Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.01.2020, 21:03   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nasa ‘Çok Yakında…’ Deyip Fotoğraflarını Paylaştı! Dünya’yı Sarmak Üzere

Nasa ‘Çok Yakında…’ Deyip Fotoğraflarını Paylaştı! Dünya’yı Sarmak Üzere






Nasa, Avustralya’daki büyük yangınlardan çıkan dumanın çok yakın bir zamanda Dünya’yı tam tur saracağını açıkladı. Aylardır süren ve Avustralya kıtasını tam manasıyla cehenneme çeviren yangınlar dumanını Pasifik okyanusuna doğru itmeye başladı.

Nasa, Avustralya’daki büyük yangınlardan çıkan dumanın çok yakında Dünya’yı tam tur saracağını açıkladı. Aylardır süren ve Avustralya kıtasını tam manasıyla cehenneme çeviren yangınlar dumanını Pasifik’e doğru itmeye başladı. Nasa dumanın neden olduğu puslu havanın yeni yılın ilk gününde Güney Amerika’yı geçtiğini, 8 Ocak’ta ise dünyanın etrafında yarım tur atacak konuma geldiğini açıkladı.


ÇOK YAKINDA DÜNYAYI SARACAK

ABD uzay ajansı, dumanın çok yakın bir sürede tam tur dünyayı çevireceğini açıkladı. Yüzlerce alanda çıkan çalı yangınları Avustralya’da en az 28 kişinin hayatını kaybetmesine ve 2 binden fazla evin yok olmasına neden oldu. Uzmanlar, yangınların görülmemiş ölçeği ve yoğunluğunun iklim değişikliği ile daha da kötüleştiğini açıklıyor.



DUMAN NASIL DÜNYAYI DOLANIYOR?

Nasa, Avustralya yangınlarındaki dumanın nasıl dünyayı dolaşabildiğine de açıklık getirdi.Nasa, yangının çok büyük olduğunu ve alışılmadık genişlikte ve sayıda “pyrocumulonimbus” hareketine sahip olduğunu açıkladı. Pyrocumulonimbus, yangın kaynaklı gök gürültüsü ve fırtına anlamına geliyor.

Pyrocumulonimbus hareketi dumanı stratosfere yükseltiyor. Avustralya yangınlarında bu yükseklik 17.7km ile rekor seviyeye çıkmış durumda. Nasa, stratosferdeki dumanın kaynağından kilometrelerce uzaklaşabileceğini ifade ediyor.


DUMAN YERE YAKLAŞIRSA NE OLACAK?

Avustralya yangınlarında duman Güney Amerika’da gökyüzünün rengini değiştirmiş ve Yeni Zelanda’yı hava kalitesi sorunları ve zirvedeki kar renginin değişmesi gibi dramatik biçimlerde etkilemişti. Sidney, Melbörn, Kanbera gibi Avustralya’nın en büyük şehirlerinde de hava kalitesi seviyesi en tehlikeli seviyeye dayandı. Melbörn’de yaşayanlar hava kalitesinin kritik seviyeye düşmesiyle ilgili halk sağlığı alanında endişelerini dile getiriyor.
Ülkenin güneyinde 100’den fazla alanda yangınlar devam ederken, son zamanlarda yağan yağmur yangın söndürme çalışmalarını olumlu anlamda etkiliyor.



Nasa, Avustralya’daki büyük yangınlardan çıkan dumanın çok yakında Dünya’yı tam tur saracağını açıkladı.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
deyip, dünya’yı, fotoğraflarını, nasa, paylaştı, sarmak, Üzere, yakında…’, ‘çok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.