Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.03.2020, 00:02   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Corona Virüsü Kontrolden Çıktı! Almanlar Marketlere Hücum Ediyor

Corona Virüsü Kontrolden Çıktı! Almanlar Marketlere Hücum Ediyor

Almanya'da Corona virüsü vaka sayısı, bir gün içinde üçe katlandı. Berlin’in Wedding ilçesinde dün akşam Charite hastanesinin bir bölümü kapatılırken, Hamburg'daki çocuk ve gençlik kliniğinde bir çocuk doktorunda Corona virüsü tespit edildi. Böylece Almanya'da toplam vaka sayısı, dünden bugüne 10’lu sayılardan 35’e ulaştı.


Almanlar, evlerinden dışarı çıkamama riskine karşı, Aldi ve Lidl marketlere hücum etti. Özellikle kuru gıda, sebze-meyve reyonları ile temizlik ve hijyen malzemeleri bölümleri çok çabuk bir şekilde boşaldı.

Eczanelerde maske kalmadığı, grip ve boğaz ağrısı ilaçlarının yok sattığı belirtildi. Almanların aile başı en az 10 günlük erzak ve malzeme depoladığı aktarıldı.

LIDL VE ALDI: SATIŞLAR PATLADI

Lidl’den yapılan açıklamada, “Bazı bölgelerde çok net bir şekilde satışlarda patlamalar var. Özellikle kuru gıdalar, hijyen malzemeleri rafları boşaldı. Konserve, makarna, tuvalet kağıdı, dezenfekte ve temizlik malzemelerine büyük akın var” denildi.

Aldi'den yapılan açıklamada da özellikle kuru gıdaların satışında büyük artışlar olduğu, bunları yetiştirmek için çabalarına hız verdikleri belirtildi.

Aldi, “Ancak ürün yetmemezliği söz konusu değil. Depolarımızda gerekli önlemlerimiz ve yedeklemelerimiz var” açıklamasını yaptı.

Almanların muhtemel bir karantina ve bölgelerin kapatılmasına karşın bu önlemleri aldıkları belirtiliyor.

ARTIK ÜLKENİN HER YERİNDE

Önceki günkü vakaların ardından Berlin'de iki, Hamburg ve Lahn-Dill Kreis'ta yeni vakalar görüldü.

Bir yuva eğitmeninde virüsün tespit edildiği Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki küçük kasaba Heinsberg'de, aralarında bir askerin de bulunduğu 14 kişide virüse rastlandı.

Burada bir kişinin durumunun ağır olduğu belirlendi. Bu ailenin yakınlarıyla birlikte karantinaya alınan kişi sayısı 1000'i geçti.


Hamburg’daki Çocuk-UKE kliniğindeki bir çocuk doktorunda virüs tespit edildi. Doktorun onlarca hastaya baktığı öğrenildi. FOTO: SÖZCÜ

Kaiserslautern'de 30 yaşın üzerindeki bir kişi virüs teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Bu kişinin bir süre önce İran'dan geldiği açıklandı. Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki vaka sayısı, 4'ten 8'e yükseldi.

Bunlardan üçünün Freiburg'nu Breisgau-Hochschwarzwald bölgesinden olduğu belirtiliyor. Üçlünün, bir İtalyanla birlikte Münih'e yaptıkları iş seyahati sırasında virüsü kaptığı ileri sürüldü.

Bavyera'nın Orta Franken bölgesinde de bir kişide virüse rastlandığı açıklandı.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.2020, 02:12   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Corona Virüsü Kontrolden Çıktı! Almanlar Marketlere Hücum Ediyor

Bu davayi evvelki hafta sezmistim!.


Cevremde olan Maskelerin cogunlukla Toom Baumarktlarda olmasinla, alarm zilleri calmaya baslayip, ilgimi cekmisti!.





Alıntı:
Beim Teutates! Nicht nur die Simpsons prophezeien zukünftige Geschehnisse. Ein maskierter Bösewicht namens Coronavirus taucht in der französischen und englischsprachigen Fassung von „Asterix in Italien“ auf.

Tabiki buda beni rahat birakmayip, hafiften biraz arastirdiktan sonra, essasen ilk olarak 1981 senesinde isminle anildigini ögrene bilmistim!.


Isin komik tarafi, Fransizcada, ve Ingilizcede Coronavirus olarak Asterixte anilirken, Alman dergisinde bir Hastaligin ismini ethik görmedikleri icin kullanmadigini aciklamislardi!.


Buda demek olabilirki, Almanyaninda bundan daha evvel haberi olup, bu santajin parcasi olabilecegini istemeden aciklamis oldu!.


Bu Corona virusun ilk isminle 1981´de anilmis olmasi, baska bir davayada bir bakis acisi aciyor!.


2012 Senesinde Ingilterenin 30 yil ardindan gizliligini kaybettigi icin, Ingiltere ve Almanlarin Babasi olarak anilan Helmut Kohl arasinda yapilan gizli anlasmayi!.


O tarihlerde Almanya ve Ingiltere arasinda gizli anlasma yapilip, Avrupada olan Türk sayisini dezime etme girisimleri!.


2009 Senesinde varligi bilinip, neye yaradigi bilinmeyen Bilgisayar Süper Virüsü, sadece Iran´in Atom Programina santaj olarak kullanilmis olsada, Amerikan embargosunu delen Almanya, Suriye üzerinde hurda diye sentrifugeleri temin ediyordu.


Tabiki Almanya olarak Secilmis Cumhurbaskani, ikinci dünya savasindan sonra, hic bir sefer Amerikaya varmadan Almanyada Yemin törenine katilmamistir!.


Buda tabiki Amerikan Parlamentosunun 100´de 60´ini sayan Mosadi düsünürsek, ayni sorumsuzlukla nasil su Ortadoguya saldiklari Manipule edilmis Bilgisayar bilgisayar Virüsü gibi, Corona Virüsününüde Akilsizca salabileceklerini gösteriyor!.


Bunun üzerine simdi bu Corona Virüsü en sereflisimi desem diye sasirdim!.


1980 senelerinde Soguk Savas zamaninda üretilen Virüs, Sinirlari tanimayip, Amerikaya, Mosadin 100´de 60´ini elinde tuttugu güce bile ulasti!.


Nedense Notradamus yeniden aklima geldi!.



__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almanlar, corona, çıktı, ediyor, hücum, kontrolden, marketlere, virüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.