Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.03.2017, 16:46   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart CHP’li İnce: Ey Cumhurbaşkanı Sen de Fazla Uyanıksın be


CHP’li İnce: Ey Cumhurbaşkanı Sen de Fazla Uyanıksın be

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanının 2'inci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bir defa daha aday olabileceğini belirterek, "Bu ne demek, bu fesih demektir. Millete saf diyor ya, ey Cumhurbaşkanı sen de fazla uyanıksın be" dedi.





Mersin’in Silifke İlçesi’nin Anıt Meydanı’nda ‘Cesur Yürek’, ‘Başka bir gelecek mümkün’, ‘Hayırsızlık yapmayın’ ve ‘Edisson bin pişman’ dövizleriyle karşılanan Muharrem İnce, 18 maddeyi en az 50 kere okuduğunu, hiç bir maddesinden dış politikadan, ekonomiden, terörden, limondan, emeklilerden bahsedilmediğini söyledi. ‘Evet’ çıkarsa terör bitecek, demokrasi rayına oturacak, ekonomi düzelecek’ denildiğini hatırlatan İnce, “Bunlar hiçbirinde yazmıyor. Dün Binali Yıldırım yine bir şey söylemiş. Bu adama bayılıyorum. Ne demiş? ‘Türkiye 15 senedir teröristlere yolgeçen hanı oldu, şimdi ‘Evet’ diyerek bunu düzelteceğiz’ diyor. Bu 15 senedir dedem mi yönetiyordu Türkiye’yi? Sen yönetmiyor muydun Türkiye’yi?” diye konuştu.

İktidar kanadının meydanlara gelip birinci madde şu, 2’nci madde şu diye anlatımda bulunamayacağını kaydeden İnce şöyle devam etti:

“Eğer evet derseniz milletvekili sayımız 550’den 600’e değil 650’ye çıkacak. Bakanlar milletvekillerinden olmayacak, dışarıdan olacak. Onlar 30 kişi olacak ve aynı milletvekili haklarına sahip olacaklar. 20’de Cumhurbaşkanı yardımcısı etti mi 650. Akşam bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı açıklıyor, Almanya’dan şuradan buradan örnekler veriyor. 3 örnekte ben vereyim. 600 değil, 650’ye göre düşünün. ABD’nin nüfusu 300 milyon, milletvekili sayısı 535. Rusya’nın nüfusu 150 milyon milletvekili sayısı 450, Hindistan nüfusu 1 milyar 250 milyon, milletvekili sayısı ise 500 kusur. Türkiye 80 milyon, Türkiye’ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Nereden çıktı 650? Eğer evet derseniz 400 trilyon lirayı fazladan milletvekillerine vereceksiniz. Ben 15 yıldır milletvekiliyim. Gariban bir kamyon şoförünün oğluyum. Ben bu fakir milletin 400 trilyonunu milletvekillerine vermeyeceğim. Onun için de hayır diyorum.”

EY AMERİKA HADDİNİ BİL

ABD’nin uçak seyahatlerinde diz üstü ve tabletlere getirdiği yasağa da değinen İnce şöyle dedi:

“Bu uygulamayla bilgisayarları elinize alıp ABD’ye gidemezsin. Eğer bilgisayarınızla bindiğinizde indiğiniz an sizi geri gönderiyorlar. Ortadoğu ülkelerine hangi muameleyi yapıyorlarsa Türkiye’ye de o muamele yapılıyor. Silifke’den sesleniyorum, ‘Ey Amerika sen haddini bil haddini’ Ben bunu diyorum. Acaba ‘Ey Hollanda, ey CHP’ diyen, ey Amerika diyebilir mi?” DHA
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ä°nce, chp’li, chp’li, cumhurbaåŸkanä±, cumhurbaşkanı, fazla, uyanä±ksä±n, uyanıksın, İnce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.