Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.09.2018, 21:35   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Ekonomik Krizin Nedeni Erdoğan Rejimi!


HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Ekonomik Krizin Nedeni Erdoğan Rejimi!


Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bugün insanlığın barışa ihtiyacı var" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da düzenlenen Barış Günü mitinginde konuştu.

Sözlerine “Sizler Türkiye ve Orta Doğu halklarının umudusunuz. Faşizme karşı omuz omuzayız. Özgürlük ve barış mücadelesini yükselteceğiz. Faşizme karşı direnişimiz devam ediyor. Savaşlar olmasın diye, yıkımlar olmasın diye barış günü kutlanıyor. Bugün insanlığın barışa ihtiyacı var. Bu yıkımı tecrit ile başlattılar” diyerek başlayan Temelli, konuşmasında 'açılım süreci'nin bitişine de değindi

Duvar'da yer alan habere göre, Temelli, “Öcalan’ın büyük çaba ile var ettiği ve partimizin bin bir emekle değer verdiği barış masanı devirdiler. Müzakere boyunca nasıl bir ortamın geliştiğini bu toprak gördü. Öcalan avukatları ve ailesi ile görüşemiyor. Bu tecrit Kürt halının değerlerine saldırıdır. Bir an önce tecride son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘EN BÜYÜK KAYNAK İSRAFI SAVAŞ EKONOMİSİ’

HDP milletvekilleri ve üyelerinin cezaevinde olduğunu söyleyen Temelli, “Bugün binlerce arkadaşımız cezaevinde. Bu haksız hukuksuz iktidarın girdabında suçsuz yere cezaevinde. Onlar özgür oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bu ülkeyi her geçen gün sorun yumağına sürüklüyorlar” diyen Sezai Temelli, şöyle devam etti:

“Ekonomik kriz için dış güçleri neden yapıyorlar. Sen değil miydin o dış güçlerle kol kola giren? Bu ekonomik durumu halkların başına bela eden sen değil miydin? Bunun nedeni Erdoğan rejimi. Bunu sen de biliyorsun. Ülkede ne kadar yer varsa özelleştirdiniz. Bu borçları kim aldıysa bununda fedakarlığı da o yapacak. Bu borçları biz ödemeyeceğiz. Halkın kaynaklarını nasıl çarçur ettiysen krizin faturasını da onlar ödeyecekler. Buna karşı sesimizi yükselteceğiz. Özelleştirmelerden nasıl ortaya çıktığı Telekom’dan belli. Alan şirket Telekom’u soydu gitti. Buranın yönetiminde olan kişi Cumhurbaşkanı yardımcılığı yapıyor. En büyük kaynak israfına savaş ekonomisi ile yaptılar. Bunu meşrulaştırmak için Kürt halkına savaş ilan ettiler. Onlar bizi ayrıştırsa da barış diyeceğiz. Eğitime sağlığa bütçe diyeceğiz. Bunun bizden alınmasına izin vermeyeceğiz.”
ABC
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başkanı, ekonomik, erdoğan, genel, krizin, nedeni, rejimi, temelli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.