Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.07.2017, 11:47   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 27 Temmuz İstanbul Afetinin Ardından Soru İşaretleri

27 Temmuz İstanbul Afetinin Ardından Soru İşaretleri




İstanbul'da 9 gün arayla yaşanan iki sel felaketinin ardından kentteki 'kriz yönetimi' yeniden gündeme geldi.

Meteoroloji'nin son yaptığı "O gün saat 10:45’te ilgili tüm kurum ve kuruluşlar konu hakkında bilgilendirilmişti" açıklaması gözleri İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çevirdi. İstanbulların dilinde birçok eleştiri cümlesi var. Bunların en başında ise saat 17:30 başlayan yağış için "neden mesai saati erkene çekilmedi?" ve "Niçin toplu ulaşım da önlem alınmadı?" sorusu var. İşte afetin ardından yanıt bekleyen sorular...

İstanbul önceki gün yine sel felaketini yaşadı. 18 Temmuz’daki selin ardından 27 Temmuz tarihi de ‘İstanbul afeti’ olarak kayıtlara geçti. Akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve yağmur kentte hayatı felç etti. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası yüzlerce ev, işyeri ve araç hasara uğradı. Avrasya Tüneli kapandı, Atatürk Havalimanı’ndan uçaklar kalkamadı, deniz ulaşımı felç oldu. Çok sayıda kişi yaralandı. 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte metrekadeye 30-40 kilogram arasında yağış düştü. 24 saat öncesinden ‘uyarılmasına’ rağmen İstanbulluların ‘hazırlıksız’ yakalanmaları ‘neden yeterli önlemler alınmadı’ sorusunu akıllara getirdi. İşte 27 Temmuz İstanbul Afeti’ndeki soru işaretleri…



UZMANLAR: BEKLENMEYEN BİR YAĞIŞ DEĞİLDİ


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi İl Müdürü Ahmet Uçar, İstanbul'a 20 dakika içerisinde kâbusu yaşatan yağışla ilgili şunları söyledi: “Perşembe günkü durum beklenmeyen bir yağış değildi. Aslında tahminlerimizde de vardı. Perşembe sabah saatlerinde Marmara'da gök gürültülü sağanak yağış uyarı yapılmıştı. Saat 10:45'te ilgili tüm kurum ve kuruluşlar konu hakkında bilgilendirilmişti. Perşembe saat 18.00 sonrasındaki yağışta dolu miktarı beklentilerden büyük çaptaydı. Özellikle birkaç gündür havanın 35 derecenin üzerinde seyretmesiyle ve anormal sıcaklık farklarından dolayı bu miktarda ve sertlikte dolu yağışı yaşandı. Yağış öncesi rüzgâr olması da durumu olumsuz etkiledi. Dünyada elbette bir iklim değişikliği durumu söz konusu ancak sadece bu yağışla, direkt olarak bu durumu ilişkilendirmek doğru olmaz. Çünkü bu tip hava olaylarının zaman zaman, yüzlerce yıldan beri yaşanabildiği gerçeğini değiştirmez.”



AKOM DA UYARI YAPMIŞ VALİLİK RETWEET ETMİŞTİ


Meteoroloji’nin ‘kuvvetli yağış ve sel’ uyarısını AKOM da yinelemiş ve “İstanbul bugün az bulutlu ve açık, gece kuvvetli sağanak yağmurlu. Ani sel ve su baskınlarına DİKKAT!” denmişti. İstanbul Valiliği de bu uyarıyı twitter’dan paylaşmış yani retweet etmişti.




UYARI VAR ÖNLEM YOK!

İşte tüm bu uyarılara rağmen yeterli önlemlerin alınmaması İstanbul Valiliğini hedef tahtasına oturttu. Özellikle sosyal medyada İstanbul’u yönetenlerin gerekli önlemleri almamaları yoğun eleştiri konusu oldu. İşte onlardan başlıcaları;




-Böylesine bir şiddetli yağış bekleniyorsa neden mesai saatleri erkene çekilmedi?
-Deniz üzerinde vapurlar kaza tehlikesi atlattı bazıları da kaza yaptı. Neden vapur seferleri için alarm durumuna geçilip ertelenmedi?
-Birçok araç alt geçitlerde mahsur kaldı. Neden özellikle güzergah üzerindeki toplu taşıma araçlarının seferlerine izin verildi?
-Böylesine bir kriz ortamında neden Vali ya da Belediye Başkanı yağış öncesi kamuoyuna olağanüstü bir uyarı mesajı vermedi?
-Okullar açık olsaydı okullar tatil edilmeyecek miydi? İşçi servisleri için neden önlem alınmadı?



CHP MECLİS’E TAŞIDI

İSTANBUL'da hayatı felç eden yağışların yol açtığı afeti TBMM'nin araştırması için önerge veren CHP, ‘gerekli önlemleri almayan ve ihmali bulunanlar hakkında işlem yapılmasını' istedi. CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş'ın önergesinde şunlar kaydedildi: “AKP Hükümeti'nin ve özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha önceden yapılan şiddetli yağış uyarılarını görmezden gelerek hiçbir etkili, sürekli ve somut önlem almaması, önce 18 Temmuz 2017 tarihinde hemen akabinde ise 27 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul'da yaşamı resmen kesintiye uğratmıştır. Son 24 saatte yaşanan sağanak yağış sonrası, ‘rant'tan başka bir icraatı olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve AKP Hükümeti'nin yetersizliğini gözler önüne serdi. Kurulacak komisyonla afetin nedenleri, yol açtığı zararlar ve bir daha yaşanmaması için alınacak önlemler ile bu konuda gerekli önlemleri almayan, ihmali bulunanların belirlenerek haklarında gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.”

Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.2017, 14:43   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 27 Temmuz İstanbul Afetinin Ardından Soru İşaretleri


İstanbul'u bilenler için çok basit bir şey anlatacağım;
Bakırköy sahil yolu, bazı yerler denize sıfır, bazı yerler ise deniz tarafları dolgu ile doldurulup hesapta yeşil alanlar yapıldı.
İşte bahsettiğim yolda, normal bir yağışta, yol üzerinde biriken kazalara, bazende tıkanmalara neden olan yağmur suyunu denize tahliye edemiyorlar.
Başka söze hacet varmı!!
Şimdi CHPde ,bozacıyı, şıracıya şikayet ederek veya ondan cevap bekleyerek, suçluları bulup sonuç almaya çalışacak.
Acı acı güldüm..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
afetinin, ardından, soru, temmuz, İstanbul, İşaretleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.