, bir araya geldiler, beraber çalýþtýlar. Hepsini en acý þekilde tecrübe ettik. Ama milletimiz için yeri geldi duymadýk, geri geldi görmedik, yeri geldi sustuk. Ama hep mücadele ettik. Olanda bir hikmet var dedik.

CHP’ye: FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iþ tutarak…

“Bazý çevreler bunu suistimal etmeye kalkmadý mý; elbette kalktýlar. Yumuþak baþlýlýðýmýz anlayamadýlar, bizi uysal koyun zannetiler. Siyaset mühendisliði yapmaya çalýþtýlar, 100 yýl sonra bile hukuk ve siyaset çerçevesinde utançla anýlacak 367’yi çýkardýlar. Bu anayasa deðiþikliðinin müsebbibi CHP. 2007’ye gidelim. Meclis’in en büyük partisine cumhurbaþkaný seçtirmeyen, hukuk ikdas eden ana muhalefet partisi bu iþin baþlangýcýna sebep olmuþtur. Cumhurbaþkaný seçtirmemek için vesayet odaklarýnýn sözcülüðünü yapan ana muhalefet partisi bugün bütün marjinal odaklarla ayný fotoðrafý veriyor. PKK hayýr, FETÖ hayýr dediði için biz bu deðiþikliðe evet diyoruz dedik. Biz cevabý muhataplarýndan beklerken cevap CHP’den geldi. CHP zaten onlarýn kayýðýna binmiþ vaziyette, Allah ýslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iþ tutarak milletin gönlüne giremezsiniz.
“Daha ne yapacaktýk? Ama týs yok…”

“2017 Türkiye’nin kaderinin ve bahtýnýn güneþ gibi parlayacaðý bir yýl olacak. Gelecek daha güzel olacak. TBMM’de 339 oyla kabul edilen bu deðiþiklik milletin onayýna sunulacak. Anayasa deðiþikliðini hazýrlarken çok titiz bir çalýþma yaptýk. Süreç bütün vatandaþlarýmýzýn izleyeceði bir þeffaflýktan geçti. Her safhada milletimizin þahitliðinde geçti. Meclis çatýsý altýnda, milletimizin hiç de arzu etmediði olaylar da yaþandý. Söylenmemesi gerek sözler söylendi. Muhalefet sözlü, fiziksel, psikolojik þiddetin her türünü kullanmaktan çekinmedi. Ýçimiz, vicdanýmýz rahat. AK Parti kapalý kapýlar ardýnda gizli gündem kurgulayan parti deðil. Milletinin emrinde yol haritasý çizen partinin adý. Meclis’te grubu bulunan bütün parti baþkanlarýna çaðrý yaptýk. Gelin bir araya gelelim dedik. Ana muhalefet partisi genel baþkaný, siz cumhurbaþkanlýðý sistemine karþýsýnýz, o zaman ne yapmamýz lazým, buyrun siz teklifinizi getirin, biz de teklifimizi getirelim, Meclis’ten ittifakla geçirelim. Milletin kararý baþýmýz, gözümüz üstüne. Daha ne yapacaktýk? Ama týs yok. Millete gitmeye korkuyorlar. Milletin kararý en doðru karardýr.

Ayný çaðrýyý MHP’ye de yaptým. Sayýn Bahçeli, ben parlamenter sistemin güçlenmesinden yanayým, ancak 2007’de ortaya çýkan durum ve referandum sonrasý Cumhurbaþkanýnýn millet tarafýndan seçilmesi ile mevcut durum sürdürlebilmesi mümkün deðil, Anayasa’nýn mevcut durumla düzenlenmesi þarttýr. Mevcut durumu Anayasa ile uyumlu hale getirmek için Cumhurbaþkanlýðý sistemine varýz dedi. Bu uzlaþma metnidir. Sayýn Bahçeli ve MHP’deki bütün vekillere teþekkür ediyorum, çünkü önce ülkem ve milletim anlayýþý ile hareket ettiler. Her zaman milliyetçi hareket, ülkücü kardeþlerimiz parti hesaplarýný bir kenara býrakmýþtýr. MHP’nin geçmiþte yaþanan krizlerde ülkenin geleceði bekasý için bir duruþ gösterdiði hepimizin hafýzalarýndadýr.
“Bu bir genel seçim deðildir; referanduma partiler cephesinden bakmak yanlýþ olur”

Ortada bir sandýk var. Siyasi rekabet havasý da aldý baþýný gidiyor. Bu havaya kapýlýp kimse þunu unutmasýn: Bu referandum Cumhurbaþkanlýðý hükümet sistemini öngören, yargý ile milletvekilleri ile hususlarý öngören anayasa deðiþikliði oylamasýdýr. Bu bir genel seçim deðildir. Sadece AK Parti ve MHP seçmeni deðil, diðer partilerin seçmenlerinden de Türkiye’nin geleceðini ilgilendiren, daha hýzlý, muasýr medeniyetler seviyesine ulaþmayý saðlayacak sisteme oy verecek. Görülecek ki, yapýlan deðiþiklik milletimin lehinedir. Referanduma partiler cephesinden bakmak yanlýþ olur. AK Parti burada taþýn altýna koydu ve artýk söz milletindir, karar milletindir dedi. Biz üstünlerin anayasasýný korumak için deðil, milletin anayasasýný oluþturmak için referanduma gidiyoruz. Milli irade 2007’de kendisini köþeye sýkýþtýrmaya çalýþan vesayet odaklarýna ilk cevabý 2010’da verdi. Referandum süresince her yere gideceðiz, her vatandaþýmýzla buluþacaðýz. Türkiye’nin geleceðini aydýnlatacak bu tarihi fýrsatý her yerde vatandaþlarýmýza anlatacaðýz.

“Niye siyaset hokus pokusçularý dedik? Bunlar olmayan þeyleri var göstermek için ellerinden geleni yapýyorlar. En sevdikleri iþ korku senaryolarý ile milletin aklýný karýþtýrmak. Bunlar samimi deðil. Anayasa deðiþiklik teklifinin görüþülmesinden bu yana “üniter yapý bozulacak” diyorlar. Yine tek Meclis var. “Rejim deðiþikliði olacak”, rejim tartýþmasý 1923’te bitti. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir, nokta. Rejime en büyük zararý, rejimi aðzýna sakýz edenler veriyor. AK Parti yargý gücünü de elinde toplayacakmýþ. Biz yargý milletin gücü olsun istiyoruz.

“Bu anayasa deðiþikliðiyle milletin tam anlamýyla iktidarý gerçekleþmiþ olacak. Millet hükümetini sandýkta belirleyecek. Millet vekilleri seçiyor, bir türlü hükümet kurulamýyor. Her zaman güçlü iktidar olamayabiliyor. Cumhurbaþkanlýðý hükümet sisteminde iki tane sandýk gelecek. Seçim bittikten sonra Türkiye’yi 5 yýl yönetecek kadrolar belli olacak. 5 yýl boyunca vatandaþýn ihtiyacý olan hizmetleri verecek. Bundan sonra hiçbir siyaset mühendisliði projesi milli irade üzerine sökmez.

Gündemi deðiþtirmek için yapmadýklarý hokkabazlýk yok. Ýnsanlarýn yaþam tarzlarýn müdahale edilecekmiþ. Madem müdahaleden bahsediyorlar, maziye bakalým. 27 Mayýs 60’ta geldiler, öðrenciler kýyma makinelerine atýldý dediler, darbe yaptýlar. Bir baþbakan, iki bakaný daraðacýna yolladýlar. Ayný odaklar, kendi yaptýklarý anayasa kesmedi 12 Mart’ta hükümeti alaþaðý ettiler. 12 Eylül’de kapýyý çaldýlar, bir oradan bir buradan diyerek gençleri astýlar. Sonra 28 Þubat’ta yine rahat durmadýlar, yaþam tarzý diye hak hukuk edebiyatý yapanlar ikna odalarýnda genç kýzlarýmýzýn yaþam haklarýna tecavüz ettiler. 15 Temmuz biraz da bu vesayetçi odaklarýn ürünüdür. 2007’de fiziki muhtýralar elektronik muhtýralara döndü. Seçilmiþ hükümeti hedef aldýlar. Diktatörlük masalý var. Bu anayasa deðiþikliði kabul edilirse, ülke tek adam sistemine geçecek. Açýkça ifade ediyorum, malum çevrelerin tedirginlik duyduðu þey, tek adamlýk deðil. Böyle bir rahatsýzlýklarý varsa iþe tek parti döneminden baþlamak gerek. Tek adam yalanýný söylemekten zerre kadar haya etmeyenler iyi dinlesin. Milleti ile baðýný alicengiz oyunlarýyla kesmeye çalýþtýðýnýz kim Recep Tayyip Erdoðan. Siz hala gizli gündeminizle millet aleyhinde ne üretiriz diye uðraþýp duruyorsunuz. Yarýn bu ülkenin çocuklarýnýn yüzüne bakarken baþýnýz öne eðilmesin.
“Bu millet çok ölüm kalým mücadelesi atlattý”

“Vesayet çevrelerine karþý muhalefet partisi gibi çalýþtýk. Statükoya karþý millete nasýl hizmet yapacaðýmýzý anlatmanýn yolunu seçtik. Bu referandumu akýldýþý, siyasi söylemlerle, ölüm kalým meselesi olarak gösterenler var. Bunlara aziz milletim kulak asmasýn. Attýðý yer adýmda yanýna milletini almýþ bir siyasi partinin genel baþkaný olarak söylüyorum; toplumu germeye çalýþanlara asla fýrsat vermeyeceðiz. Toplumun sinir uçlarýna dokunmaya çalýþanlara karþý vatandaþlarýmýzýn uyanýk olmasýný istiyorum. Bu referandumu ölüm kalým meselesi haline getirenlere þunu söyleyin; bu millet çok ölüm kalým mücadelesi atlattý, sonuncusunu 15 Temmuz’da yaþadý. Millet kimi dinleyeceðini bilir. Millet kime evet, kime hayýr diyeceðini iyi bilir.”

Sözcü
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 07.02.2017, 13:32   #2
Çevrimdýþý
Senfonim
Uzman Üye

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Binali Yýldýrým: PKK, FETÖ, HDP ‘hayýr’ Diyor, Onun Ýçin ‘evet’ Diyo

Fetöcülere çocuklar gibi kanýp ülkenin her bir kurumuna askeriyeye kadar yerleþtirenler Evet dediði için Hayýr diyorum bende . Yarýn öbür gün niye evet dedik kandýrýldýk der bunlar
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Senfonim'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
‘evet’, ‘hayä±r’, ä°ã§in, binali, diyor, diyoruz, fetã–, fetö, onun, yä±ldä±rä±m, yýldýrým, Ýçin, ‘evet’, ‘hayýr’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 10:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.