Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.04.2020, 14:23   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart TBMM 100 Yaşında! Devlet Erkânı Ata’nın Huzuruna Çıktı

TBMM 100 Yaşında! Devlet Erkânı Ata’nın Huzuruna Çıktı



TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü corona salgını nedeniyle buruk kutlanıyor. 100. yıl kutlamaları kapsamında planlanan büyük etkinlikler iptal edilirken bazıları da ertelendi. Kutlamalar kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet TBMM'deki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Buradaki törenin ardından heyet Anıtkabir'e geçerek Ata'nın huzuruna çıktı. Heyet son olarak Ulus’taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni gerçekleştirdi

VİDEO

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde (TBMM) düzenlenen resmi törenle başladı.

Kutlamalar kapsamında, ilk olarak TBMM’deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis’e döndü.


TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkânı Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.

ANITKABİR’DEKİ TÖREN DEVLET ERKÂNI İLE SINIRLANDIRILDI

Geçtiğimiz yıllarda on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Anıtkabir, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle devlet erkânının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı. Resmi törenler dışında, yasak kapsamında bulunmayan vatandaşlar da gün içerisinde Anıtkabir'e alınmayacak.

TBMM'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer de Anıtkabir’deki törene katıldı.

Anıtkabir ziyaretine TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda siyasi katıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli Anıtkabir’deki törenlere katıldı.



MUSTAFA ŞENTOP ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek burada bulunan özel defteri imzalayan TBMM Başkanı Şentop, deftere şu ifadeleri yazdı:

* Gazi meclisimizin ilk Reisi, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, Büyük Gazi, Milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkum edilmek istendiği tarihi bir dönemde, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' kararıyla, ‘Ya istiklal ya ölüm' şiarıyla yola çıkan ve mukaddes Milli Mücadelemizi yöneten Gazi Meclisimizin 100'üncü açılış yıldönümünü anmak milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

* Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay-yıldız ile çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz, dostlarımız bu bayramı ve yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktadır.

* Fedakarlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye, dünyanın saygın ülkelerinden birisidir ve milletimiz her alanda insanlığın aziz ve mümtaz bir mensubudur.

* Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki, Türkiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele'nin manasına bağlı Kuvva-yı Milliye ruhunu müdrik ve ‘Ya istiklal ya ölüm' şiarıyla mücehhez vatan evlatlarının ve memleket sevdalılarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun.

İYİ Parti lideri Meral Akşener törenlere maske ile katıldı. Foto: Sözcü

BİRİNCİ MECLİS’TE ANMA TÖRENİ

Anıtkabir’deki törenin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile beraberindeki heyet, Ulus'taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen anma törenine katıldı.


Anıtkabir’deki törende bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener kısa süre sohbet etti. İkili sohbet sırasında sosyal mesafe kuralına özen gösterdi. Foto: Sözcü


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop kısa bir konuşma yaptı.
Şentop konuşmasında şunları kaydetti:

* Ankara’ya kimlik kazandıran Hacı Bayram Veli’de namaz kılındıktan sonra halkımızın, köylülerimizin sevinç gözyaşları ile Birinci Meclis’e yürünmüştür.

* İstanbul’un işgali ile birlikte devlet merkezinin işleyemez hale gelmesiyle 700 yıldır yaşadığımız bu topraklarda bir yönetim sorunu ortaya çıkmıştır.

Mustafa Kemal Paşa, acele bir şekilde bu durumun tamir edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.


Anıtkabir’in ardından Birinci Meclis’te yapılan törene katılan liderlerin burada da corona tedbirlerine uyduğu görüldü. Maske takan liderler sıralara sosyal mesafeyi koruyarak oturdu.

ZİYA SELÇUK ANITKABİR’E ÇIKTI

Anıtkabir’deki ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi. Küçük bir heyetle Ata’nın huzuruna çıkan Selçuk, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Anıtkabir’e ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi.

GENEL KURUL 14.00’TE TOPLANACAK

Genel Kurul, 14.00'te 23 Nisan nedeniyle özel gündemle toplanacak. Şentop, açılış konuşması yapacak. Özel oturumda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de yer alacak.

ERDOĞAN KATILMIYOR

Genel Kurul'daki özel oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmayacak. Akşam da geleneksel resepsiyon verilmeyecek. Saat 21.00'de evlerin balkonundan İstiklal Marşı okunurken, aynı saatte TBMM Tören Alanı'nda havai fişek, ışık ve lazer gösterisi de yapılacak.

KAYNAK


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ata’nın, çıktı, devlet, erkânı, huzuruna, tbmm, yaşında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.