Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaþanan geliþmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.02.2017, 16:42   #1
Çevrimdýþý
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Þehitlik Hep Garibanlar Ýçin..



Askerde yaþamýný yitiren kardeþinin cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan'ýn tabut baþýnda yaptýðý konuþma hayatýný deðiþtirdi. Alkan, RS FM'de Yavuz Oðhan'dan Bi De Bunu Dinle programýna konuk oldu ve deðiþen hayatýyla, hukuk mücadelesini anlattý.

Þýrnak'taki operasyonlar sýrasýndahayatýný kaydeben kardeþinin cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan, tepkisi nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan ihraç edilmiþti.

RS FM'e konuk olan Yarbay Mehmet Alkan, ihracýna neden olan o cenaze gününü anlattý:

"Biz 9 kardeþiz, ben erkeklerin en büyüðüyüm. Ali, en küçüðümüzdü. Göreve gitmeden önce son 2 yýl yanýmda kaldý. Ayný evi paylaþtýk, ayný iþyerinde çalýþtýk. Þehit olduðu yer de benim bizzat görev yaptýðým yerdi. Ben cenazede Yarbay Mehmet Alkan olarak deðil þehit aðabeyi olarak katýldým ve konuþtum. Kardeþimin cenazesinde o an aklýmýzdan geçen ne varsa dile getirdiðimiz bir husustu. Söylediklerim benim sözüm deðildi aslýnda, milletin aklýndan geçen, herkesin kendi arasýnda konuþtuðu, dile getirdiði bir husustu. Ben sadece yüksek sesle dile getirdim."

'ÞEHÝTLÝK HEP GARÝBANLAR ÝÇÝN'

Cenazedeki tepkisi nedeniyle uyarý alan Yarbay Alkan, TSK'daki görevine devam etse de yaþadýklarý yýpratmýþ, psikolojik tedavi yardýmý almýþ. Alkan görevden alýnmasýnýn kardeþi yaþamýný yitirdikten sonra katýldýðý bir toplantýdaki ifadeleri nedeniyle olduðunu söylüyor:

"Ali'nin olay gecesi yanýnda mevzide olan, hayatlarýný kurtardýðý, vesile olduðu 9 askeri, terhis olduktan sonra benim yanýma geldi. Evlerine, memleketlerine gitmeden benim evime geldiler. Sonra da Osmaniye'ye komutanlarýnýn mezarýna gittiler. Ben de Osmaniye'ye bir hafta sonra kardeþlerimle beraber gittim.

Mezarlýk ziyaretinden sonra Þehit Yakýnlarý ve Geziler Derneði'nde yakýnlarýyla bir sohbet toplantýmýz oldu. Toplantýda ki konuþmam da söylediklerimi bugün yine söylerim. Bu ülkede 32 yýldýr þehit veriliyor ama bir türlü çözülmüyor. Çünkü ülkeyi yanlýþ yönetenler, yanlýþ kararlar alanlar bunun bedelini ödemiyor. Bedeli sadece polis, asker, korucu, öðretmenler yani garibanlar ödüyor. Þehitliði yükseltiyorlar hep. Þehitliði yükselten arkadaþlarýn kendileri ya da yakýnlarý þehit olmadýðý sürece þehitlik süper bir þey. Çünkü onlar için öyle bir ihtimal yok. Bu ancak garibanlar için olabilecek bir þey. Konuþmalarýmýz basýna yansýyýnca bu kez hem adli hem de idari soruþturma açýldý. TSK'dan ihraç talebiyle geçtiðimiz haziran ayýnda Yüksek Disiplin Kurulu toplantýsý oldu. Baþta Ankara Barosu baþkaný olmak üzere yaklaþýk 40 avukat savunmak için hazýr bulundu. Ama kurul bir karar vermedi."


'ALBAY OLACAKKEN ÝHRAÇ ETTÝLER'

Yarbay Alkan asýl savunmasýný yapmak için hazýrlanýp, albay olmak için de gün sayarken, 15 Temmuz darbe giriþimi sonrasý ilan edilen OHAL KHK'sýyla 48 bin kiþiyle birlikte ihraç edildi:

"1 Eylül'de hiç beklemediðimiz bir þekilde bir kararnameyle 48 bin kiþilik listeye bir satýr olarak beni de koyduklarýný gördüm. Ýnanamadým, benim 30 Aðustos'ta olmam gerekiyor. Beni atýyorsan bile albay olarak atman gerekiyor. Ýhraç edilmemle ilgili bildiðimiz ya da söylenen hiçbir gerekçe yok. Hakkýmda iþlem yapanlarla ilgili dava açtým. Çünkü benim FETÖ ile ayný iþleme tabi tutmak alçaklýktýr. Hakkýmda herhangi bir adli soruþturma yoktur olamazda. Hakkýmda iþlem yapanlar ve yaptýranlar, kendi FETÖ'cülüklerinin yüzde biri kadar FETÖ'cü olduðumu ispat etsinler her þeyden vazgeçeceðim. Yetkililer FETÖ hakkýnda birilerine iþlem yapacaksa ilk önce kendi haklarýnda yapmalý."(SputnikNews)
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 25.02.2017, 18:29   #2
Çevrimdýþý
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Þehitlik Hep Garibanlar Ýçin..

Bir halk deyimi:ölüm kapýya gelmiþ, ev halký Azap'ýn yüzüne bakmýþ= bir garip ölmüþ diyeler, üç gün sonra duyalar, onuda soðuk su ile yuyalar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
ä°ã§in, åžehitlik, garibanlar, Ýçin, þehitlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 14:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.