Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.10.2020, 20:51   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İngiltere Duyurdu: Türkiye Yeniden Karantina Listesinde!

İngiltere Duyurdu: Türkiye Yeniden Karantina Listesinde!


İngiltere, Türkiye ve Polonya'yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" listesine ekledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü vaka ve hasta sayılarına ilişkin açıklamalarına değinen İngiltere Ulaştırma Bakanı Shapps, Türkiye'de vaka sayısının uluslararası kuruluşlar tarafından kullanılan tanımdan farklı bir şekilde aktarıldığı için böyle bir karar alındığını belirtti.


İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolcuların Cumartesi gününden itibaren 14 gün boyunca karantinaya alınacağını açıkladı.

Shapps, Polonya’daki corona virüsü verileri ve Türkiye’de corona vakalarının sayısının uluslararası kuruluşlar tarafından kullanılan tanımdan farklı bir şekilde aktarıldığını ve vakalardaki hızlı artışın yanı sıra artan pozitif hasta sayıları nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.

“TÜRKİYE’YLE İLGİLİ RİSK DEĞERLENDİRMEMİZİ GÜNCELLEDİK”

Shapps sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik.


Reuters’ta yer alan habere göre, karantina listesine eklenen ülkelerden 3 Ekim’den itibaren İngiltere’ye giden yolcuların kendilerini izole etmesi gerektiğini belirten Shapps, “İngiltere’ye karantina kurallarından muaf olmayan bir ülkeden gelirseniz kendi kendinizi karantinaya almanız gerekir. Bunu reddeden kişilerin cezalarını 10 bin paunda çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Temmuz ayı itibarıyla İngiltere karantina kuralları esnetilmiş ve yabancı ülkeler için ‘seyahat koridoru ülkeleri listesi’ listesi hazırlanmıştı.

SAĞLIK BAKANI KOCA NE DEMİŞTİ?

Dün akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgından kaynaklı ölüm ve vaka sayılarının gerçek olmadığına ilişkin iddialara yanıt veren Bakan Koca, “Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Koca’nın semptom göstermeyen corona vakalarının tabloda yer almadığına ilişkin sözleri hakkında Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız” açıklamasını yaptı.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.2020, 01:38   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İngiltere Duyurdu: Türkiye Yeniden Karantina Listesinde!

Adamlar bizi kara listeye almakta haklı, haklı ama şimdiye kadar gönderdiğiniz turistler ne olacak? Bütün coronalı insanları tatile Türkiyeye yollayıp virüsün daha hızlı yayılmasını sağladınız şimdi kış gelince de biz sizi koridordan çıkardık.
+
Bütün dünya ülkeleri boşu boşuna birbirlerini listelere, koridorlara alıp duruyor öyle ya da böyle dünyaya yayılacak ve aramızda yaşayacak bu virüs.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
duyurdu, ingiltere, karantina, listesinde, türkiye, yeniden, İngiltere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.