Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.04.2020, 14:09   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yasak Sonrası Bilim Kurulu Üyeleri İstifanın Eşiğine Geldi: Bakan Koca İkna

Yasak Sonrası Bilim Kurulu Üyeleri İstifanın Eşiğine Geldi: Bakan Koca İkna Etti




30 büyükşehir ve Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağının gece açıklanmasının, Bilim Kurulu’ndaki bazı isimleri istifanın eşiğine getirdiği ancak durumun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girmesi sonucu önlendiği iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın, 31 kent için alınan sokağa çıkma yasağı kararını gece geç saatlerde açıklaması, Bilim Kurulu’nda depreme neden oldu. Yasağın duyulduğu ilk andan itibaren vatandaşların market, fırın, benzinlik ve ATM’lere akın etmesi, maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak kuyruğa girenler nedeniyle sosyal mesafenin ortadan kalkması Bilim Kurulu’nda iktidara yönelik bir tepki oluşturdu.

“FAHRETTİN KOCA DA RAHATSIZ”

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, yaşanan tablonun, Bilim Kurulu’ndaki bazı üyeleri istifa noktasına getirdiği, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girerek söz konusu isimleri ikna ettiği öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre ise, Koca’nın da tedbirsiz şekilde sokağa çıkma yasağından rahatsız olduğu belirtildi.

“BAŞARILI MÜCADELEYE DARBE VURULDU”

İstifa etmeyi düşünen Bilim Kurulu üyelerinin sokağa çıkma yasağının iki saat önceden duyurulması sonucunda halkın market, büfe, fırın ve benzin istasyonlarına yığılmasının bugüne kadar salgına karşı verilen başarılı mücadeleye darbe vurulduğu şeklinde gördüğü kaydedildi. İstifa noktasına gelen üyelerin, “İstifa ederseniz, Türkiye’yi koronaya karşı mücadelesinde yalnız bırakmakla anılırsınız” denilerek ikna edildiği iddia edildi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, sokağa çıkma yasağı kararı ardından yurttaşların market büfe ve bakkallara akın etmesi ile ilgili değerlendirmesinde, “İyi gidiyorduk, ama bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız. Gelen görüntüler çok vahim gerçekten çok üzgünüm” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakan, bilim, eşiğine, geldi, ikna, istifanın, koca, kurulu, sonrası, üyeleri, yasak, İkna, İstifanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.