Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.04.2020, 21:52   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyada Virüsün Üç Farklı Türü Yayılıyor

Dünyada Virüsün Üç Farklı Türü Yayılıyor


İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, korona virüsünün, farklı topluluklarda bağışıklık sistemi direncini yenmek için sürekli mutasyona uğradığı ortaya çıktı. Çalışmaya göre, virüsün şu anda dünyada yayılan üç farklı türü var.


Cambridge Üniversitesi’nde Dr. Peter Forster ve ekibi, enfeksiyonun genetik geçmişini aralıktan marta kadar eşleştirdiler. Yapılan çalışma sonucunda virüsün üç farklı çeşidi olduğunu keşfettiler.

Daily Mail’de yer alan habere göre yapılan analizlerde, pangolinler ve yarasalardan insanlara sıçrayan türün, orijinal virüs olan A tipi olduğu gözlemlendi. Ancak Çin’de yayılan tür bu değildi. Pandeminin başlangıcı, aralık ayının sonuna kadar Çin’de dolaşımda olan, virüsün B tipi tarafından yayıldı.

Araştırma sonuçları, A tipinin Avustralya ve ABD’de yaygın olduğunu ve 400.000 binden fazla vaka kaydedildiğini gösterdi. ABD örneklerinin üçte ikisi A tipiydi.

C TİPİ SİNGAPUR’DAN AVRUPA’YA YAYILDI

Dr. Peter Forster ve ekibi yaptıkları testlerin dörtte üçündeki örneklere dayanarak İngiltere’de B tipi vakaların çoğunlukta olduğunu ifade etti. İsviçre, Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda da B tipi hakim. Virüsün üçüncü varyasyonu olan C tipi ise, B tipinin mutasyona uğramasıyla ortaya çıktı ve Singapur üzerinden Avrupa’ya yayıldı.

Bilim insanları, resmi olarak SARS CoV-2 olarak adlandırılan virüsün, farklı popülasyonlarda bağışıklık sistemi direncinin üstesinden gelmek için sürekli olarak mutasyona uğradığına inanıyor.
Ancak araştırmacılar, çalışmanın henüz kesin sonuçlar çıkarmak için yeterli olmadığını söyledi. Bilim insanları tarafından incelenen, akademik olarak yayınlanmış çalışmalarda dünya çapında sadece 160 hastanın örneklerini inceledi.

Çalışmada, eski uygarlıkların tarih öncesi göçünü izlemek için kullanılan yöntemler, virüsün yayılmasını izlemek için uyarlandı.

A TİPİNİN YAYILIMI EYLÜLE KADAR SÜREBİLİR

Öte yandan PNAS Dergisi’nde yayınlanan başka bir çalışmada, Avrupa’da yayılan virüs türünün, C tipi olduğu öne sürüldü. Ancak veriler, B tipinin daha yaygın olduğunu gösteriyor. İsviçre’deki hastalardan alınan otuz bir SARS-CoV-2 örneğinden biri hariç tümü ikinci türe ait.

Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, ABD’de incelenen 310 örneğin üçte ikisinin A tipi olduğunu keşfetti.

Veriler, İngiltere’de bir üniversite öğrencisinin ve annesinin virüsün A tipine yakalandıklarını ve virüsü Çin’de kaptıklarını gösteriyor. İngiltere ve İskoçya ve Galler’den başka hiçbir örnek A tipi çıkmadı. Kırk virüsün neredeyse otuzu B tipi olarak gösterildi.

Dr. Foster, A tipinin başlangıçta Çin’de B tipine mutasyona uğradığını söyledi ancak C tipi, Çin’in dışında gelişti. Çin’de B tipi vakalara rastlanılması, henüz ilk onaylanmış vakalar açıklanmadan önce virüsün mutasyona uğradığı anlamına geliyor. Veri analizi, virüsün orijinal türünün Çin’de eylüle kadar dolaşabileceğini gösteriyor.

Foster, C tipinin mutasyona uğramadığını öne sürdü ancak numunenin çok küçük olduğunu ve bulgular konusunda dikkatli olmak gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.04.2020, 22:11   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyada Virüsün Üç Farklı Türü Yayılıyor

5G leri kapatın diyeceğim komplo teorisi olacak.


Artık en son mutasyonu da zombiye çevirmek olacak kanımca...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünyada, farklı, türü, virüsün, yayılıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.