Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.04.2018, 11:39   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kılıçdaroğlu Sıfır Noktasında

Kılıçdaroğlu Sıfır Noktasında




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da sınırın sıfır noktasında konuştu. CHP lideri, ABD’nin Suriye’de hava üssünü vurmasıyla ilgili olarak, "Türkiye çok dikkatli olmalı. Kimyasal silahların kullanılması insanlığa karşı bir suçtur. Bu konuda Suriye'deki rejimin rolünün belirlenmesi hepimizin ortak görevidir" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Hatay ziyaretini takip eden Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk gelişmeleri değerlendiriyor.


ABD’nin Şam’ı vurması akbaralık ilişkileri olan Hatay’da da gerilim yarattı. Sınır boylarında bulunan askeri birliklerimizde savaş düzenine göre konuşlandırıldı. Bombalanan yerin sınırımıza 450 kilometre olmasına rağmen bölgedeki hareketlilik silahlı kuvvetleri de etkiledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bombalama haberini öğrendikten sonra Hataylı iş adamlarıyla yaptığı toplantıda kendilerinin barıştan, kardeşlikten yana olduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi “Bu sabah yeni bir olayla karşılaştık. Kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle saldırı gerçekleştirildi. Kim olursa, hangi devlet olursa olursun kimyasal silah kullanılması insanlık suçudur. Buna kimsenin hakkı yoktur. Ama kimyasal silah kullanıldığına ilişkin tereddütler var. Rusya ve ABD karşılıklı güç gösterisini kendi ülkelerinde değil Ortadoğu’da kullanıyor. Türkiye de dahil bölgedeki devletler bir araya gelip sorunlarını çözmeli. Zararı; Türkiye, Irak, İran, Suriye görüyor diğerleri silah satıyor. Ölen bu bölgenin insanı oluyor” dedi.

Kılıçdaroğlu bölgeden egemen güçlerin artık ellerini çekmesi gerektiğini belirterek “Ben her şeyi bilirim her şeye ben karar veririm demek, devleti yönetmek değil devleti felakete sürüklemek demektir. Devlek; liyakatla, akılla, danışmayla yönetilir” dedi.

Suriye’deki gelişmeler

Sınır boyunda bulunan Hatay, Kilis, Gaziantep başta olmak üzere diğer bölgelerimizde de askeri birlikler gelişmeleri hassasiyetle izliyor. Kılıçdaroğlu da bugün öğleden sonra sınırdaki iki karakolu ziyaret edecek.

Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kılıçdaroğlu, noktasında, sıfır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.