Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.05.2020, 16:03   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Son dakika… Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde


Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, Türkiye'deki corona virüsü vakalarının nasıl takip edildiğini uluslararası kamuoyuna duyurdu. Türkiye genelinde 6 binden fazla ekibin kapı kapı dolaşarak incelemelerde bulunduğu anlar kameralara yansıdı.




Dünya çapında 3 milyondan fazla insanı hasta eden ve 234 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüne karşı mücadelede en etkili yöntemlerden biri olarak Covid-19 hastalarının takip edilmesi gösteriliyor.

Son dönemde birçok sağlık kuruluşu hastaların takibinin başarılı olmasının hastalıkla mücadelede kritik bir öneme sahip olduğunu açıklarken, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Ankara’daki Covid-19 hastalarının nasıl takip edildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Özel kıyafet ve koruyucu ekipmanlara sahip ikişer kişilik ekipler önceden belirli olan evleri tek tek dolaşıyor. Bu görevlilerden biri tıbbi ekipmanlar taşırken diğeri de kağıt ve belge işlemlerini üstleniyor. 15 dakikalık süreç sonrasında başka bir eve geçen görevliler ve yöntemle ilgili olarak, “Türkiye corona virüsü salgınını takip ederek ortadan kaldırmak için hasta olanların temas etmiş olabileceği insanları bu ekiplerle ziyaret ediyor. Dünya çapında Covid-19 vaka artış hızında en yüksek ülkelerden biri olduktan sonra yetkililer 6 hafta sonunda Türkiye’de vaka artış hızının durulduğunu açıkladı. Türkiye’deki ölüm sayısı 11 ülkeden daha düşük” bilgisini verdi.




Reuters’ın izlediği ekipler, tek tek önceden belirlenmiş evleri ziyaret ediyor.

“GÜNEY KORE UYGULAMA İLE YAPIYOR”

Son 10 günde Türkiye’de ölüm sayısının düşük olduğunu aktaran Reuters, “Akıllı telefonlara yüklenen temas takip uygulaması aracılığıyla toplam ölüm sayısını 250’nin altında tutan Güney Kore’nin aksine Türkiye insan gücüne odaklanan bir yöntemi tercih etti” ifadesini kullandı.

Bakan Koca’nın çarşamba günü 2 ya da 3 ekipten oluşan 5.800’den fazla ekibin corona virüsü hastalarıyla temas eden 468.390 insanı tespit ettiğini hatırlatan Reuters bu insanların düzenli olarak sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiğini de vurguladı.

Başkent Ankara’da koordinasyon merkezinin ziyaretlerin yanı sıra telefonla da durum güncellemesi yaptığını aktaran Reuters’ın haberinde, “Türkiye’deki sistemde ekipler Covid-19 hastalarıyla temas etmiş olan insanlara semptom göstermeseler de 14 gün evde kalmaları isteniyor” ifadesi kullanıldı.

Reuters’a konuşan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Doktor Çiğdem Şimşek, “Her bir evde ortalama 4-5 kişi olduğu için bir de buna iş yerlerinde temas edenler olduğunu düşünürsek tek seferde 200 insanı tespit edebiliyoruz. Bu sistemi grip ve kızamık gibi hastalıklarda da kullanıyoruz onlarca yıldır” dedi.

Reuters’ın haberinde, “Türkiye’de vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte okullar kapatıldı, zorunlu olmayan iş yerleri kapatıldı. Bu kısıtlamalar Güney Kore’den daha sertti ama İspanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinden daha gevşekti” yorumu yapıldı.

KAYNAK
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2020, 17:10   #2
Çevrimdışı
Ben kimim
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Bu konuda bazı soru işaretleri olsa da genel olarak hükümetin çalışmasını başarılı buluyorum.

Bu gün mahalle muhtarı eve Erdoğan tarafından gönderilen kolonya ve maske getirdi. Poşetin içinde bir de Erdoğan'ın mesajı vardı.


Bu bana 1950 li yıllardaki Amerika'nın Marshall Planı çerçevesinde muhtarlar tarafından dağıtılan süt tozu ve peynir kolilerini hatırlattı.


Bazı muhtarlar kolilerin bir kısmını dağıtıp bir kısmını depoladılar ve dağıtım olayı bittikten sonra depodaki süt tozu ve peynir kolilerini bakkal dükkanlarında satarak zengin oldular.

Devletin bu konularda iyi niyetli olduğundan eminim, fakat devlet tarafından görevlendirilen alt tabaka elemanlarının iyi niyetli olduklarından emin değilim, bazıları kendi çıkarları için fırsatını bulurlarsa devleti de satar, milletide.

Bugünkü koronovirüs salgınını da fırsata çevirip salgın sona erdikten sonra bir çok yeni zenginlerin ortaya çıkacağından kuşkum yok.

Bu durumlarda ve hatta normal durumlarda da alt tabakadaki görevlilerin görevlerini eksiksiz yapıp yapmadıklarını takip etmek üzere etkili bir kontrol mekanizması kurulmalıdır. Bir konuda kanun çıkartmakla o konunun halledildiği düşünülmemelidir, çıkartılan kanunun eksiksiz, parti farkı, sınıf farkı ve çorba parası düşünülmeden her vatandaşa eşit olarak uygulanması lazımdır. En önemlisi de türkiyede kronikleşen rüşvetin kökünün kazınarak, hiç bir görevlinin rüşvet alamayacağı ve hiçbir vatandaşın da görevlilere rüşvet teklif edemiyeceği bir ortam yaratılmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ben kimim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2020, 17:16   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Dünya bizden yardım istiyor, aşı bekliyor. Bree biz neymişiz be.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2020, 17:35   #4
Çevrimdışı
Ben kimim
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Biz 7000 yıllık geçmişi olan, tarihte imparatorluklar kurmuş eşsiz bir milletiz. Aynı zamanda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan özellikleri olan cennet misali bir coğrafyada yaşıyoruz. Bütün dünya milletlerinin ülkemizde gözü vardır.

97 senedir ortak düşmanlarımız içeriden ve dışarıdan vura vura Türkiyeyi çökertemediler, ülkemizin kıymetini bilip, birbirimize kenetlenirsek sonsuza kadar hiçbir kuvvet bizi yıkamaz.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ben kimim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2020, 17:39   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Ülkemizde bazı kurumlar, alt yönetim kadrosu sayesinde işini yapmaya çalışıyor.
Devlet kademelerinde çalışmamış veya gözlemlememiş olan kişiler çalışma sistemini tam bilmemesi gayet normal.

Büyük bir afet yaşandığında bile mahkemeler çalışır, basit hırsızlık olaylarına bile bakılır, suçlu veya suçlular aranır. Yakalanması halinde mahkemeye sevk edilir. Sadece o kısımdaki çalışanların bir kısmı diğer işlere kaydırıldığından işler biraz ağır aksak yürür ama yürür.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2020, 18:10   #6
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’nin Coronayı Yenme Mücadelesi Dünyanın Gündeminde

Dünya bizi hep böyle bilsin. Terörist, geri kafalı bilmesinden çok daha iyidir.
Dünya karşısında koltuklarım kabarıyor ama gerçek dünyamıza dönünce sönüveriyor.

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
coronayı, dünyanın, gündeminde, mücadelesi, türkiye’nin, yenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.