Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.04.2020, 21:42   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 'Hükümet Mansur Yavaş'ın Modelini Örnek Alsın'

'Hükümet Mansur Yavaş'ın Modelini Örnek Alsın'


T24 yazarı Fikret Bila, bugünkü köşe yazısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Mansur Yavaş'ın talimatlarıyla hayata geçen koronavirüs tedbirlerini hükümete örnek gösterdi.



Koronavirüs salgınıyla mücadelede verdiği talimatlar ile örnek teşkil eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, salgına yönelik aldığı tedbirlerle övgüyle bahsedilir hale geldi.

T24 yazarı Fikret Bila, bugünkü "CHP'li belediyelerin başarısı" başlıklı yazısında, "Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarının ortaya koydukları 'Ankara Modeli', sadece belediyeler tarafından değil, hükümet tarafından da örnek alınmalıdır" dedi.

"Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, 25 yıla yakın süredir AK Parti tarafından yönetilen büyükşehir belediyelerini kazanan CHP’li başkanların karşılaştıkları en ciddi sınav Koronavirüs salgını oldu." diyen Bila, yazısında şunları kaydetti:

"Böyle ulusal bir sağlık sorunuyla mücadelede hükümetin belediyelerle koordinasyon ve işbirliği içinde çalışması beklenirdi. Ancak hükümet böyle bir çalışma yöntemi uygulamadı. Aksine CHP’li belediyelerin açtığı bağış kampanyasını durdurdu, onları "devlet içinde devlet" olmaya çalışmakla suçladı. Sadece AK Parti’li belediyeleri muhatap aldı, CHP’li belediyeleri dışarıda bıraktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu "fitne" odağı olarak ilân etti. Kılıçdaroğlu ise meslektaşımız Murat Yetkin’e, Erdoğan’a yanıt vermeyeceğini belirterek, böyle bir mücadelede siyasi polemiğin zamanı olmadığını söyledi.

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara yönelik olarak yaptığı Türkiye düzeyinde alınması gereken önlemler konusunda yol gösterici, somut, ihtiyaçları esas alan öneriler ve yapıcı eleştirilerle doğru bir tutum aldı. Salgınla ulusal düzeyde yapılan mücadeleye katkı verme çabası gösterdi, gösteriyor.

Mansur Yavaş örneği

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Tunç Soyer, Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’e Vahap Seçer, Antalya’da Muhittin Böcek örneklerini sunduğum çalışmalarıyla yüksek bir performans gösteriyorlar.

Özelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hızla aldığı ve uygulamaya koyduğu kararlar başarılı bir sosyal belediyecilik örneği oluşturuyor.

Diğer büyükşehir belediyelerinin de benzer modeli uyguladıklarını gözlüyoruz. Ancak Ankara’da yaşadığım için daha yakından izleme olanağı bulduğum Mansur Yavaş’ın uygulamalarını anımsatmak istiyorum.

Yavaş, virüs çıkar çıkmaz önce geçimini çok zor koşullar altında sokaktan sağlayan kağıt toplayıcılarına barınma yeri ve gıda yardımı yaptı.

Ardından 150’si engelli olmak üzere 775 simitçiyi sokaktan aldı ve her birine 500’er lira nakit ve gıda yardımında bulundu.

Evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan kadın emekçileri de gıda ve nakit yardımı kapsamına aldı.

Gıda yardımı için başvuran 81 bin 268 kişi ile maddi destek için başvuran 14 bin 662 kişiyi yardım programına aldı ve yardımları ulaştırmaya başladı.

Hükümet bağış kampanyasını durdurunca Mansur Yavaş bu karara yeni bir kampanya ile karşılık verdi. Yavaş, maddi durumu uygun olan vatandaşları mahallesinde veya komşu mahallede bakkala olan veresiye borçlarını kapatmaya davet etti. Ankaralılar bu çağrıya uydu ve ellerinden geldiği kadar komşularının veresiye borçlarını kapatmaya başladılar.

İlk günden dolmuşlar dahil toplu taşım araçlarının her gün temizlenmesini söylemeye bile gerek yok.

Başkent için söylenmesi gereken bir başka yön de başta Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere CHP’li veya AK Partili ilçe belediye başkanlarının da Büyükşehir Belediyesi’nin modelini başarıyla uygulamaları ve uyum içinde çalışmalarıdır.

Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarının ortaya koydukları "Ankara Modeli", sadece belediyeler tarafından değil, hükümet tarafından da örnek alınmalıdır."

KAYNAK
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alsın, hükümet, mansur, modelini, örnek, yavaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.