Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaþanan geliþmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.03.2017, 13:46   #1
Çevrimdýþý
Canan
Çiçekci kýz

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Mehmet Þimþek’ten Önemli Açýklamalar


Mehmet Þimþek’ten Önemli Açýklamalar

Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek önemli açýklamalarda bulundu, Þimþek, "En karanlýk saatler, insanlarýn en korktuðu saatlerdir. Ama en karanlýk saatler güneþin doðumunda hemen önceki saatlerdir. Þu anda Türkiye'den kaçmak ya da uzaklaþmak doðru strateji olmayacaktýr. Türk varlýklarý þu anda deðerinin altýnda. Hangi standarttan bakarsanýz bakýn normalde bu içinde olduðumuz zamanlar piyasaya girilmesi gereken zamanlardýr. Piyasadan kaçma zamanlarý deðildir" dedi.





Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, Ýstanbul’da “12.Türk-Arap Ekonomi Forumu”na katýldý. Forumun açýlýþýnda da bir konuþma yapan Baþbakan Yardýmcýsý Þimþek, “Küresel medyadaki yansýmalarýna baktýðýnýzda Türkiye’nin bir demokratik buhrana doðru gittiðini düþünmeniz iþten bile deðil. Sanki Türkiye, demokrasiden uzaklaþýyormuþ gibi bir imaj yaratýlmaya çalýþýlýyor. Aslýnda durum bunun tam tersi. Türkiye anayasa reformu yoluyla istikrar kazanacak, idari istikrar mümkün olacak. Bu anayasa reformu çok daha demokratik, çok daha saðlam ve güçlü bir ülkenin temelleri atacak. Ne yazýk ki Türkiye’de algý ile gerçeklik arasýnda büyük bir boþluk oluþmuþ durumda. Gerçekliðe baktýðýmýz zaman algýnýn çok daha önde ve çok daha iyi olduðunu görüyoruz. Anayasa deðiþiklinin algýya nasýl yansýdýðý ne yazýk ki bu olumsuzluklardan muzdarip ve bu algý gerçeklere dayanmýyor. Ýnsanlarýn kendi idrakiyle alakalý bir durum. Ne görmek istiyorsa onu görüyor insanlar” dedi.

“ANAYASA DEÐÝÞÝKLÝÐÝ TÜRKÝYE’YÝ ULUSLARARASI NORMLARA YAKLAÞTIRACAK”

Mehmet Þimþek, “Anayasa deðiþikliði Türkiye’yi uluslararasý normlara yaklaþtýracak. Yapmaya çalýþtýðýmýz þey, idare anlamýnda ya da bir hükümet sistemi olarak, parlamenter sistemden baþkanlýk sistemine geçiþi içermekte. Baþkanlýk sistemi dediðimizde, pek çok ileri demokrasi ülkesinde bunun olduðunu görüyoruz. ABD gibi Fransa gibi ülkelerde baþkanlýk sistemi var. Türkiye için önerilen baþkanlýk sistemi de küresel anlamdaki en iyi uygulama örneklerinden hiç bir fark arz etmiyor. Parlamenter sistemin kuvvetli parlamento meclis kýsmý muhafaza edilecek ve baþkanlýk sisteminde de hükümeti halk tarafýndan doðrudan seçilen bir baþkan idare edecek. Yürütme aslýnda baþkanlýk makamý adý altýnda konsolide olmuþ olacak. Bir cumhurbaþkaný, bir baþbakan arasýnda bölünmekten ziyade idare tek baþlý hale gelecek” þeklinde konuþtu.

“BU ANAYASA DEÐÝÞÝKLÝÐÝ NE YAZIK KÝ ÖZÜYLE DEÐÝL, SÖZÜYLE DEÐERLENDÝRÝLÝYOR”

Referandum konusunda konuþan Þimþek, “Burada soru þu; bir kontrol mekanizmasý var mý, bu uluslararasý normlarla paralel mi? Evet kesinlikle öyle. Yargý baðýmsýz. Yargýnýn üyeleri aðýrlýklý olarak parlamento tarafýndan çoðunluk oyu neticesinde seçilecek. Geri kalan üyeler baþkan tarafýndan seçilecek. Bu, Fransa ve ABD gibi ülkelerde hali hazýrda devam eden sistem ve örneklendiði þekilde iþlenecek. Dolayýsýyla Türkiye’nin anayasa deðiþikliði ile aslýnda geriye doðru götürülmeye çalýþýldýðý gerçeklere dayanan bir yargý deðil. Bu anayasa deðiþikliði ne yazýk ki özüyle deðil, sözüyle deðerlendiriliyor ve bu anlamda söz konusu algý da aðýrlýklý olarak bir takým þüpheler üzerinden ilerliyor. Kiþilerin kendi idraklarýndan kaynaklanan þüpheler üzerinden kurulan bir algý söz konusu. Aslýnda baþkanlýk sisteminin, Anayasa reformunun idari ve siyasi istikrar getireceði aþikar” dedi.
Þimþek, “Bugün duyduðunuz ‘Türkiye þöyle ilerliyor’ þeklindeki bütün spekülasyonlar, þüpheler, korkular hiç biri aslýnda bir þeye dayanmýyor. Tamamen mesnetsiz” dedi.

“’TÜRKÝYE BÝR DEMOKRATÝK BUHRANA DOÐRU GÝDÝYOR’ ALGISI KESÝNLÝKLE DOÐRU DEÐÝL”

Mehmet Þimþek, “’Türkiye bir demokratik buhrana doðru gidiyor’ algýsý kesinlikle doðru deðil. Biz demokrasimizin standartlarýný yükseltme konusunda bir taahhütte bulunmuþ durumdayýz. Türkiye’nin karþý karþýya olduðu zorluklarda zaten daha fazla demokrasi, daha fazla temel hak ve özgürlük ve hukukun üstünlüðü yoluyla saðlanabilir, bu þekilde aþýlabilir” diye konuþtu. Þimþek, “Tam tersi Türkiye’nin ilerlediði yol hukukun üstünlüðünü þekillendirmek” dedi.

“TÜRKÝYE’DEN KAÇMAK YA DA UZAKLAÞMAK DOÐRU STRATEJÝ OLMAYACAKTIR”

Mehmet Þimþek, “En karanlýk saatler, insanlarýn en korktuðu saatlerdir. Ama en karanlýk saatler güneþin doðumunda hemen önceki saatlerdir. Þu anda Türkiye’den kaçmak ya da uzaklaþmak doðru strateji olmayacaktýr. Türk varlýklarý þu anda deðerinin altýnda. Hangi standarttan bakarsanýz bakýn normalde bu içinde olduðumuz zamanlar piyasaya girilmesi gereken zamanlardýr. Piyasadan kaçma zamanlarý deðildir” dedi.

“MANÞETLER SÝZÝN ALGINIZI ÞEKÝLLENDÝRÝYORSA O ZAMAN YANLIÞ BÝLGÝLENDÝRÝLÝYORSUNUZ DEMEKTÝR”

Mehmet Þimþek, “Uluslararasý medyadaki manþetlere baktýðýnýzda, bu manþetler sizin algýnýzý þekillendiriyorsa o zaman yanlýþ bilgilendiriliyorsunuz demektir. Türkiye’de 80 milyonluk nüfusun arzularý, hedefleri var. Yakalamak istedikleri hedefler var ve bunlar hala ve bunlar ayný þekilde devam ediyor. Coðrafi konumumuz bizim için bir yük deðil” diye konuþtu.

DHA


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti
Eski 23.03.2017, 14:47   #2
Çevrimdýþý
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Mehmet Þimþek’ten Önemli Açýklamalar

Saymakla simdi bitiremiyecegim.

En acil olarak, bir kereden birsey olmaz zihniyeti sibitin icinizden, Seref, Namus, ve Aileye saldirilar dursun!.

Varlik Fonu acarak, elinize gecmeyen varliklarida calip, Türkiyenin Ar Danarini kesmekte, kendinizinde son alacaginizi sifirlamis oldunuz!.

Önümüzdeki Referandumdan sonra, acilen yeni secimlere gidilip, Kalpazalari, Hirsizlari, -Namus Düsmanlarini derhal tespit etmek lazim!.

Diplomasi yetersiz olarak, Cemaat yardimiyla o koltuga oturan Kirk Haramilerde tespit edilip, görevinden derhal Hapishaneye sevk edilmesi lazim!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatýlamadý-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
aã§ä±klamalar, açýklamalar, ã–nemli, åžimåŸek’ten, mehmet, Önemli, þimþek’ten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 09:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.