Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.03.2020, 12:03   #1
Çevrimdışı
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "“Şehitler Tepesi boş kalmayacak” sözünü anlamak için de imanın yanında, bağrından çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Hala ısrarla “şehitler tepesi boş kalacak” diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşinde demektir" açıklamasını yaptı.


Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar


Son dakika haberi I Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sözlerimin hemen başında, bin yıldır kanlarımızla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklarda hür bir şekilde yaşayabilmemiz, bayrağımızı dalgalandırabilmemiz, ezanımızı semalarımızda yankılatabilmemiz için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Terörle mücadelede 40 yıla yakın süredir verdiğimiz binlerce şehidimize, Suriye’de yenileri ekleniyor. Son olarak İdlib’te rejimin saldırısında hayatını kaybeden 34 askerimizin de aralarında olduğu nice canlarımızı toprağa verdik. Şehitlerimizin makamları ali, şehadetleri mübarek olsun diyorum.

Bin yıldır olduğu gibi bugün de, hiçbir şehidimizin, hiçbir gazimizin tek damla kanı boşa gitmiyor. Bu mücadeleyi hedeflediğimiz şekilde başarıyla sonuçlandırdığımızda, Allah’ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda tarihi adımlar atmış olacağız. Tabii bu tablonun anlamını kavrayabilmek için önce vatan nedir, millet nedir, gaza nedir, şehadet nedir, şehit kimdir gibi soruların cevaplarını bilmek gerekiyor. Bu cevapları öğrenmenin yolu da, öyle sıradan eğitimden, kariyerden filan geçmiyor.

Bu soruların cevaplarına ancak yüreğinizde ülke ve millet sevgisi varsa, kalbiniz şehadet özlemiyle yanıyorsa, zihniniz pak ve berraksa vücudunuzun her zerresinde hissederek ulaşabilirsiniz.

Önceki günkü konuşmamda da ifade etmiştim, Kur’an-ı Kerim’de şehid; kimi yerde şahit, kimi yerde esma-i hüsnadan biri, kimi yerde örnek kişi anlamlarında tam 56 defa tekrarlanıyor. Bu ayetlerden üçünde ise doğrudan doğruya Allah yolunda canını feda edenleri tanımlamak üzere şüheda ifadesine yer veriliyor. Hiç şüphesiz, şehitlikle ilgili en önemli müjde, Bakara Suresinin 54’üncü ayet-i kerimesidir. Mealen, "Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin, zira onlar diridir, fakat siz farkında değilsiniz" emr-i ilahisinin manasını kavrayabilmek için önce sağlam bir imana ihtiyaç vardır.

Peygamber Efendimizin çeşitli hadislerinde, şehidin bütün günahlarının affedileceği, kabir azabı çekmeyeceği, cennetteki makamını göreceği, cennete ilk girenlerden olacağı gibi müjdelere rastlıyoruz. Bu tablo bize, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı, onuru, güvenliği için mücadele ederken can veren herkesin, özellikle de cephede son nefesini veren askerlerimizin şehit olduğunu, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösteriyor. Ebediyete uğurladığımız askerimizin, polisimizin, jandarmamızın ve diğer kamu görevlilerimizin şüheda makamına yükseldikleri konusunda kuşkusu olan, önce dönüp kendi inancını, imanını bir sorgulasın.

(Şehitler Tepesi tartışması)
“Şehitler Tepesi boş kalmayacak” sözünü anlamak için de imanın yanında, bağrından çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Hala ısrarla “şehitler tepesi boş kalacak” diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşinde demektir. Tabi 15 Temmuz’da milletimiz sokaklarda şehit olurken mücadeleden kaçan, tankların arasından sıyırıp ondan sonra belediye başkanının konutunda veya bir başka evde kahvesini yudumlayanlardan bu millet de şehadet yolunda gitmek gibi bir şey olmaz.


Bu tipler bize dönüp “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var” derken, mesela Amerika’ya, Rusya’ya Avrupa ülkelerine asla böyle bir soru yöneltmiyor. Çünkü bunların gözünde ülkemizin yürüttüğü mücadelenin zerre kadar dertleri yoktur. Suriye tartışması ülkemizdeki beşinci kol faaliyetlerinin nerelere kadar uzandığının en somut göstergesidir. Bunlara en güzel cevabı aslında şehitlerimiz, gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve milletimiz veriyor.

Bir şehidimiz, “Sizden ricam sakın Suriye’de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Gittim, gördüm. Tam da olmamız gereken yerdeyiz” mesajını verirken karşımızdaki zihniyetin sefaletini tasvir ediyorum. Bir şehidimizin babası bakın ne diyor? “Soğan patates dediler, ekonomimize saldırdılar. Biz o soğanı yemeden yaşarız ama vatansız yaşayamayız” diyordu. İdlib şehitlerimizden birinin ağabeyi cenaze merasiminde “Canımız feda olsun yeter ki vatan millet sağ olsun. Ezanımız dinmesin bayrağımız inmesin. Başka bir derdimiz yok bizim” diyerek metanet gösteriyordu. Bölgede görev yapan kahramanımız, devre arkadaşına “ Sen demiyor muydun? Köpek gibi yaşamaktansa aslan gibi ölmek evladır diye. Bu iş şu aşamada bitirilmezse oyun büyük. Sana vasiyetimdir olur da görüşmemiz mahşere kalırsa bizi bahane edip kaos çıkarmaya çalışan o conconları cenazeme sokarsan hakkımı helal etmem” mesajını gönderiyor.
__________________
Korkularına esir düşen kimse
Mükemmel şeylere imza atamaz.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.2020, 12:47   #2
Çevrimdışı
Bursalı68
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Merhaba,

Bu yazı bir " alıntı " mı yoksa sizin yazdığınız yazı mı...? Eğer alıntı ise LİNK vermeniz gerekmektedir.

Yazı ister alıntı, ister sizin yazdığınız olsun, mantık olarak çarpıklıklarla dolu, yanlışlarla dolu bir yazıdır...Uzun uzadıya yazmamın gereği yok, ancak PKK bizim için ne ise yani nasıl ki bizim için " terörist " gurup ise Suriye için de bizim iktidarımızın ve ABD nin " Muhalifler " dediği gurup aynıdır, yani teröristtir...PKK da rejim karşıtı, Muhalif denen gurup da rejim karşıtı...PKK da sivil resmi insan ayırmıyor, muhalif denen gurup da ayırmıyor...Terörün karası grisi yoktur, terör terördür...

Ayrıca " Türkiye'nin orada ne işi var " diyenlerin çok, hem de çok büyük bir bölümü belki de hemfikirdir, ABD nin veya Rusya'nın da " orada ne işi var " diyor zaten...Ve bunu YILLARDIR söylüyor...! Ancak bizdeki AMERİKANCILAR sayesinde bu söyleme kulaklar tıkanıyor...!

Bizim askerimizin şehit olmasına kimse şehit değildir demiyor ki imandan bahsediliyor...Eleştirilen şey " orada ne bok işimiz var "....!

15 Temmuz ise " Tek Adam Rejimi " için oynana bir tiyatroydu...Eğer değil ise SİYASİ ayağı niçin halen görev yapıyor...?

Terörle mücadele ettiğimizi söylüyor RTE...O zaman ne diye MUHALİF denen guruba kol kanat geriliyor, neden ÖSO oluşturulup destek olunuyor...? Bir ülkenin rejiminden bana ne...! İster krallıkla, ister monarşiyle, ister oligarşiyle, ister dikatatörlükle yönetilir...O ülkede rejimi değiştirecek olanlar oranın HALKI dır…!

Vatan-Millet-Sakarya cılıkla, din-imanla, hala başta kalma derdinde RTE...Ülke ekonomisi yangın yeri, batan batana...! Yemlemek için şimdi KGF çıkartma peşindeler yine...Yani oyları satın alma derdindeler...Yani firmaları KREDİLERLE ayakta tutma derdindeler...Firmalar, ÜRETİMLE, üretime destek ile ayakta kalır ve büyür...Kredi demek BORÇ demektir...Satış yapamadığınız sürece aldığınız kredi sizin borç fonunuzu yükseltir ve sizi hızlıca batışa götürür, başka işe yaramaz...

Neyse ne anlatırsak anlatalım hazretlerin anlayacak durumu yok...

Sağlıcakla kalınız...
__________________
Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların bir şey yapmaması kafidir...
Edmund BURKE
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.2020, 13:30   #3
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Alıntı:
Hala ısrarla “şehitler tepesi boş kalacak” diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşinde demektir" açıklamasını yaptı.

18 Sene Fasist tenefüsünün zamaninda, Parsel Parsel Vatan Topraklarini satanlar belli!.


Türk Askeri olarak Cocuklarimizin ölümününle beslenen embesiller, Silah Fabrikalarimizi bile satarken kimlere Usaklik yapmis bulundular?.


Kimin Vatan Ugruna, Kimin Düsman Ugruna calistigi ortada!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklamalar, cumhurbaşkanı, erdoğandan, Önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.