Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.06.2018, 20:11   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ



Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nda AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP'li yönetici Esvet Şenyaşar arasındaki kavga ailelerin de katılmasının ardından büyüdü. Bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birinin Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız, bir diğerinin ise Şenyaşar'ın oğlu Celal Şenyaşar olduğu belirtildi.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Samsun'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bölgeye ambulans uçak gönderildiğini söyledi.

AA: AK Partililere saldırı

Anadolu Ajansı, yaşananları "AK Partililere saldırı" olarak duyururken, Artı Gerçek internet siyesi ise tartışmanın "Yıldız'ın yanında bulunanlar DBP ilçe yöneticisi Şenyaşar'ın dükkanındaki 'yeşil sarı kırmızı' renkli ürünleri göstererek, 'Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır' demesi üzerine başladığını" belirtti.
AA'nın konuya dair haberinde şu ifadeler yer aldı: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba silahlı saldırıda bulunuldu. AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı."

Artı Gerçek: Yıldız, Şenyaşar'ı bıçakladı; aileler dahil oldu

Artı Gerçek'in haberinde ise şunlar aktarıldı:
"Olay sırasında Yıldız'ın yanındakiler Esvet Şenyaşar'ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdü. Yaşamını yitirenlerden birinin Esvet Şenyaşar'ın oğlu Celal Şenyaşar olduğu öğrenildi."

"AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktarımına göre ise olay şöyle gerçekleşti:

"AKP MYK Üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı. Çarşı esnafının yoğun tepkisi üzerine AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı."

CHP Suruç İlçe Başkanı: Baba ve oğul hastanede katledildi

CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören ise, DBP'li yönetici Esvet Şenyaşar ile oğlu Celal Şenyaşar'ın kaldırıldıkları hastanede "katlediklerini" iddia etti. Gören olayı medyablok’a şöyle anlattı: “AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yılmaz ve kardeşleri bir esnafın tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba oğlu da orada katledildi”

NTV'ye açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Milletvekilinin ağabeyi hayatını kaybetti, 4 kardeşi de yaralı" dedi.

Sağlık Bakanı: Uçak ambulans gönderildi

Bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği belirtildi.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız" dedi.

T24
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 20:27   #2
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup HDP'lilerle Çatıştı. 3 ÖLÜ

İşte, Erdoğan'ın 16 yılda Türkiye'yi getirdiği nokta.
Amerika'nın vahşi batısında bile, bir şerif vardır ve olaylara müdahale eder.
OHAL altındaki bir bölgede, emniyet güçleri nerede?
Hele hele yaralıların hastahanede öldürülmeleri tamamen rezalet...
Eğer Erdoğan'ın 16 yılda, çağdışı Ortadoğu ülkelerine çevirdiği ülkemizin, tekrar çağdaş, demokratik insancıl devletler arasına geri dönmesini istiyorsak,
24 Haziran'da oyumuz MİLLET İTTİFAKI ADAYLARINA OLMALIDIR.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 20:29   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 3 ÖLÜ

Tüm medya bu haberi "AKP'lilere saldırı" olarak manşet yaptı. Buna Sözcü gazetesi de dahil. Sanki ölenlerin hepsi akp'liymiş gibi algı yaratıyorlar.



Hdp'li seçmenler üzerine büyük provakatif bir oyun oynanmakta.


Malum şahıs ve şükerası bu olay ile kaos çıkarmaya çalışmakta olduğu nettir.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 20:38   #4
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP'li vekil ile esnaf arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Ölenler arasında AKP'li vekilin kardeşi ile DBP yöneticisinin oğlu da var.


Urfa’nın Suruç ilçesindeki silahlı kavga AKP Urfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın esnafa yaptığı bayram ziyareti sırasında yaşandı. İddiaya göre Yıldız yanında kalabalık bir grupla esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada, bir esnaf “Bizim dükkana gelmeyin. Bizden size oy çıkmaz” diyerek tepki gösterdi. Bu tepki üzerine Yıldız’ın yanında bulunanların da araya girmesi ile tartışma başladı.

YILDIZ'IN KARDEŞİ İLE BDP YÖNETİCİSİNİN OĞLU HAYATINI KAYBETTİ

İddiaya göre Yıldız'ın yanında bulunanlar DBP ilçe yöneticisi Esvet Şenyaşar'ın dükkanındaki 'yeşil sarı kırmızı' renkli ürünleri göstererek, “Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır” deyince tartışma kavgaya dönüştü. Olay sırasında Yıldız'ın yanındakiler Esvet Şenyaşar'ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdü. Yaşamını yitirenlerden birinin Esvet Şenyaşar'ın oğlu Celal Şenyaşar olduğu öğrenildi.

MAHALLE MUHTARI: OLAY YERİNE GİDEMİYORUZ, BİLGİ ALAMIYORUZ

Olayın adından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı, olay yerine çok sayıda asker ve polis sevk edildi. Bölgeye kimse yaklaştırılmadığı gelen bilgiler arasında. Artı Gerçek’e konuşan Suruç Dikili Mahalle Muhtarı M. Ali Cengizer olayı doğruladı. Ancak ölü ve yaralı sayısı konusunda net bir bilgisinin olmadığını söyledi. Olayın kendi mahallesinde meydana geldiğini ifade eden Cengizer, “Olay yerinde çok sayıda güvenlik görevlisi var. Bizi yaklaştırmıyorlar. Bilgi de vermiyorlar. Ama tartışmanın siyasetçinin esnaf gezisi sırasında yaşandığını biliyorum” dedi.


AMBULANS UÇAK İSTENDİ

İlçeye Sağlık Bakanlığı'ndan uçak ambulans talebinde bulunulurken, güvenlik güçlerinin olayın büyümemesi için ilçenin belli noktalarında ve giriş çıkışlarında önlemler aldığı öğrenildi. Olaya karışanların yakalanması için çalışma başlatıldı. Yaralılar ise ilçe ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.


Valilik'den Açıklama

Şanlıurfa Valiliği, Suruç'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiği kavgaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığını belirtildi. Olay yeri ve hastane çevresinde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hatice Kamer imzasıyla BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim kampanyası sırasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 5 kişinin öldüğü iddia edildi.

BBC Türkçe'ye konuşan, Suruç'ta yaşayan ve adını vermek istemeyen bir kaynak, kavga sonucu 5 kişinin de ağır yaralandığını söyledi.
BBC Türkçe'nin aktardığına göre İbrahim Halil Yıldız'ın ziyaret ettiği esnaflardan biri tepki gösterip AKP milletvekiline "Dükkanıma giremezsin" dedi.

Milletvekilinin bölgeden ayrılmasının ardından çevredekiler dükkana girip esnafla kavga etti. Dükkan sahibi kaçtı.

Çevredekilerin müdahalesi, silahlı ve bıçaklı kavgaya ve çatışmaya dönüştü.


Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra kavga hastanenin acil servisinde de sürdü.

Kaynak - ABC gazetesi, BBC
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 22:05   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 22:59   #6
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ

TTB'den Suruç açıklaması

Suruç'ta yaşanan olayda, ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleştiği iddiası üzerine TTB bir açıklama yayınlayarak,
hastane güvenliğinin sağlanması talebini dillendirdi.[/SIZE][/FONT]


Türk Tabipler Birliği (TTB), Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olay hakkında bir açıklama yayınladı.

AKP'li milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmada yaralananların hastaneye götürüldüğü, saldırıların hastane içinde de devam ettiği kaydedilmiş, CHP Suruç ilçe Başkanı Servet Gören, olayda yaralanan 2 kişinin, kaldırıldıkları hastanede infaz edildiğini öne sürmüştü.

İddialar üzerine TTB bir açıklama yayınlayarak, seçimler öncesinde hastane güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

TTB'nin açıklaması şöyle;


Bugün (14 Haziran Perşembe) öğleden sonra Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki seçim çalışması esnasında gerçekleşen silahlı çatışmada, 3 kişinin öldürülüp 5’i ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. TTB olarak öncelikle yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralıların bir an önce tedavilerinin yapılması için yetkilileri gerekli ortamı sağlamaya davet ediyoruz.

Yaşanılan çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi’nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.
Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır.
Aynı zamanda yaralıların çevredeki devlet hastanelerine sevki için 112 ambulanslarının hizmet vermesinin engellendiğini de öğrenmiş bulunmaktayız.

Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir.

Sağlık Bakanlığı’nı ve Şanlıurfa Valiliği’nin bir an önce bölgedeki sağlık kurumlarının hizmetlerini yapabilmesine yönelik gerekli önlemleri almasını ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgilendirme yapmasını talep ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi
www.abcgazetesi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2018, 23:15   #7
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ

Seçim üzeri bir takım provakasyonlar bekliyordum, AKP hep bu taktik üzerinden yürüyor cünkü, 15 Temmuz da aynı zihniyetin ürünüydü, kavgadan ve kaostan besleniyor AKP.
Klasik sömürü taktiğidir düşman yarat ayakta kal, AKP düşman yaratmadan ayakta kalamaz çünkü bir ülke yönetebilecek kapasite ve çapa sahip değiller, kavga çıkarmaktan başka şansları yok bunu biliyorlar, bana kalırsa bunun sonu bir iç savaş.
Bu bir iç savaş provakasyonudur, anlaşılan bütün ümitlerini buna bağlayacak kadar çaresiz hissederek son kozlarını oynuyorlar.
Başarılı olurlar mı!
Bu halka bağlı.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.06.2018, 14:33   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ile ilçe esnafından Esvet Şenyaşar'ın oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetti.

Olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilinin kardeşinin PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü söyledi ve "Bu olay, PKK ve HDP'nin, Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, olayın "önceden kurgulandığını", saldırının hazırlıklı olduğunu öne sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım da "faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları, tespitleri" olduğunu söyledi.
HDP kışkırtma uyarısında bulunurken, eş başkanlardan Pervin Buldan olayı kınayarak, "Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi.

Parti yönetimi de olayı kınadı ve medya organlarının gelişmeleri çarpıttığını, haberleri asılsız iddialara dayandırdığını öne sürdü.

@HDPgenelmerkezi tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin @HDPgenelmerkezi tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

Olayın duyulmasının hemen ardından çatışmaların başlangıcı ve seyrine ilişkin, hem medyada hem sosyal medya platformlarında birbiriyle çelişen iddia ve söylentiler dile getirildi.

İddialardan biri de, Şenyaşar ailesinin dükkanına gelerek oy isteyen, yeniden aday olan AKP milletvekili Yıldız'a "Bizim oyumuz belli, buradan size oy çıkmaz" dediği, adayın da "bize oy vermeyip burada duracak adamlarla görüşüz" diye yanıt verdiği yönünde.

Şenyaşar ailesi de, iddiaya göre, "Biz size oy vermeyeceğiz, buradan bir yere de gitmeyeceğiz. Bakalım ne yapacaksın?" diye karşılık verdi.
Bunun üzerine tarafların ağız dalaşına girdiği, yine aynı milletvekilinin kardeşinin Celal Şenyaşar'a tokat attığı öne sürülürken, Celal Şenyaşar'ın kardeşinin ağabeyine tokat atana tokatla karşılık vermesi ile, olayın tırmandığı belirtildi.

Bu olaydan sonra silah sesi duyulduğu ve Celal Şenyaşar'ın yere yığıldığı, silahlı çatışmaya dönüşen bu kavgada milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız'ın da vurulduğu, yine iddialar arasında.

BBC Türkçe'nin yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre bu olayın üç gün önceye uzanan bir geçmişi var.

3 gün önce yine aynı milletvekilinin, esnaf çarşısındaki aynı dükkan sahibinden oy istediği, dükkan sahiplerinin ise 'Bizden size oy çıkmaz' dediği, gerilimin de burada başladığı iddia edildi.

'Esvet Şenyaşar eski DBP yöneticisiydi'

BBC Türkçe, Suruç'taki olaya tanık olduğunu söyleyen bir kişi ile de konuştu.

Güvenlik kaygısıyla isminin açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, şunları anlattı:

"Suruç'ta 'Bir Milyoncular Caddesi' olarak bilinen caddede, 20 yıldır esnaflık yapıyor, Celal Şenyaşar ve kardeşleri. Büyük bir mağaza bu ve adı İstanbul Ucuzluk Pazarı. Esnaf olarak da tanışırız. Babaları Esvet Şenyaşar eski DBP yöneticisiydi ama çocukların seçimlerde HDP'ye oy verme dışında partiyle herhangi bir bağları yoktu.

"Dört kardeşin en küçüğü öğretmen. O da, yaz tatili diye dükkanda. Dükkanıma gitmek için çarşıya girdiğimde, büyük bir kalabalık gördüm. Kendi dükkanıma varmadan, silah sesleri geldi.
"Milletvekilinin koruması da olan kardeşi Mehmet'in, Celal ağabeyi vurduğunu gördüm. Sonra Celal ağabey yere yığıldı."

'Milletvekilinin yanındakiler silah çekti'

Görgü tanığı, dükkândakilerin saldırıya bıçaklarla karşılık verdiklerini aktarırken, milletvekilinin koruması olarak orada bulunan sivil polislerin kendilerini olay yerinden uzaklaştırdığını, bu sırada silah seslerinin arttığını söyledi.

Tanığın ifadeleri şöyle devam etti:

"İlk anda esnaf silah sıkmadı, milletvekilinin yanındakiler silah çekince, esnaf da dükkandaki bıçaklarla kendilerini savunmaya çalıştı. Ama sonra esnafın elinde de pompalı gördüm.

"Polis dükkana girmemize izin vermedi. Bizi uzaklaştırınca silah sesleri daha da arttı. Büyük bir çatışma oldu. Celal ağabeyi yerdeyken gördüm. Diğer üç kardeşi de yaralıydı ama durumları çok ağır görünmüyordu. Diğer kardeşin hastaneye gittikten sonra öldüğünü duyduk."


Hastanenin güvenlik kameraları hasar gördü

Bu çatışmanın ardından hastanede yaşananlar konusunda gün boyunca çelişkili bilgiler geldi.

Suruç'tan gelen haberlerde, milletvekilinin yakınlarının hastaneye kaldırılan Şenyaşar ailesinin mensuplarına hastanenin acil servisinde saldırdıkları öne sürüldü. Bu saldırıda Şenyaşar kardeşler ile çocuklarının akıbetini öğrenmek için hastaneye gelen baba Esvet Şenyaşar'ın öldürüldüğü de iddia edildi.

BBC Türkçe'nin görüştüğü görgü tanığı, kendisinin de duyumlarının bu yönde olduğunu belirterek, "Milletvekilinin yakınları hastaneyi basmış, yaralı kardeşi öldürmüş" diyor.

Yine Suruç'tan gelen haber ve görüntülerde hastanenin güvenlik kameralarının hasar gördüğü belirtiliyor.

Bir fotoğrafta hastane odası olduğu belirtilen bir yerde, sedyenin yanında kan birikintisi olduğu ve odanın da dağıtılmış olduğu görülüyor.

TBB: Hastanede saldırıların devam ettiğini öğrendik

Türk Tabipler Birliği (TTB), akşam saatlerinde bir açıklama yaparak "Çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi'nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

TTB ayrıca, ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleştiği bilgisini paylaşarak, "bunun hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koyduğunu" belirtti.

Yaralıların çevredeki hastanelere sevkleri için görevli ambulansların engellendiğini iddia eden TBB, "Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmetini vermesini engellediğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanların güvenliğinin sağlanamadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada "Seçimlerde elbette ki insanlar farklı görüşlerdedirler ve giderler, kendi tercih ettikleri partiye veya kişiye oy verirler. Demokratik bir ortamda olması gereken budur ve hoşgörüyle insanlar düşüncelerini ifade ederler. Bir çatışma, hele hele yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız oradaki gerginlik sona erer" ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de Twitter paylaşımında olayla ilgili çelişkilerin bulunduğunu söyledi ve bunları şöyle sıraladı:

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.06.2018, 18:35   #9
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa'da Kavga AKP'li Grup, HDP'lilerle Çatıştı. 4 ÖLÜ

Kahpe, eli kanli AKP Cetelerinden baska birsey beklenebilinirmiydi?.


Zamaninda PKK ile Gerdege girip, Dogu Anadolu Milletini Silah zoruyla, oylarini calmisti.


HDP tam olarak PKK´dan kopabilmis olmasada, (Secimden sonra Öcalana olan acikladigi Minnetarligindan) Kürt asilli milletin arasinda yeniden bir Umut acmis, Parlamentoya Seslerinin tasinilacagi umudunda!.


Bu AKP Cetelerinin Dibini kazimak lazim!.


HDP´yi PKK´dan kurtarip, Kürt asilli halkinda gönlüne su serpip, Parlamentoda, MILLETIN BIRLIGINDE YERINI BULMASINI SAGLAMAMIZ LAZIM.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.06.2018, 00:38   #10
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Suruç’ta AKP’liler kendilerine tepki gösteren esnafa ateş açtı,5 ölü 9 yara

Suruç’ta AKP’liler kendilerine tepki gösteren esnafa ateş açtı, çatışma çıktı:
5 ölü, 9 yaralı

Urfa Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, esnaf ziyareti yaparken Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnaf:
“Size verecek oyumuz yok” diyerek tepki gösterdi.
Yıldız’ın akraba ve korumaları ile Şenyaşar’ın akrabaları arasında kavga çıkarken, AKP’liler kaleşnikof silahlarla ateş açtı.
Şenyaşar’ın bir oğlu açılan ateş sonucu, Şenyaşar ve diğer oğlu da gittikleri hastanede öldürüldü.
AKP’li Yıldız’ın kardeşi ve koruması da kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Valilik ise ölü sayısını üç olarak duyurdu




Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP MYK üyesi ve Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, akrabaları, partilileri ve korumaları ile birlikte esnaf turuna çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Yıldız esnaftan oy isterken, Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnaf “Size verecek oyumuz yok” diye tepki gösterdi.
Şenyaşar’ın tepkisi üzerine Yıldız’ın akrabaları ve korumaları ile Şenyaşar’ın akrabaları ve diğer esnaf arasında önce tartışma yaşandı.

Tartışmadan bir süre sonra AKP’li Yıldız’ın adamları kaleşnikof silahlarıyla çarşıya gelerek Şenyaşar’ın dükkanına ve diğer esnafa ateş açtı.

Ajans Urfa’nın haberine göre;
Şenyaşar da gruba dükkanından kendi uzun namlulu silahıyla karşılık verdi.

Silahlı çatışma sonucu Hacı Esvet Şenyaşar’ın oğlu Celal Şenyaşar yaşamını yitirirken, 5’i esnaftan 2’si AKP’li gruptan 7 kişi de yaralandı.


İKİNCİ SALDIRI HASTAHANEDE

Şenyaşar linç edilerek, oğlu kafasına oksijen tüpü vurularak öldürüldü
Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, kısa süre sonra hem Hacı Esvet Şenyaşar ve akrabaları hem de AKP’liler hastanede karşı karşıya geldi. Şenyaşar, burada AKP’li grubun ikinci saldırısına uğradı.

Mezopotamya Ajansı’nın hastane çalışanlarına dayandırdığı bilgiye göre;
Hacı Esvet Şenyaşar hastane kapısında linç edilerek, diğer oğlu Mehmet Şenyaşar ise yaralı olarak getirildiği hastane içinde oksijen tüpü kafasına vurularak öldürüldü.

Urfa’daki Mehmet Akif İnan Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız ile bir korumasının da yaşamını yitirdiği belirtildi.


Valilik ölü sayısını 3 olarak duyurdu
Ajans Urfa sitesi AKP’li vekilin korumasının öldürüldüğü bilgisini haberinde geçirmedi.

Şanlıurfa Valiliği ise yaşananlarla ilgili açıklamasında 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını ileri sürdü. AKP’lilerin silahlı saldırısının “iki grup arasında çıkan olay” olarak nitelendirildiği açıklama şöyle:

14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Başsavcı da “3 ölüm var” dedi, üç savcı görevlendirdiklerini duyurdu
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan da olayın büyüklüğü, vahameti ve terör boyutunun olup olmadığının araştırılması için Urfa merkezinden üç cumhuriyet savcısını daha ek olarak görevlendirdiklerini duyurdu.

Doğan, olayda yaşamını yitirenlerden birinin hastanede yaşama döndürüldüğünü, toplamda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin de yaralandığını söyledi.

CHP İlçe Başkanı: “Baba-oğul hastanede katledildi”
T24’ün haberine göre; CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören de Hacı Esvet Şenyaşar ile oğlunun hastanede katledildiği bilgisini doğruladı.Gören şöyle konuştu:

İbrahim Halil Yıldız ve kardeşleri bir esnafın, tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba ve oğlu da orada katledildi.

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil de olayların basına yansıtıldığı gibi olmadığını söyleyerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi:
HDP’den iki günlük yas
HDP, yaşanan saldırı ve ölümler nedeniyle Suruç’ta yas ilan etti ve iki gün boyunca seçim çalışması yapmama kararı aldı.

İKTİDAR SURUÇ’TA AKP’LİLERİN DIŞINDAKİ ÖLÜMLERDE SORUN GÖRMEDİ

Sendika.Org
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açtı, akpli, akp’liler, ateş, esnafa, gösteren, grup, hdplilere, kavga, kendilerine, saldırdı, suruç’ta, tepki, yara, şanlıurfada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.