Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.02.2017, 13:54   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart TBMM’de Skandal! Alman Parlamenterler Bile Sordu: Muhalefet Neden Yok



TBMM’de Skandal! Alman Parlamenterler Bile Sordu: Muhalefet Neden Yok


TBMM İçişleri Komisyonu, Alman parlamenterlerle toplantı yaptı; Toplantıya komisyon üyesi CHP ya da HDP'li vekillerden hiçbir katılmadı.





Alman heyet üyeleri bile dün TBMM’de yapılan toplantı sırasında “muhalefet vekilleri neden yok” diye sordu. Komisyonun AKP’li üyesi Celalettin Güvenç, “ben öyle uygun gördüm” dedi.

Güvenç’in, TBMM İÇişleri Komsiyonu’nun Alman vekillerle toplantıya muhalefeti dahil etmemesine CHP ve HDP’li komisyon üyelerinden de tepki geldi.

CHP’Lİ BAKAN: “SKANDAL…”

CHP’li Murat Bakan, muhalefetin toplantıya davet edilmemesini “skandal” olarak nitelendirerek, “İçişleri Komisyonu Başkanı’nın komisyon üyelerini muhalefet-iktidar olarak ayırmaya ne yetkisi ne haddi var. Kendisiyle daha bir hafta öne Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda bir toplantıya gittik. Eğer İçişleri Komisyonu’nu bir parlamenter grubu ziyaret ediyorsa, komisyonun tüm üyelerinin orada olması gerekir” dedi.
Kendisinin yakın zamanda, Almanya’da DİTİB’e bağlı Türk imamların muhbirlik yaptığı iddialarına ilişkin soru önergesi verdiğine dikkat çeken Murat Bakan, “Alman parlamenterlerin bizimle görüşmesini istemişler” dedi.
Bakan şöyle konuştu;

“Bu konuyla ilgili parlamento çatısı altında verilen tek soru önergesi bana ait. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti sırasında da bu konu gündeme geldi. Türkiye ile Almanya ile barış elçisi olması gereken, Alman anayasasına göre kurulmuş olan DİTİB’in imamlarından muhbirlik yapmalarını istemek, imamlara yapılan haksızlık ve saygısızlıktır.Bu durum, onları kendi yaşadıkları ülkede kanunlarla ve mahkemelerle karşı karşı getirecektir. Ayrıca Alman vatandaşı olmuş Türklere karşı da Alman toplumunda önyargı oluşmasına neden olacaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Türkiye’de bugün 4 milyona yakın Suriyeli var. Nasıl Esad’ın Türkiye’deki Suriyeliler’e muhbirlik yapmaları gibi bir çağrısı olamazsa, aynı şeyi buradan da kimse Almanya’daki imamlar üzerinden yapamaz.”

GÜRSEL EROL: “O KOMİSYON, AKP’NİN KOMİSYONU DEĞİL”

CHP’li bir başka komisyon üyesi Gürsel Erol da, kendisine toplantıyla ilgili olarak ne makamına, ne de şahsen herhangi bir davet yapılmadığını, bilgi verilmediğini vurgulayarak, “o komisyon AKP’nin komisyonu değil. Parlamento adına yapılan bir faaliyette, bizim de orada bulunmamız gerekirdi. Böyle muhalefetin çağrılmayarak toplantı yapılması hiç hoş değil” diye konuştu. Erol, bu konuyu özel olarak Başkan Celalettin Güvenç’le görüşeceğini de söyledi.

HDP’Lİ CELAL DOĞAN:


HDP’li komisyon üyesi Celal Doğan ise, TBMM’deki İçişleri Komisyonu’nun hem muhalefet, hem de iktidardan oluştuğuna dikkat çekerek, “Belli ki Komisyon Başkanı hem iktidarı, hem de muhalefeti temsil ettiğini sanıyor. Komisyon’da yaptıkları gözönüne alındığında, şunu görüyoruz; “Muhalefete zaten gerek yok ki” diye düşünüyorlar. Bir kanun teklifi getiriyorlar, virgülünü değiştirtmiyorlar. Sonra da uzlaşma kültüründen bahsediyorlar” dedi. Doğan, Alman heyetine Komisyon Başkanı’nın tüm konuları “tek taraflı olarak anlatmayı tercih ettiğine” de vurgu yaparak, “Bunların her işleri böyle; Muhalefetin de söyleyecekleri olabilir diye düşünmüyorlar. Bizi kayıttan silmişler” diye konuştu.

ALMAN VEKİLLER İKİ KEZ SORDU;
“NİYE MUHALEFET YOK ?


Alman Parlamentosu İçişleri Komisyonu üyelerinin TBMM’deki toplantıya, AKP’li komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e iki kez “neden muhalefet vekilleri yok” sorusunu yönelttikleri de ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Sol Parti’den Ulla Jelpke de, görüşmede muhalefetten milletvekili olmamasına dikkat çekerek, “Keşke CHP'den, HDP'den de vekiller olsaydı” dedi.

Buna karşılık AKP’Li komisyon Başkanı Güvenç, “karşılıklı tartışmayı arzu etmiyorum” diyerek yanıt verdi. Görüşmenin muhalefet olmadan yapılmasının “kendi tercihi” olduğunu da söyleyen GÜvenç, muhalefet vekillerin “Avrupa’da çok tek taraflı propaganda yaptıklarını” iddia etti ve şöyle konuştu;

“Ben yanıma mutlaka iki Kürt milletvekili alıp bizim görüş açımızı bir açıklama fırsatı olarak görüyorum bu toplantıları. Çünkü çok yoğun bir propaganda faaliyeti içerisinde olduklarını biz biliyoruz. Bu platformu da hiç yoksa kendi bakış açımızı anlatabilmek için fırsat görüyorum” diye konuştu.

İki saat süren toplantı sonunda Alman vekiller bir kez daha AKP’li Komisyon Başkanı Güvenç’e, “komisyonun muhalefet partisinden üyelerinin bu toplantıdan haberdar edilip edilmediğini” sordular.

Güvenç ise, “Yaklaşık iki saattir burada konuşuyoruz. Çok açık, net şeyler söylüyoruz. Kurumsal olarak HDP, şiddete karşı olduğunu, sorunların bu parlamento çatısı altında konuşarak, görüşerek çözülme çizgisine geldiği an her toplantıda hazır olacaklardır” dedi. Güvenç, neden CHP’lilerin toplantıdan haberdar edilmedikleri konusunda ise ayrıntıya girmedi.
Sözcü

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alman, bile, muhalefet, neden, parlamenterler, skandal, sordu, tbmm’de, tbmm’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.