Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.06.2017, 18:44   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Almanya’dan G20 Öncesi Erdoğan’ın Korumalarına Veto

Almanya’dan G20 Öncesi Erdoğan’ın Korumalarına Veto
Welt am Sonntag gazetesine göre Alman hükümeti Hamburg'daki G20 Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da göstericilere müdahale eden korumalarının gelmesini istemiyor. Öte yandan Amerika'nın Sesi'ne konuşan hukukçular, ABD'nin korumalarla ilgili Interpol'e başvuruda bulunulması halinde aranan kişilerin Türkiye dışına çıkamayacağını ve 191 ülkeye gidemeyeceklerini ifade etti.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında protestoculara yaptığı müdahalenin yankıları sürüyor. Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Washington’da protestoculara müdahale eden korumaların 7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi için Almanya’ya gelmesi istenmiyor.

Gazete Alman Dışişleri Bakanlığı’nın ABD makamları tarafından haklarında yakalama kararı olan bu kişilerin Almanya’ya gelmemesi gerektiğini Türk tarafına net bir şekilde ilettiğini bildirdi.

Hamburg Polis Teşkilatı Sözcüsü Ulf Wundrack daha önce DW Türkçe’ye açıklamasında, “Washington’daki gibi Türk Cumhurbaşkanı’nın korumalarının göstericilere müdahale etmesi gibi sahneler Hamburg’da yaşanmayacak. Böyle bir şey olması halinde polis devreye girecek” demişti.





‘Korumalar Türkiye dışına çıkamayabilir'


Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşananlar ABD’de de hâlâ gündemde. Protestoculara müdahale eden korumalarla ilgili ABD'de tepkiler devam ederken konuyla ilgili atılabilecek ek adımlar ve hukuki süreç kamuoyunda tartışılıyor.

Amerika'nın Sesi'nin görüşlerine başvurduğu avukatlar, 16 Mayıs'ta Türk Büyükelçiliği konutu önündeki olaylar sonrasında gerçekleşen tutuklamalar ve yakalama kararı sonrasında yaşanan ve yaşanabilecek hukuksal süreçle ilgili görüşlerini şöyle anlattılar:

New York, İngiltere, Galler, İngiliz Virgin Adaları Baroları ve Türkiye'de İstanbul Barosuna kayıtlı Uluslararası Avukat Yegane Güley, Erdoğan'ın korumalarının olay sırasında geçici görevle ABD'de bulunmuş olmalarının, tutuklu yargılanmalarına gerekçe olarak gösterilebileceğini söyledi.

Güley, Erdoğan'ın korumalarının her ne kadar “diplomatik çalışan” kategorisinde olsa da diplomatik dokunulmazlıklar kapsamına girmeyen personel olmalarından dolayı tam dokunulmazlıklarının olmadığını, bu kişilerin “geçici görevli” statüsünde olduklarını belirtti.

Avukat Güley, bu korumaların protestoculara şiddet uygulamalarından dolayı, “geçici görevli” statüleri kendilerine diplomatik koruma zırhı vermediği için, tutuklanmaları ve yargılanmalarının önünde engel olmadığını ifade etti.

Güley, ABD'nin korumalarla ilgili İnterpol'e başvuruda bulunması durumunda ise aranan bu kişilerin Türkiye dışına çıkamayacağını, İnterpol'e üye 191 ülkeye gidemeyeceklerini savundu.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.06.2017, 19:27   #2
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya’dan G20 Öncesi Erdoğan’ın Korumalarına Veto

Alıntı:
Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi için Almanya’ya gelmesi istenmiyor.
Hamburg´daki Milliyetci kesim daha güzel organizeli.

90´li Yillarinda olan PKK Asklarina karsin, Sag görüslü olan Welt Am Sontag´a, Bütün sayfayi kaplayan Kahpe PKK´nin kimler oldugunu anlatma amacli, aciklanmalarda bulunulmustu.

Gurbetciler buralarda devamli Fasistlerle Savastigi icin, daha Idman altinda bulunmaktalar.

Provasini, Fasist AKP Yandaslari Kölnde yapilan etkinliklerinde görmüslerdi.

Buradada Provakatör olarak Anirmaya calisip, Hir Cikarmaya calisan Fasistler, Evire Cevire Dövüldükten sonra Evlerine yollanmislardi.

Türkiye disinda Dini Sapikliklarini yasamaya calisan Salafilere, burada Kemik bile YOK!.

Misirda, Müslüman Kardesler adi altinda Faaliyetlerini sürdüren Salafiler, Anayasalarina 9 Yasindaki Cocuklarla Evlenebilinir ve Ölülerle Cinsel iliskiye girilebilinir diye yazdirmaya calistiklari andan sonra, Akli basi yerinde olan Milletler tarafindan Lanetlenmeye baslandi.

Tek Türkiyedeki Sapiklar "Sapiklarina" Rabia isaretiyle Sahip cikmaya basladi!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almanya’dan, erdoğan’ın, korumalarına, Öncesi, veto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.