Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.08.2019, 15:13   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kayyumdan Rüşvet İtirafı: Bir İhtiyacın Oluyor Falan...

Kayyumdan Rüşvet İtirafı: Bir İhtiyacın Oluyor Falan...


Verdiği hediyelerle tartışma konusu olan Mardin kayyumu, kendisini 'Çünkü adamın bir hizmeti oluyor, sonrasında bir ihtiyacın oluyor; falan bir yere bir köprü lazım diyorsunuz daire başkanına, bu şehre hizmet ediyor adam...' sözleriyle savundu. Bu açıklamayı soL'a değerlendiren emekli Sayıştay denetçisi Kadir Sev, 'Bu sözler, rahatlıkla rüşvet olarak da anlaşılabilir' dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, hediye tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Vali Yaman, “Verdiğimiz hediyeler diğer illerin dörtte birinden bile az” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

Hediyelerin tek başına bakanlara verilmediğini belirtti, Temsil Ağırlama ve Tören Gideri Mevzuatı’nın kendilerine verdiği yetki kapsamında hareket ettiğini belirten Yaman, “Mardin gibi bir kent için 600 bin lira hediye olur mu?” sorusuna, “Daha fazla da olabilir” yanıtını verdi.

Yaman, başka belediyelerin tören temsil giderlerine bakılmasını önerdi, Türkiye genelindeki ortalama yüzde 4 iken kendilerinin dörtte birden daha az yüzde 0.8’de kaldıklarını iddia etti.

Yaman, hediyenin verilmesini de “Çünkü adamın bir hizmeti oluyor, sonrasında bir ihtiyacın oluyor; falan bir yere bir köprü lazım diyorsunuz daire başkanına, bu şehre hizmet ediyor adam” sözleriyle gerekçelendirdi.

'BİLGİLERE ULAŞIM ENGELLENİYOR'

Bu açıklamalara ilişkin soL'a değerlendirmede bulunan emekli Sayıştay denetçisi ve soL yazarı Kadir Sev, "Temsil ağırlama giderleri, bütçe yasasıyla verilen ödenekler dikkate alınarak kurum amirinin inisyatifi ile kullanılır. Burada geleneklerin dikkate alınacağı açıktır" derken, belediye bütçesi bilgilerine ulaşılmasının engellendiğini söyledi.

Mardin Belediyesinin internet sitesinde bütçe ve gerçekleşmelerine ilişkin bilgiler ile faaliyet raporlarına ulaşılamadığını aktaran Sev, "Bütçe bilgilerine ulaşılamadığı için Özel Kalem harcamasından neyi anlatmak istediklerini bilemiyoruz. Bütçe ve örgüt yasalarına göre bu kapsama özel kalem Müdürlüğünde çalışanlara ödenen aylıklar, kırtasiye gibi giderler girer. Hediye ve yemek verilmesi gibi giderler için 'temsil ve ağırlama giderleri' kodu kullanılır. Kavram kargaşalığı yaratmak istedikleri anlaşılıyor" dedi.

'BU SÖZLER RÜŞVET OLARAK ANLAŞILABİLİR'

Toplumun gerçek bilgilere ulaşabilmesini önlemek amacıyla mali bilgilere ulaşımın engellemiş olabileceğine işaret eden Sev, şöyle konuştu:

'' Sayıştay, 2017 yılında Mardin Belediyesini incelemiş. Rapordaki bilgilerden 2017 yılında 362 milyon lira gideri olduğu; bunun 6 milyon lirasının 'temsil ağırlama” giderlerinden oluştuğu anlaşılıyor.

Temsil ağırlama giderlerinin toplam içindeki payının binde 5’in altında olduğu görülüyor.

Ancak bu bilgilerden yola çıkılarak kayyımın harcamalarını haklı göremeyiz.

Mardin Belediyesine atanan kayyım başka belediyelerde daha fazla para harcandığını söyleyip kendisini aklamaya çalışıyor. Bu savunmanın itibar edilecek bir yanı olamaz. Böylesine bir durum varsa eğer onların da üzerine gidilmesi gerektiğini gösterir.

Muharrem Sarıkaya’nın yazısından anlaşıldığına göre kayyım şöyle bir cümle kurmuş; “…adamın bir hizmeti oluyor, sonrasında bir ihtiyacın oluyor; falan bir yere bir köprü lazım diyorsunuz daire başkanına, bu şehre hizmet ediyor adam”


Bu sözler, rahatlıkla rüşvet olarak da anlaşılabilir.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
falan, ihtiyacın, itirafı, kayyumdan, oluyor, rüşvet, İhtiyacın, İtirafı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.