Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.08.2017, 22:04   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Atatürk’e Bir Saldırı Daha… Bu Sefer Şeyh Sait Meydanı’nda!


Atatürk’e Bir Saldırı Daha… Bu Sefer Şeyh Sait Meydanı’nda!

Şanlıurfa, İstanbul derken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Bugün Diyarbakır'da Şeyh Sait Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı 30 yaşındaki İbrahim Yeşil tarafından çekiçli saldırıya uğradı. Yeşil'e hemen yakındaki uygulama noktasında bulunan polisler müdahale etti. Saldırgan gözaltına alınırken, Atatürk heykelinin kol ve göğüs bölgesinin çekiç darbeleriyle hasar gördüğü belirlendi.


Kentin merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Şeyh Sait Meydanı’nda bulunan Ulu Önder Atatürk’ü yanında 2 çocukla tasvir eden anıta saat 14.30’da elinde çekiçle sakallı bir kişi geldi.


Anıtın kaidesine tırmanan saldırgan elindeki Atatürk’ün heykeline vurmaya başladı. Çekici heykelin göğüs ve el bölümlerine peş peşe vuran saldırganı , Şeyh Sait Meydanı köşesindeki uygulama noktasında polisler fark ederek hemen müdahale etti. Polislerin etkisiz hale getirdiği saldırganın 30 yaşında İbrahim Yeşil olduğu açıklandı.

Polisler olay yerinde yaptığı incelemede Atatürk Anıtı’ndaki heykelin göğüs ve kol bölümlerinin çekiç darbeleriyle tahrip olduğu saptandı.

Yetkililer, saldırganı yakalarken çekici incelemeye aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nü götürülen ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen saldırgan İbrahim Yeşil’in sorgusu sürüyor.

DAĞKAPI MEYDANI ŞEYH SAİT MEYDANI OLMUŞTU

1924 yılında İstiklal Mahkemeleri’ndeki yargılanması sonucu vatana ihalet suçundan idam edilen Şeyh Sait’in ismi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağkapı Meydanı’na verilmişti.

(DHA)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
atatürk’e, daha…, meydanı’nda, sait, saldırı, sefer, Şeyh


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.