Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.03.2020, 22:48   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Corona Krizinin Zirve Yaptığı İtalya’daki Türk Akademisyen Uyardı: Yalvarır

Corona Krizinin Zirve Yaptığı İtalya’daki Türk Akademisyen Uyardı: Yalvarırım Yapmayın


Corona virüsünün dünya genelinde en çok etkilediği ikinci ülke olan İtalya'da çalışan Türk akademisyen Senem Önen, hem yaşadıklarını anlattı hem de uyarılarda bulundu. Önen, virüsün İtalya'da hızla yayılmasının sebebinin, eğitime verilen aranın tatil olarak anlaşılmasından kaynaklandığını söylerken, "Yalvarırım, lütfen sokağa çıkmayın" ifadelerini kullandı.




Virüsün hızla yayılmasının sosyal yaşantının bir şey olmamış gibi devam etmesinden kaynaklandığını belirtirken Önen, “İlk vakalar tespit edildikten sonra okullarda eğitime ara verildi. Halen ‘tatil edildi’ ibaresi kullanılıyor, bir tatil durumu söz konusu değil. İtalya’da da aynı şekilde anlaşıldı. Aileler çocuklarını alıp alışveriş merkezlerine gittiler ve hiçbir şey yokmuş hareket ettiler. Bu nedenle vaka sayısı hızla yükseldi” dedi.





‘EVDE KALMAK YERİNE KAÇTILAR’
Alınan önlemlerin ciddiye alınmaması üzerine vakaların daha da yayıldığını anlatan Önen, “Lombardia bölgesinin ve Milano’nun olduğu bölgenin kırmızı bölge ilan edilmesi planlanıyordu. Bunu duyanlar evlerinde kalmak yerine oldukları yerden kaçtılar. Aralarında virüs taşıyan da vardı o sebeple diğer yerlere de yayıldı” diye konuştu.


‘DEPOLAMAYA GEREK YOK’

Sokağa sadece acil ihtiyaçlar için çıkıldığını ifade eden Önen, “Marketlerde gıda bulamıyor değiliz. Türkiye’de de marketlere gidip bir şeyler depolamanıza gerek yok. Haftada bir kere ve aileden sadece bir kişi alışverişe gidiyor. Marketlere numaralı olarak alıyorlar bizleri, belli bir sayı üzerindeki girişi kısıtladılar” dedi.




‘KOLONYA ÇÖZÜM DEĞİL’

Türkiye’de virüsün yayılmaması için insanların evlerinde kalmaları gerektiğinin altını çizen Önen, “Sosyal medyada özellikle eğitim seviyesi yüksek arkadaşlarımın aynı şekilde yaşantılarına devam ettiğini görüyorum. Elimize yüzümüze kolonya sürdük, mikropların yüzde seksenini öldürdük. Dolaşmaya devam edelim demekle olmaz” sözleriyle uyarıda bulundu.


‘DOKTORLAR İNSAN SEÇİYOR’
Hastanelerde kapasite sorunu yaşandığını söyleyen Önen şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyuluyor, insanlar solunum cihazlarına bağlanıyor. 300 yatak kapasiteli bir yere 3 bin kişiyi götürürseniz elbette yatak yetersiz kalacak ve birilerini seçmek zorunda kalacaklar. Şu anda doktorlar kimi kurtarabiliriz kimi kurtaramayız diye insan seçiyorlar. Ölenlerin büyük bir çoğunluğu yaşlı ama bu gençlerin hayatını kaybetmediği anlamına gelmiyor. İşin en kötüsü genç nüfus ortalıkta dolaştığı sürece virüs taşınmaya devam edecek.”

‘LÜTFEN CİDDİYE ALIN’

Önen sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:
“Türkiye’de de yoğun bakım üniteleri, solunum cihazları sınırsız değil. Siz ortalıkta dolaştıkça hastalığın yayılma riskini artırıyorsunuz. Lütfen işi ciddiye alın. Bu sadece devletin ve sağlık çalışanlarının yapabileceği bir durum değil. Ciddi manada sosyal sorumluluk içeriyor. Lütfen iki üç hafta sosyal izolasyonu uygulayın, evinizden temel ihtiyaçlarınız dışında dışarı çıkmayın. Türkiye’nin Avrupa ülkelerinin geldiği noktaya gelmemesi için halkın sorumluluk göstermesi gerekiyor.”

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.2020, 01:18   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Corona Krizinin Zirve Yaptığı İtalya’daki Türk Akademisyen Uyardı: Y

Bugün sokağa çıkıp o kalabalığı gördükten sonra annemle tam da bunu konuştum, insanlar konunun ciddiyetini anlamış değiller, ramazan ya da kurban bayramı gibi bir tatilde olduklarını sanıyorlar, almışlar çoluklarını çocuklarını tatile çıkmış gibi bir halleri vardı dedim anneme.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akademisyen, corona, krizinin, türk, uyardı, yalvarır, yaptığı, İtalya’daki, zirve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.