Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.09.2020, 14:25   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ankara’da Sağlık Emekçileri Saldırıya Karşı Barikat Kurdu; Koca’dan Geç Gel

Ankara’da Sağlık Emekçileri Saldırıya Karşı Barikat Kurdu; Koca’dan Geç Gelen Tepki, Soruşturma Açıldı

Ankara’da vefat eden bir hastanın yakınları, sağlık emekçilerine saldırdı. Sağlıkçılar kendilerini bir bölüme kapatıp, barikat kurarak saldırıdan kurtulmaya çalıştı. Ankara Valiliği ise saldırıyla ilgili tahkikat başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıya geç tepki verdi.

VİDEO

Ankara Valiliği, Keçiören Eeğitim Araştırma Hastanesinde yaralı yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışmanın fiziki saldırıya dönüşmeden önlendiğini, sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin ise saldırıyı kınadığını belirterek, “Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıya geç tepki verdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından, “Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!” diye yazdı.
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği haberi üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Çalışanların kendilerini bir bölüme kapattığı ve kapıyı tutmaya çalıştığı görülürken o anlarda kapının zorlandığı ve dışarıdan bağırışların geldiği görüntülere yansıdı.

TAHKİKAT BAŞLATILDI


Olayla ilgili Ankara Valiliği açıklama yaptı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

FAHRETTİN KOCA 5 SAAT SONRA TEPKİ VERDİ


Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını kuralları zorlayarak görmeye çalıştı.

Sağlık görevlileri, ameliyathane kapısına sedyelerle barikat kurarak korundu.

Polisin saldırganlara müdahalesinin ardından sağlık çalışanları göreve dönebildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından olayın görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi.
Bakan Koca, “Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!” ifadelerini kullandı.
Alıntı:
Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek! pic.twitter.com/m3pbNz03DS
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) September 21, 2020
VALİ ŞAHİN: HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI BULACAK

Vali Vasip Şahin de Twitter hesabından açıklama yaparak, “Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” diye yazdı.

TTB SALDIRIYA İSYAN ETTİ
Alıntı:
Hekimlik Andı'na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı!

"Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim."#SağlıktaŞiddetSonaErsin pic.twitter.com/uiUWEWcTzv
— TürkTabipleriBirliği (@ttborgtr) September 21, 2020
“SİYASETÇİLER HEKİMLERİ HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Görüntülerle ilgili CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi:
  • Canları pahasına salgınla mücadele eden hekimleri hedef gösterirseniz, ortaya böyle görüntüler çıkar.
  • İktidar, aklını başına almalı ve toplum nezdinde sağlıkçıların itibarını yükseltecek bir tutum sergilemelidir.
  • Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir.
Ankara’da Son Dakika’nın paylaştığı videoya göre;

VİDEOLAR için tıklayınız
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2020, 17:31   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ankara’da Sağlık Emekçileri Saldırıya Karşı Barikat Kurdu; Koca’dan

Ankara'da sağlık çalışanlarına saldıran 5 kişi gözaltında

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldıran ve haklarında arama kararı çıkartılan 9 kişiden 5'i gözaltına alındı.





NE OLMUŞTU?

Bir berber dükkanında çıkan tartışmada Fırat Ö. ve Ahmet Ö, Emrah Keskin tarafından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye yaralılardan Ahmet Ö, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acil serviste bekleyen aileye haber verilmesinin ardından çok sayıda bağırıp, tehditlerde bulunmuş ve zorla canlandırma ünitesine girmeye çalışmıştı.


Sağlık çalışanları ise kendilerini bir odaya kapatarak, kapının arkasına sedyeler koyarak saldırganların içeriye girmesine engel olmaya çalışmıştı. Görüntüler, büyük tepki toplamıştı.
(HABER MERKEZİ)
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ankara’da, barikat, emekçileri, karşı, koca’dan, kurdu, sağlık, saldırıya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.