Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.04.2017, 12:23   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye ABD'nin Asla Ortağı Olamaz


Türkiye ABD'nin Asla Ortağı Olamaz

ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı, Türkiye’nin artık ABD'nin ortağı olamayacağını söyledi.


ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde yer alan Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerinde PKK'ya ait hedeflere düzenlenen hava harekatının ardından, Türkiye’nin artık ABD'nin ortağı olamayacağını söyledi. PKK’nın Suriye kolu YPG ise, Türkiye’nin hava saldırılarının ardından Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölgenin oluşturulması çağrısında bulundu.

Sputnik’in haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde yer alan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerini hedef alan hava saldırısının ardından, 1989 ile 1993 yılları arasında George W. Bush’un özel asistanlığını yapan, halihazırda ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı olan Richard N. Haass bazı açıklamalarda bulundu.

Hava saldırılarına tepki gösteren Haass, Twitter üzerinden Türkiye’nin IŞİD’le mücadele eden birliklere zarar vermesi gerekçesiyle artık Amerika’nın ortağı olamayacağını söyledi.





Haass’ın mesajları şu şekilde:

"Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere karşı uyguladığı askeri harekatlar, Türkiye’nin Amerika’nın belki müttefiki olabileceğini ama asla ortağı olamayacağını gösterir nitelikte. ABD'nin politikasını, stratejik olarak tekrar değerlendirmenin zamanıdır.

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, Potus Kongresi çağrısını, Suriye’de YPG’ye saldırmak için kullanıyor ve IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi zedeliyor. Eğer bu hareketlerine devam ederse, Mayıs’taki ABD ziyareti iptal edilmeli."




YPG’DE “UÇUŞA YASAK BÖLGE” TALEBİ

AFP'nin aktardığı YPG'nin açıklamasında, "Sadece Suriye kuzeyinin uçuşa yasak bölge olarak ilan edilmesi, YPG'ye özgürce ülkeyi korumakta yardımcı olacak" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin Sincar bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından, ABD hava harekatını onaylamadıklarını açıklamıştı. Rusya ise yapılan operasyonların kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

Odatv.com


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 27.04.2017, 13:42   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye ABD'nin Asla Ortağı Olamaz

Alıntı:
Türkiye ABD'nin Asla Ortağı Olamaz
ABD´nin ortagi gibi hareket edip, Bora ve baska Madenlerimizi satan ********leride Koltuklarindan indirip, Incirligide Dis Güclere kople kapatmayan ********dir!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abdnin, asla, olamaz, ortaäŸä±, ortağı, tã¼rkiye, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.