Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.04.2019, 21:21   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına Geri Dön

İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi: Suriyeli Mülteciler Vatanlarına Geri Dönmeli
Kesin olmayan resmi sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmeleri gerektiği belirterek, "Suriyeli mülteciler bu şehre ve bu ülkeye 3 buçuk milyon insan olarak mülteci kavramının ötesinde toplu bir nüfus değiştirme olarak getirilmiş olabilir. O dönemde bu kararı alanlar bugün bu yanlışın farkında. Ancak biz Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

İmamoğlu, mazbatasını alan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi makamında ziyaret edip, kutladı.



Daha sonra yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.



İmamoğlu’nun konuşmasında satır başları;

“Hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez. Her yerde açıkladım TV’lerde de açıkladım. İstanbul’da var olan durumun mutlaka bir envanterini çıkaracağız. Burada bulunan Suriyeli insanların çektiği ızdırapları, sıkıntıları bir elden geçireceğiz. Çocuk evlilikleri var. Çocukları sıkıntıda, aile travmaları var. Biz hiç kimseyi başka bir yere koyamayız. Önce insan olarak kalbimizde taşıyacağız. Ailelerine psikolojik destek sağlayacağız. Biz ulusal politikaların geliştirilmesinde, İstanbul’da milyona yakın mülteci bulunduran bu kentin fikri, isteği nedir? Yarınlarda Suriyeli mültecilerin varlığının anlamı ne olmalıdır? Vatanlarına nasıl, ne şekilde ve ne zaman gitmeliler? Bu konuda öncü politikalar geliştireceğiz. Suriyeli mülteciler bu şehre ve bu ülkeye 3 buçuk milyon insan olarak mülteci kavramının ötesinde toplu bir nüfus değiştirme olarak getirilmiş olabilir. O dönemde bu kararı alanlar bugün bu yanlışın farkında. Ancak biz Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz. Dolayısıyla bu konu uluslararası politikaların geliştirilmesiyle alakalı. Biz susan olmayacağız. Uluslararası platformlarda susan dilsiz şeytanlara da şunu söyleyeceğiz; Kardeşim yerin altındaki petrolüyle ilgilenene kadar bu topraklarda barışı, huzuru temin etme konusunda gereğini yapın. Emperyalist düşüncelerinizi masum insanların üzerinde baskı unsuru olarak kullanmayın. Bunu niye anlattım çünkü ben İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyım. (Alkış sesleri)



Dün Küçükçekmece’deydim, bugün Avcılar’ı kutlamaya geldim, yarın Beylikdüzü’ne gideceğim. Küçükçekmece Belediye başkanımızda bizimle beraber. Kemal Çebi’de bize eşlik ediyor. Tabi onun bir özelliği var. Küçükçekmece’de ve hemen komşunuz olan Esenyurt’ta siyasi bir değişim yaşattık. Sorumlulukları büyük benimde onlara karşı sorumluluğum büyük bunu biliyorum. Her yerde on binlerce insan bize eşlik ediyor. Bazen diyorlar ki, size otobüs tuttuk mu buraya gelmeniz için? (Hayır sesleri) Burada her partili var. İstanbul ittifakı dedik bugün gerçek oldu. Başka bir istediğim daha oldu. Artık meydanlarda yüzde 55 kadın var. Kadın değişimi gerçekleştirebilir.



Oradan ekmeğini götüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) çalışanları, bakın bu adam size söz veriyor. Alın teri ile ekmeğini çalışan üreten topluma hizmet eden herkes başımın üstünde yeri var. İBB’ye iş yapan şirketler oraya ahlaklı iş üretmişseniz sizde korkmayın. Hiç kimse bizden partizanlık kurulu iş beklemesin. Herkesi kucaklayacağız.




“KAZANINCA GÜZEL KAYBEDİNCE KÖTÜ”


‘3 bin küsür oyla kazandık’ dediler. Ne yaptık? Biz ne dedik. Bir dakika durun ya. Biz İstanbul’da her yerde her ilçede sahip çıkan bir ekibimiz var. O ekibimiz hala çalışma yapıyor. 39 ilçede nöbet tutuyor. Gerekçe ürettiler biz dedik ki sonuç o değil sonuç bu. Sonra dediler ki geçersiz oylar. Hadi sayalım saydık. Sondaj sandıkları saydık. Her gün gerekçe üretiyorlar. Şimdi Büyükçekmece’de kapı kapı gezip seçmenleri tespit edeceklermiş. Polisimizi de yoruyorlar. Yahu kardeşim sizin yaptığınız görevlerden sonra açıklamadınız mı? Seçim listelerine güvenebilirsiniz net. ‘Hiç kimse dünyanın en güvenilir seçim sisteminde en ufak bir şüphe duymasınlar’ dediler mi? (Evet sesleri) Yahu ne oldu şimdi. Kazanınca her şey güzel, kaybedince her şey kötü. Büyükçekmece’de sürütülen bu süreci durdurun. Maltepe’de de süreci yavaşlatıyorlar. Zaman mı kazanıyorlar anlamış değilim. En çokta Ak Partili vatandaşlarımı rencide ediyorlar.




İMAMOĞLU’NDAN AKP’Lİ SEÇMENE: BEN SİZİN ADAYINIZ OLSAYDIM ŞİMDİ NE DÜŞÜRDÜNÜZ?


1994 yılında sayın cumhurbaşkanı İBB’yi kazandığında bu millet ve o dönemin iktidarı görevi teslim etti mi? ( Evet sesleri) 2002 yılında seçimi kazandılar. O dönemin iktidarı görevi teslim ettiler mi? ( Evet sesleri) Ak Partili hemşehrilerime soruyorum; Ben bugün o partinin adayı olsaydım acaba ne düşünürlerdi. Ben sizin adayınız olsaydım şimdi ne düşürdünüz? Bu şehrin 16 milyon insanına kendimi emanet ediyorum.




“HAKKINIZI VE HAKKIMI YEDİRTMEYECEĞİM”


Avcılar’dan YSK’ya sesleniyorum. Lütfen bu milletin iradesini geciktirmeyin. Bu şehre vakit kaybettirmeyin. Dünyaya birilerinin rezil etmesine müsaade etmeyin. Bir an ince kararınızı netleştirin görevimize başlayalım. Biz kazandığımız seçimi yedirtmeyiz. Bugüne kadar yaptığım her işte bir kişinin hakkını yemedim. 16 milyon hemşehrilerimde şahit olsun. Hepinize söz veriyorum. Bu kardeşiniz hakkınızı ve hakkımı yedirtmeyeceğim. Bu kadar net…





“MİLLETİMİZİ GÜZEL SES TONUYLA KONUŞTURMAYA ALIŞTIRDIM”


Bugün bir arkadaşım aradı dedi ki, ‘Yahu 12 gün geçti. Haklı olabilirsin ama sesinin tonu biraz yüksek çıkıyor. Dedim ki ne mutlu bana. Milletimizi güzel ses tonuyla konuşmaya alıştırdım. Yüksek ses tonu konuşunca sevdiğim dostum dedi ki senin o güzel ses tonuna alıştık kardeşim. Ne olur bu milletin huzurunda konuşurken güzel ses tonuyla konuş.





Bu şehrin güzel çocuklarının ruhunu incitecek tek bir günüm olmayacak. Onlara umut vereceğim. Cumhuriyetin değerini, bir arada yaşamanın mutluluğunu anlatacağız. Kol kola olacaklar, dünya insanı olacaklar. Bilimden akıldan yana. Kimse bizim çocuklarımızı aldatamayacaklar. (Mustafa Kemal’in askerleriyiz sesleri)

Sizlere çok teşekkür ediyorum hep birlikte oylarımıza sahip çıktığınız için. 16 milyon hazinesinden faydalanıp dünya şehri yapacağız. Barış, huzur, mutluluk içerisinde üreten bir İstanbul. Çok güzel işler yapacağız. Sorumluluğumuz büyük paylaşacağız. İstanbul’da seferberlik süreci başlatacağız.”

Sözcü
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2019, 23:36   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Olması gereken de bu zaten, gitsinler kendi memleketlerini kurtarsın faydasızlar.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 10:48   #3
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Olması gereken de bu zaten, gitsinler kendi memleketlerini kurtarsın faydasızlar.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Valla ille de nüfus artışı gerekiyorsa suriyelileri yollayıp yerlerine japon, çinli, alman, hollandalı, danimarkalı falan alalım.

Bence bu 5 milyon suriyeli derhal gönderilsin, yerlerine gelişmiş ülkelerin halklarından insanlar getirilsin...

Irkçılığın ve azınlıklara karşı nefret suçunun hiç utanmadan, uluorta ifade edilişinin iki güzide örneğini görüyorsunuz bu mesajlarda.

İmam osurursa cemaat sıçarmış. İmamoğlu böyle vasat ve kaba laflar edince aşağılarda hazır bekleyen cemaatin böyle demesi normal.

"Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz" ne demek? Adamların adı üzerinde: "mülteci". Zaten bir nedenle kaçıp da gelmiş. Nasıl dönsün? Belki evleri, şehirleri yıkılmış; nereye dönsün? Belki işkence görmüş, yakınları kurşuna dizilmiş; neden dönsün?

Peki geri dönmezlerse zorla mı döndüreceksin? Tüm Dünya'ya, milyonlarca zavallı mülteciyi zorla ülkelerine iade eden bir zorba devlet aygıtı görüntüsü vermekle neler kaybedeceğini biliyor musun?

Peki şu yukarıdaki iki mesaja ne demeli? Birisi alenen aşağılamış: "faydasızlar" diyerek. Tipik bir Avrupa'lı emperyal bakışı. Onlar da bizleri aşağılıyor bu tür ifadelerle.

Diğeri ise espri yapmaya çalışmış; "faydalı" ülkelerden vatandaş almamızı önermiş. Oldu paşam, Malkara-Keşan... Hatta hepimiz bırakıp Suriye'ye gidelim, ülkenin tamamına senin "gelişmiş ülkelerin halkları"nı dolduralım.


İnsan zihni çok büyük kara delikleri barındırıyor. Ben bunu görüyorum ve fotoğrafını çekip göstermeye çalışıyorum. O yüzden dilim böyle biraz sivri...
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 14:37   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Diğer cenah ne der, neyi nasıl kullanır o mu düşünülecek, yoksa kendi ülkemizin durumu mu?

Hem Suriyelilerin istenilmemesinin utanılacak nesi var?

Kapı komşunun Suriyeli olmasını eminim sen de istemezsin.

Tribünlere oynama Cimcimecik.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 15:08   #5
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Yahu bu Suriyeliler 9 günlük bayram tatilinde akın akın Suriye’ye gidip bayram yaptılar. Bu nasıl mültecilik.

Suriyelileri ülkeye saldım çayıra mevlam kayıra tarzında salarsan tabiki büyük toplumsal sorunlar ortaya çıkar.

Suriyeliler ile ilgili her serzenişte hemen ırkçılık diye ortaya çıkmayın.

Biz de insanları seviyoruz en az sizin kadar. Siz asıl tepkinizi Suriyeli sorunu için kılını kıpırdatmayanlara yapın.


CEPTEN GÖNDERİLDİ
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 17:42   #6
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Diğer cenah ne der, neyi nasıl kullanır o mu düşünülecek, yoksa kendi ülkemizin durumu mu?

Hem Suriyelilerin istenilmemesinin utanılacak nesi var?

Kapı komşunun Suriyeli olmasını eminim sen de istemezsin.

Tribünlere oynama Cimcimecik.

Tirübünler çoğunlukla "cimbom'lu", ben ise "fener'li"yim. Dolayısıyla tirübünlere oynamış olmuyorum. Aksine, çoğunluğun fikrine karşı yazıyorum.

Kapı komşumun Suriye'li olmasına bakmam, insan gibi insan olup olmamasına bakarım.

Ayrıca ben Suriye'liler ülkemizde kalsın da demiyorum. Tabii ki kendi ülkelerine dönmeleri iyi olur. Ama bunu söylemek başka, İmamoğlu ve cemaatinin yukarıda yer alan tarzda ifade etmek başkadır.

Mesela hükümetin mülteciler konusundaki politikalarını eleştirebiliriz. Buna ben de katılırım. Suriye'li ve diğer Ortadoğu'lu mültecilerden bazılarının sorunlu davranışlarını beğenmeybiliriz. Ben de beğenmiyorum. Ama bütün bir topluma yönelik "faydasız" lafını böyle patavatsızca kullanabiliyorsak, demek ki ar damarımızda ciddi tıkanmalar, aşınmalar oluşmuştur.

Yani ben söylenen sözlerdeki ırkçı ve bütün bir toplumu küçümseyici, aşağılayıcı tarza itiraz ediyorum.

Yoksa tabii ki mülteciler keşke dönse memleketlerine. Ama bunun artık çok zor olduğunu, büyük bir kısmının kalıcı olarak yerleştiğini biliyoruz. Bu, istemesek bile böyle.

Ama bu topraklar hep böyle olageldi. Kavimler göçünün bir yenisini yaşıyoruz. Tarih boyunca çok yaşadık ve "biz" de böyle bir göçün sonunda bu topraklara geldik. Unutmayalım.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tntcool Mesajı göster
Yahu bu Suriyeliler 9 günlük bayram tatilinde akın akın Suriye’ye gidip bayram yaptılar. Bu nasıl mültecilik.

Suriyelileri ülkeye saldım çayıra mevlam kayıra tarzında salarsan tabiki büyük toplumsal sorunlar ortaya çıkar.

Suriyeliler ile ilgili her serzenişte hemen ırkçılık diye ortaya çıkmayın.

Biz de insanları seviyoruz en az sizin kadar. Siz asıl tepkinizi Suriyeli sorunu için kılını kıpırdatmayanlara yapın.

Real'e yazdıklarım senin mesajına da karşılık veriyor. Ben Suriye'lilerin tamamına karşı genellemeci ifadeler kullanıp onları aşağılayanları kastediyorum.
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.04.2019, 17:49   #7
Çevrimdışı
Livan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Şöyle aslında, Suriyelileri toplayıp 'hadin ülkenize, cehenneme geri dönün' diyecek bir CHP'li yoktur. Öyle bir şey yok. Arkadaşların yazdıkları şeyler, Ak Partinin, ta başından beri Suriye politikalarına olan öfkeleri. Bunu Türk halkı da böyle değerlendirdi ve Suriyeliler ciddi bir sosyal, siyasi ve ekonomik problemdir. Tüm halkın rahatsız ve şikayetçi olduğu Suriyelileri, öyle uluorta savaşın içine gönderemezsiniz. Aynı Türk halkı bunu istemez. Şartları değiştirip dönüştüreceğini vaad ediyo CHP. Bunu başarır veya başaramaz ayrı bir konu. Suriyelilere kızmak başka şey, onları ölüme itmek başka şeydir. CHP'nin böyle bir şey yapacağı iddiaları, CHP'li bazı temsilcilerin aceleciliği ve diğer hükumet üyelerinin de özellikle algı yaratma çabası içerisinde olmalarıdır.

Dikkat edilirse, İmamoğlu da 'vatanlarına' geri dönecekler diyo. Savaş ortamına geri göndermeyi kastetse vatan sözünü kullanmaz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 17:56   #8
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Livan Mesajı göster
Şöyle aslında, Suriyelileri toplayıp 'hadin ülkenize, cehenneme geri dönün' diyecek bir CHP'li yoktur. Öyle bir şey yok. Arkadaşların yazdıkları şeyler, Ak Partinin, ta başından beri Suriye politikalarına olan öfkeleri. Bunu Türk halkı da böyle değerlendirdi ve Suriyeliler ciddi bir sosyal, siyasi ve ekonomik problemdir. Tüm halkın rahatsız ve şikayetçi olduğu Suriyelileri, öyle uluorta savaşın içine gönderemezsiniz. Aynı Türk halkı bunu istemez. Şartları değiştirip dönüştüreceğini vaad ediyo CHP. Bunu başarır veya başaramaz ayrı bir konu. Suriyelilere kızmak başka şey, onları ölüme itmek başka şeydir. CHP'nin böyle bir şey yapacağı iddiaları, CHP'li bazı temsilcilerin aceleciliği ve diğer hükumet üyelerinin de özellikle algı yaratma çabası içerisinde olmalarıdır.
Peki bu kişilerin onları aşağılayıcı sözlerini nasıl değerlendiriyorsun Livan? Hükümetin politikasına tepkiden mi kaynaklanıyor o da?

"CHP'li bazı temsilcilerin aceleciliği" derken sanırım İstanbul'daki bir belediye başkanının Suriye'lilere verilen yardımı kesmesini kastediyorsun. Evet, bu da benzer türde olumsuz bir tavır. "Acelecilik" demek biraz yanlış ama. "Daha sonra olsa doğru olur" anlamı çıkıyor.
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.04.2019, 18:03   #9
Çevrimdışı
Livan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Suriyelileri kim, hangi sözlerle aşağılamış ve Suriyelilere yardımı kim nasıl kesmiş, biraz açabilir misiniz Cimcime? Açabilir misiniz derken, bilgi verebilir misiniz demek istedim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2019, 18:12   #10
Çevrimdışı
Livan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İmamoğlu Avcılar’da Halka Seslendi:Suriyeli Mülteciler Vatanlarına G

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cimcimecik Mesajı göster
"CHP'li bazı temsilcilerin aceleciliği" derken sanırım İstanbul'daki bir belediye başkanının Suriye'lilere verilen yardımı kesmesini kastediyorsun. Evet, bu da benzer türde olumsuz bir tavır. "Acelecilik" demek biraz yanlış ama. "Daha sonra olsa doğru olur" anlamı çıkıyor.
İstanbulda mı Bolu'da mı?

Aceleci derken, şu an gelir gelmez Suriyelilerle ilgili herhangi bir sosyal siyasi proje hazırlamadan demek istedim. Daha sonra anlamında değil evet.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
avcılar’da, geri, halka, imamoğlu, mülteciler, seslendisuriyeli, vatanlarına, İmamoğlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.