Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.03.2018, 15:39   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan, 10 Yıl Önceki Erdoğan Değil

Erdoğan, 10 Yıl Önceki Erdoğan Değil

Türk tarafına geçtikleri için tutuklanarak cezaevine konulan teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in (29) sınırı 253 metre ihlal ettikleri ortaya çıktı.

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, perşembe günü birinci derece askeri yasak bölgeden Türk tarafına geçti. 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır askerleri tarafından gözaltına alınan 2 Yunan askeri, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Avukatlarının tutuklamalara yönelik itirazı ise dün Edirne 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.
Tutuklanan Yunan askerleri teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in Türk sınırına geçmelerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemede Yunan askerlerinin Pazarkule Sınır Karakolu'na 253, Türk-Yunan sınırına ise 240 metre mesafedeki bir noktada yakalandığı tespit edildi. Üzerlerinden Yunan sınır karakoluna ait cep telefonu ve bazı materyaller çıkan askerlerin cep telefonlarının incelenmesi ise halen sürüyor.

'KAÇMA ŞÜPHESİ'




Edirne 1'ncu Sulh Ceza Hakimliği, Yunan askerlerinin avukatlarının verdiği tutuklamaya itiraz dilekçesini reddetti. Hakimlik kararında, "Şüphelilerin askeri yasak bölgeye girme suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu, şüphelilerin Türkiye'de sabit ikametlerinin bulunmaması, yabancı ülke vatandaşı ve asker olması birlikte değerlendirildiğinde kaçacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunduğu, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı, soruşturma dosyasının geldiği aşama itibariyle tutuklama şartlarında herhangi bir değişiklik olmadığı anlaşıldığından tutukluluğa itiraz taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verildi" denildi.

YANLIŞLA GEÇTİKLERİNİ SAVUNMUŞLARDI





Yunan askerlerden teğmen Angelos Mitretodis, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde Türk tarafına yanlışlıkla geçtiklerini ifade ederek, "Kesinlikle yanlışlıkla Türk sınırını geçtik, ben ısrarla üzerime atılı suçlamaları reddediyorum. Benim video çektiğim bölge Yunan tarafındadır. Çünkü Yunan tarafına ait çöp kovaları vardı. Ben bunu özellikle üstlerime göstermek istedim. Göçmen kaçakçılığını önlemek için video çektim. Casusluk yapan kişi karlı havayı seçer mi? Zaten yürürken karda izimizi belli ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Yunan askerlerinden astsubay Dimitris Kouklazis de casusluk suçlamasını kabul etmezken, kötü amaçla gelmediklerini savunarak, "Biz buraya kötü bir amaçla gelmedik. Kesinlikle üzerime atılı olan suçlamaları kabul etmiyorum. Yanlışlıkla sınırı geçtik. Sınırı yanlışlıkla geçtiğimi ve kötü amacım olmadığını ısrarla belirtmek isterim" demişti.

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI’NDAN AÇIKLAMA




Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Brüksel’de katıldığı NATO toplantısında iki Yunan askerinin Türkiye’de tutuklanması olayının Avrupa Birliği’nin de sorunu olduğunu öne sürdü.

Panos Kammenos, Brüksel’deki NATO toplantısında yaptığı konuşmada, “Yanlışlıkla sınırı geçen iki Yunan askerinin Türk otoriterlerince tutuklanmasının Avrupa Birliği’ni ilgilendirmesi gerektiğini” savundu.

“İki Yunan askeri, kimliksiz göçmenler ve kaçakçılarca kullanılan bir geçiş bölgesi olarak bilinen bir bölgede devriye görevini yapıyorlardı” diyen Kammenos, şu görüşleri de dile getirdi:

ASKERLERİN "KONSOLOSLUKTA KALMALARI REDDEDİLDİ"

“Genellikle iki komutan arasındaki görüşmelerle çözümlenecek bir sınır olayı sırasında iki Yunan askerinin Türkiye tarafından gözaltına alınması, iki askerin yargılanmaya başlanıncaya kadar (Yunan) Konsoloslukta kalmalarının savcılık tarafından reddedilmesinden sonra fiilen bir çıkmaza yol açtı.”

Kathimerini gazetesine göre, Kammenos, olayın “zaten gergin olarak Brüksel ile Ankara arasındaki ilişkilerini etkileyebileceğini” belirtirken “NATO’nun işbirliği ilkesine aykırı” bir gelişme olarak niteledi. Kammenos, şunları da söyledi:

“Türkiye, NATO üyesi ve NATO’nun Yunanistan’ın müttefiki ve bu tür olaylar, iki ülke orduları arasında barışçıl görüşmelerle çözümlenmeli.”

“YUNANİSTAN'A KAÇARAK SİYASİ SIĞINMA TALEP EDEN SEKİZ TÜRK ASKERİNİN…”

İki Yunan askerinin Türkiye topraklarına geçtiği gerekçesiyle tutuklanması, İngiliz basınında da kendine yer buldu.

Gazeteler, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan sekiz asker nedeniyle iki Yunan askerini tutuklayarak misillemeye yapmak istediği yönünde kaygılar bulunduğuna dikkat çekti.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre, The Times gazetesinde Atina muhabiri Anthee Carassava imzasıyla yayınlanan haberde, askerlerin durumunun Yunanistan'da bir numaralı gündem maddesi haline dönüştüğünü ve destek için çeşitli törenlerin düzenlenmeye başlandığını belirtildi.
Haberde, normalde askerlerin yanlışlıkla başka bir sınırı geçmesi halinde ülkelerine dönmelerine izin verilerek, sorunun da hızlı bir şekilde çözüldüğü belirtildi ve şöyle devam edildi:

"Ancak, iki Yunan askerinin tutuklanmasının, 2016 yılındaki başarısız darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talep eden sekiz Türk askerinin kaderiyle ilişkilendirileceği yönündeki kaygılar giderek artıyor.

"Yunan mahkemeleri, Ankara'nın askerlerin iadesi yönündeki taleplerini defalarca reddetti."
Darbe girişiminin ardından dört yüzbaşı, iki binbaşı ve iki başçavuş Yunanistan'a kaçmış ve burada iltica talebinde bulunmuştu.

Türkiye de bu askerlerin iade edilmesini istemişti. Ancak bu talep şu ana kadar Yunan mahkemeleri tarafından kabul edilmiş değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayında Yunanistan'a yaptığı ziyaret öncesinde, Yunan Başbakanı Alexis Çipras'ın kendisine iade sözü verdiğini ancak söz konusu sekiz askerin iade edilmediğini söylemişti.

ESKİ YUNAN BAKAN: ERDOĞAN 10 YIL ÖNCEKİ ERDOĞAN DEĞİL

Benzer bir yorum Guardian gazetesinde de yer aldı.
Guardian'da Atina mahreciyle ve Helana Smith imzasıyla yayınlanan haberde ayrıca, iki Yunan askerinin tutuklanmasının Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde yaşandığına dikkat çekildi.

Haberde görüşlerine yer verilen Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, "Tüm bu yaşananlardan dolayı derin bir endişe duyuyorum. Türkiye'de hava çok değişti. Erdoğan, 10 yılki öncekiyle aynı insan değil. Tamamen öngörülemez bir kişiye dönüştü" dedi.
Guardian, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerilimin uluslararası alanda da endişe yarattığını vurguladı.

Guardian'a konuşan ABD merkezli düşünce kuruluşu Marshall Fund'ın dış politikadan sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Lesser, "Bir yol kazası olması riski her zaman var. Yunanistan ile Türkiye arasında 1990'ların sonundan bu yana gayet iyi işleyen bir yumuşama süreci vardı ancak özellikle darbe girişiminden bu yana oluşan ortam, Türkiye'nin komşularıyla uzlaşmacı bir tutum takınmasını zorlaştırıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye ile Yunanistan'ın kara sınırını oluşturan Meriç Nehri'ndeki Karaağaç bölgesinden Türk topraklarına geçen iki Yunan askeri gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Yunan askerleri ile darbeci askerlerin takas edilmesinin söz konusu olmadığını" söyledi.
Odatv.com
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.03.2018, 16:08   #2
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, 10 Yıl Önceki Erdoğan Değil

Misiroglunun Davettiyesi, Ada Isgalcilerine verilemez!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.03.2018, 20:34   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, 10 Yıl Önceki Erdoğan Değil

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


ESKİ YUNAN BAKAN: ERDOĞAN 10 YIL ÖNCEKİ ERDOĞAN DEĞİL


Haberde görüşlerine yer verilen Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, "Tüm bu yaşananlardan dolayı derin bir endişe duyuyorum. Türkiye'de hava çok değişti. Erdoğan, 10 yılki öncekiyle aynı insan değil. Tamamen öngörülemez bir kişiye dönüştü" dedi.
Guardian, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerilimin uluslararası alanda da endişe yarattığını vurguladı.


A aaaa Ne demek efendim, ne demek? Eeeeey (buradaki eeey okurken arada yumuşak g var gibi sesli okuyun lütfen) eski dışişleri bakanı Bakoyyanis, haddini bil bak, yoksa....



  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
değil, erdoğan, önceki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.