Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.08.2020, 12:15   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Doktordan Açıkamalar: Çırpınarak Yaşam Savaşı Veriyorlar.

Doktordan Açıkamalar: Çırpınarak Yaşam Savaşı Veriyorlar.

Yoğun bakım doktorundan her bir satırı ibretlik açıklama

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, corona virüsü vakalarının yeniden tırmanışa geçtiğine dikkat çekti. Pandemi sürecinde yoğun bakım servisinde görev yaptığını ifade eden Alper Eker, kurallara uymayan vurdumduymaz vatandaşlar için her bir satırı ibretlik açıklamalarda bulundu.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde corona virüsü tedavisi devam hastaları hayata döndürmek için özveriyle çalışan sağlık çalışanları zaman zaman ibret verici olaylara şahit oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, corona hastalarının tedavisi sırasında karşılaştığı olayları anlattı.

Eker, corona virüsü teşhisi konulan, nefes almakta zorlanan ve boğulma hissi yaşayarak nefes açlığı çeken bir hastanın entübasyon cihazına bağlanırken kendisinin elini tutup vedalaştığını ifade etti.

Hastanın gözlerindeki çaresiz bakışın kendilerini etkilediğini söyleyen Doktor Eker, yine bir başka hastanın yoğun bakımda kaldıktan sonra kan pıhtılaşması nedeniyle ayak parmaklarının kesileceğini dile getirdi.

Vurdumduymaz kişilere kurallar hakkında çağrıda bulunan Dr. Eker, ayrıca boğulma eşiğine gelen kişilerin çırpınarak yaşam savaşı verdiğini vurguladı.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde 5 ayda yaklaşık 800 vatandaşın corona virüsü salgını nedeniyle yatarak tedavi gördüğünü açıklayan Doktor Eker, son zamanlarda hasta sayılarında il ve ilçe bazında artış yaşandığına dikkat çekti.

“BAKIŞLARINDAKİ ÇARESİZLİĞİ UNUTAMIYORUM”
Corona virüsü salgınına yakalanan ve 50 gün yoğun bakım servisinde tedavi gören 40 yaşındaki kişinin tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiğini duygu dolu anlarla anlatan Eker, o hastanın entübasyona bağlanırken elini tutup çaresizce gözlerine baktığı o anı unutamadığını söyledi.

PARMAKLARI KESİLECEK
Bir başka korona virüs hastasının yoğun bakımda çok ağır bir süreç geçirdiğine dikkat çeken Doktor Eker, o hastada oluşan pıhtılaşma nedeniyle gelecek günlerde kişinin ayak parmaklarından ikisinin kesileceğini ve tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu olan birçok hastanın da organlarında hasarların devam ettiğini söyledi.

BOĞULMA HİSSİ YAŞIYORLAR
Corona virüsü hastalığına yakalanan ve entübasyon cihazına bağlanacak kişilerde korku ve endişe ifadeleri gördüklerini vurgulayan Doktor Eker, solunum sıkıntısı yaşayan hastaların boğulma hissi yaşadığını ve nefes açlığı çektiğini anlattı.

ÇIRPINARAK YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR
Vurdumduymaz kişilere maske, mesafe ve hijyen kuralları hakkında çağrıda bulunan Dr. Alper Eker, “Sizin çok rahat atlatabildiğiniz hastalığı bir başkası aylarca yoğun bakımlarda kalarak boğulma eşiğine gelerek bilinci açık şekilde çırpınarak ya ölebiliyor ya da büyük bir hasarla hayatına devam ediyor” dedi. (İHA)

Kaynak

  Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.08.2020, 12:46   #2
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doktordan Açıkamalar: Çırpınarak Yaşam Savaşı Veriyorlar.

Panik atak krizi geçirdiğim anlardaki nefes alamama duygusunu düşünüyorum, tamamen psikolojik bir şey bile insanı çıldırmanın eşiğine getirirken bu insanlar gerçekten nefes alamıyorlar.

Bütün hastaların, vefat edenlerin günahı hastalığı umursamadan hareket edenlerin omzunda.

Keşke para cezası dışında insan hayatına kast ettikleri için cezalandırılsalar.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.08.2020, 12:56   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doktordan Açıkamalar: Çırpınarak Yaşam Savaşı Veriyorlar.

Aramızda bazı arkadaşlarımız koronanın abartıldığını hatta komplo teorisi olarak kullanıldığını düşünüyor. Bence olayın ciddiyetini anlasınlar.


İyileşen hastalarda da pıhtı atıp ölümler oluyor. Pıhtılaşmadan dolayı parmaklarını kaybeden hastaların nedeni tedavide kullanılan ilaçlar.

Aşısı veya ilacı olmadığı için korkulması gerekiyor.

  Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıkamalar, çırpınarak, doktordan, savaşı, veriyorlar, yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.