Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.07.2020, 15:34   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Bilal Erdoğan harf devrimini böyle eleştirdi




Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu.

Bilal Erdoğan, "Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş? Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş" dedi.

İşte o programdan görüntüler:





Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Dünyanın enteresan bir döneminde yaşıyoruz. Bu küresel salgından dolayı aylarca havalimanlarında in cin top oynadı, insanların seyahatleri aksadı, uzaktan eğitimler yapılmaya başlandı. Dünya ekonomisi 1929 krizinden bu yana yaşadığı en büyük şok yaşadı. Diğer krizlere de benzemeyen bir kriz çünkü çok farklı nedeni.

Öncelikle bu hastalık nedeniyle kaybettiğimiz uzaktan yakından tanıdıklarımız var, hala hasta olan tanıdıklarımız var. Allah hepsine şifa versin. Ülkemiz, bütün sağlık çalışanlarımız çok büyük imtihan verdi. Onlar olmasaydı başaramazdık. Bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Türkiye iyi bir imtihan verdi. Kendi vatandaşlarınızın dışında bir de 100'ün üzerinde ülkeye yardım etmek büyük bir başarıdır.

İtalya'daki yaşam ülkeme daha da bağlanmama neden oldu. Bu ülkeye değer veren bir ailede yetiştiğim için de olabilir. 14 yıl yurt dışında geçirdim. Mesela ben ABD'ye ilk gittiğim zamanlarda Türk Öğrenci Derneği yönetimine girdim. Kendi dilimize özen gösteririm. İlim ve bilim insanlığın ortak malıdır. Yurt dışında kendi kültürümüzle ilgili çalıştım.

BUNUN ARKASINDA DİNDAR İNSANLARIN CİDDİ BİR ROLÜ VAR
Birçok kültür Batı medeniyetine asimile oldu. Bir kültür üstüncü yaklaşımla yaklaştığı zaman o zaman toplumlarda tansiyon yükseliyor.

Daha gergin bir ilişki olmuş oluyor. Karşılıklı saygı temelinde ilişki kuramamış oluyorsunuz. Düşünün ki AB yıllarca Türkiye'ye üstten baktı. Ne yazık ki birçok aydın da bunu savundu.

Batı medeniyeti İslam'dan aldıklarını geliştirdi, geriden gelerek öne geçti.

İlkokulda olduğum yılları hatırlıyorum. Çok net bir şekilde alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı. O zaman sorgulamamıştım ama sonradan düşününce... O zaman komşumuz Yunanistan niye alfabesini değiştirmemiş? Komşumuz Gürcistan...

Hadi Gürcistan'ı çok ileri bir ülke olarak değerlendirmeyelim. Japonya niye alfabesini değiştirmemiş? Çin niye alfabesini değiştirmedi? O zaman insan diyor ki demek ki gelişmenin alfabeyle bir alakası yokmuş. Sonra başka ülkelere bakıyoruz. Kıyafetini değiştirmeden gelişen de var. O zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız? Yani şekil olarak değişmenin ruh olarak değişmeyle ilişkisi öyle sanıldığı gibi kolay değil. Şeklinizi de değiştireceksiniz de sonra Batı gibi teknolojide, bilimde, fende ilerleyeceksiniz de... E bu kadar şeklimizi benzettik, o zaman niye yakalayamadık bugüne kadar?

Şimdi bakıyorum Türkiye'nin son 20 yıldaki sıçrayışına, yükselmesine. Hem bölgesinde hem dünyada artık söz söyleyen bir ülke oluşuna bakıyorum. Bunun arkasında dindar insanların ciddi bir rolü var.

Teknoloji dediğimiz zaman, Selçuk (Bayraktar) gibi bir insan bu işin arkasında olabiliyor. Demek ki namazla, niyazla, kültürle, görüntüyle hiçbir alakası yokmuş. 'O mesafeyi kapatabilir misiniz?' sorusunun cevabı.

Bugünün yüksek teknolojisi neyse biz de onu alacağız ve ileri gideceğiz. Aşı niye Türkiye'de çıkmasın? Yolun başındayız. Bu konuda girişim ortamının güçlü kalması çok önemli. Milletçe buna inanacağız. Çin ve Japonya öyle yaptı. Ne üretirim, ne satarım, onlara kafa yoruyorlar.

İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneğinin (İMHAD) Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Kitap Kahve Evi' Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

ÇOK BAŞARILI RESTORASYONLAR YAPIYORUZ
'Kendini daha iyi tanıtman lazım, insanlar seni yanlış tanıyorlar' dediklerinde o işe ben girişemedim. Gençler yetişsin, kültürünü sevsin. Dünyanın bütün kültürleri kendi kültürlerine değer versin. Ben de bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı'nın oğlu olmak, böyle bir ailenin oğlu olmak gibi bir zorlukları var.

Atık üretmeyen bir hayat tarzına geçilmeli. Şimdi hijyen kaygıları ön plana çıktı tabii ama normalde çevre için ambalajlı değil de açık ürünler almalı.

Çocukluğumuzdan itibaren Ayasofya'nın camii olması için dualarla büyüdük diyebilirim. Ayasofya Camii özlemimiz her zaman vardı. Gözümüz gibi bakacağımız bir eserdir. Mimar Sinan'ın destekleriyle ayakta kaldı. Gönül ister ki artık bu mesele kapansın. Burası cami.

İstanbul Fethi'nin bir simgesidir. İstanbul Fatihi'nin istediği gibi ibadete açıldı. Dışarıdan yorum yapanlara aldırış etmeyelim. Korumak için gereken ne varsa yapıyoruz. Örneğin bazı zeminlere halı serilmedi, oraları da turistler rahatça gezebilsin diye. Ayasofya'ya daha fazla turist gelecek. Çok başarılı restorasyonlar yapıyoruz.


Odatv.com
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.2020, 16:25   #2
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Alıntı:
İtalya'daki yaşam ülkeme daha da bağlanmama neden oldu.

Italyada okumak icin giderken 1'Milyar Dolari Cantanda götürdügün anlasildiginda, neden Arap Pasaportunla kacmaya gerek duydun?.


Alıntı:
Bu ülkeye değer veren bir ailede yetiştiğim için de olabilir.


Kara Para Aklama Sucundan Italyan Yargiclari arastirma actiginda, neden Türk Pasaportu degilde, Arap Pasaportunla kacmayi sectin?.




Atamizi böyle hedef almakla, kimin usagi oldugunu belli ettin!.


Baban Koltuktan indirilince, kimin kicina yanasacagini merak ediyorum?.



__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.2020, 19:48   #3
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Ne meraklıymış Araplaşmaya...
Tarih boyunca Türkler bir çok alfabe kullanmıştır. Örneğin;Göktürk Alfabesi,Uygur Alfabesi,
Arap Alfabesi,Kiril Alfabesi vs..
Latin alfabesini kullanmamızın sebebine gelirsek;
Öncelikle Latin alfabesinin kabul edilmesi fikri Atatürk öncesi bir tartışmadır. Bu konuda daha önce çalışmalar yapılmıştır. Enver Paşa zamanında orduda öğretilen alfabede bir takım düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca, İkinci Meşrutiyet döneminde, Türk ulusal kimliğini İslamiyetten bağımsız olarak tanımlama çabaları, özellikle İttihat ve Terakki'ye yakın aydınlar arasında ağırlık kazandı. Arap yazısı İslam kültürünün ayrılmaz bir parçası sayıldığı için bu yazının terk edilmesi aynı zamanda Türk ulusal kimliğinin laikleşmesi ve kendi öz benliğini ortaya çıkarması anlamına gelecekti.
20.yy başında Sovyetler Birliği'ndeki Türk devletleri Latin alfabesini kullanıyordu. Türkiye, Türk dünyası ile yakınlaşmak, ortak bir alfabeyi kullanmak için Latin alfabesine geçti. Fakat daha sonra SSCB, Stalin döneminde Türkiye ile Sovyetler Birliği'ne bağlı Türk cumhuriyetleri arasındaki bağı koparmak için Türk devletlerini Kiril alfabesine geçirtmiştir.
Arap alfabesi ile okuma yazma öğrenmek zorluğu da ayrı bir olaydı. Sesli harflerin olmayışı, bir kelimenin birden fazla anlama gelmesi ve tahminle çıkarılması bir sorundu. O dönemdeki okuma yazma bilme oranını en yüksek gösteren veriler bile gülünç seviyelerdedir.
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.2020, 20:36   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Harf Devrimi'ni hedef alan Bilal Erdoğan'a Sinan Meydan'dan tepki

Sözcü yazarı tarihçi Sinan Meydan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Atatürk’ün Harf Devrimi ile ilgili sözlerini yorumladı.

Sözcü yazarı tarihçi Sinan Meydan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Atatürk’ün Harf Devrimi ile ilgili sözlerini yorumladı.

Meydan sosyal medya hesabından şunları yazdı:

* Yunan alfabesi Yunan diline, Çin harf sistemi Çin diline uygundu; Osmanlı’nın kullandığı Arap-Fars harfleri ise Türk diline uygun değildi.

* Harf Devrimi yapılırken Türkiye’de okur-yazar oranı yüzde 10 bile değildi. Osmanlı aydınları 1850’lerden beri alfabe değişimini tartıştı.

HER ŞEY PLANLI

Son dönemdeki gelişmeleri yorumlayan Meydan şunları kaydetti:

* Önce, Danıştay’ın 550 yıllık padişah vakfiyesine dayanarak Atatürk imzalı Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi.

* Sonra AKP’li Cumhurbaşkanının Ayasofya’yı müze yapanları “tarihe ihanetle” suçlaması. Sonra da AKP’li Diyanet Başkanının Atatürk’ü “lanetle” anması… Her şey planlı.

CANLA BAŞLA ATATÜRK!

Sinan Meydan mesajını şöyle bitirdi:
* Yeni Türkiye sloganıyla Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti dönüştürmek isteyen AKP iktidarına karşı canla başla Atatürk’ü, Cumhuriyeti savunmak zorunda kalmak çok acı.

* Atatürk’ün yeniden vatan yaptığı topraklarda Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette iktidara karşı Atatürk’ü savunuyoruz!

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bilal Erdoğan CNN Türk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında “İlkokulda alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı o zaman Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş? O zaman insan diyor ki, demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş. Başka ülkelere bakıyoruz; kıyafetini değiştirmeden gelişen de var, o zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2020, 01:49   #5
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Yunan ve Çin'i gelişmiş ülke olarak görmesi mi yoksa hiçbir vasfı ve bilgisi olmadığı halde televizyonda bu konuları konuşması mı daha enteresan bilemedim.
+
Mısır ve İskandinav ülkeleri de alfabe değiştirdiler. Adamlar tarihini bilmiyor mu yani şimdi?

Sen şuna biz ülkeye suriyelileri, arapları doldurduk şimdi de onların alfabelerini almak istiyoruz desene. Her yerde arapça tabelalar serbest. Milleti yavaş yavaş o alfabeye alıştırıyorsunuz zaten. Gerçi alfabeyi biraz zor değiştirirsiniz ama yine de atın tutun bakalım. Seçmeniniz ne verseniz yiyor zaten.

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2020, 13:08   #6
Çevrimdışı
Ehli_Rey
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Söyleyene değil, söyletene bak
Cumhuriyet devrimlerini tartışmak normal hale geldi nerdeysen
Kimi hilafet ister, kimi şeriat,
Yol geçen hanımı burası, rejim karşıtlığı mutlaka cezalandırılmalı,
__________________
bad-el harab-ül basra!
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ehli_Rey'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2020, 13:51   #7
Çevrimdışı
Lawrance
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

...

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Lawrance'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2020, 14:46   #8
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Paraları sıfırlayıp babacım demeye devam etsin. Yobazlara Atatürk devrimlerini Bilal’e anlatır gibi anlatmaktan çok sıkıldık.


Arap alfabesi isteğini de eleştirdiği alfabemizle yapmak rezillikte son nokta!
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2020, 17:03   #9
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Bunlarda para çok ne uğraşıyorlar bizim vatanımızla alsınlar bir büyük ada koysunlar yandaşlarını içine mutlu mutlu yaşasınlar.Orada şeriat mı getiriyorlar arapça mı konuşuyorlar tek adamlık mı yapıyorlar nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar.
Bizi rahat bıraksınlar Milli değerlerimizle oynamaktan vazgeçsinler yeter artık nedir bu araplaşma merakı.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.08.2020, 03:30   #10
Çevrimdışı
Antares
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilal Erdoğan Harf Devrimini Böyle Eleştirdi

Adam haklı
büyük büyük büyük dedemin mezar taşını okuyamıyorum.
Göktürk alfabesine geçelim. Ne gerek var harf devrimine?
Göktürk alfabesi dururken misssss gibi


ha siz arap alfabesini mi diyosunuz?
o beni ilgilendirmez araplar düşünsün
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Antares'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilal, böyle, devrimini, eleştirdi, erdoğan, harf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.