Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.01.2021, 18:51   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Covid-19 Aşısında Torpil Dönemi

Covid-19 Aşısında Torpil Dönemi


Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlıkçı olmayan ve şu an aşılanacak grupta da olmayan kişilere Covid-19 aşısı yapıldığı bildirildi. Hastane yönetimleri ise açıklama yapmayarak tüm soruları yanıtsız bıraktı.


Koronavirüs salgınında, filyasyon ekiplerinin VIP hastalara yönlendirilmesi ve yoğun bakım yataklarının da VIP hastalara ayrılması uzun bir süre tartışılırken şimdi de Covid-19 aşısında VIP döneminin başladığı ortaya çıktı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlıkçı olmayan ve şu an aşılanacak grupta da olmayan kişilere Covid-19 aşısı yapıldığı öğrenildi. BirGün’ün ulaştığı hastane yönetimleri ise tüm soruları yanıtsız bırakarak açıklama yapmadı.

BİR GÜNDE AŞILAMA KAPSAMINDA OLMAYAN 30’A YAKIN KİŞİ AŞILANDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya BirGün’e yaptığı açıklamada, “Sadece önceki gün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı hastanelerde aşılama kapsamında olmayan 30’a yakın kişi aşılandı. Bu kişiler sağlık çalışanı değil ve şu an aşılama kapsamında olan 85 yaş üstü kişiler de değiller. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de aynı durum söz konusu. Yine orada da sağlıkçı olmayan ve aşılama kapsamında bulunmayan kişilere Covid-19 aşısı yapılıyor” diye konuştu.


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya

VIP AŞI HİZMETİ SUNULUYOR

“VIP filyasyon, VIP yoğun bakım hizmeti sunan Sağlık Bakanlığı’nın VIP aşı hizmeti de sunması bizleri şaşırtmadı” diyen Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşılama kapsamında olmayanlara aşı yapıldığını sağlıkçı arkadaşlarımız fark ediyor. Daha sonra aşı yapılanların üniversite yöneticileri ile hastane yöneticilerinin akrabaları olduğu ortaya çıkıyor. Arkadaşlarımız bu durumu Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile üniversite yetkililerine de haber veriyor. Aşılama kapsamında olmayanlara nasıl üzerinde barkod yer alan aşının sistem üzerinden nasıl çıktığını anlayabilmiş değiliz. Burada çok ciddi soru işaretleri var.”

EV HANIMI DA VAR EMEKLİ ÖĞRETMEN DE

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlıkçı ise “Sağlıkçılara ve 85 yaş üstüne aşı yapılıyor ama bazı hastane yöneticilerinin akrabalarına ve kim olduğunu bilmediğimiz kişilere de sistem üzerinden Covid-19 aşısı çıktığını gördük. Bu kişiler 85 yaşının altında. Mesele 65 yaşında bir emekli öğretmen de var, ev hanımı olanlar da. Hatta yaşı genç olup memur olanlar dahi var. Bizler, sistemde bu kişilere nasıl Covid-19 aşısı çıktığını anlayabilmiş değiliz. Bu kişilerin kimlerin akrabası olduğunu ve sistem üzerinden nasıl aşı olabildiklerini merak ediyoruz” dedi.


Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç

Ankara İMTİYAZ SAHİBİ İNSANLAR

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç ise “Hacettepe Hastanesi’nde üniversite idarecilerinin ve yöneticilerinin de öncelikli listeye yazıldığı ve aşı olduğunu duyduk. Önce sağlıkçılar sonra toplu alanlarda yaşayanlar ve ardından 65 yaş üstü aşılanmalı. ATO’ya 58 sağlık çalışanı çeşitli nedenlerden dolayı aşıya ulaşamadığı için başvurdu. Topu topu 3 milyon doz aşı gelmiş ve aşı sayısı da bu kadar yetersizken sıralamada bir yeri olmayan imtiyaz sahibi insanlar aşı oluyor ve elbette doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2021, 23:51   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Covid-19 Aşısında Torpil Dönemi

VIP Aşılama İddiası: 'Ankara'da 'imtiyazlı kişiler'in aşılandığı tespit edildi!'


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, ‘imtiyazlı kişilere aşılama’ yapıldığını söyleyerek isyan etti.


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, ‘imtiyazlı kişilere aşılama’ yapıldığını söyleyerek, "Sağlık emekçileri dışındaki imtiyazlı bir nüfus grubuna aşı çalışması yapılması pandeminin şeffaf bir şekilde yönetilmediğini bir kez daha ortaya koymuş durumda" dedi.

Kamu kurumlarındaki kurum tabipliklerinde ve özel işletmelerdeki revirlerde çalışan sağlık çalışanlarının ve sigortasız çalıştırılan sağlık çalışanlarının aşılama kapsamına alınmadığına dikkat çeken Yalçınkaya, özellikle üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarının dışındaki kişilere aşı yapıldığına ilişkin ihbarlar aldıklarını belirtti.

ANKA’ya konuşan Yalçınkaya şunları söyledi:

“Konuya ilişkin yaptığımız araştırmada, Hacettepe Üniversitesi’nde sağlık emekçisi dışındaki Hacettepe Üniversitesi çalışanlarının, bürokrasiyle ilişkisi olan kişilerin aşılama kapsamına alındığını tespit ettik.

Yine bu hafta aynı gün içerisinde Ankara Üniversitesi’nde 30’a yakın sağlık çalışanı olmayan, sağlık hizmetiyle alakası olmayan kişilerin aşı çalışması kapsamına alındığı ve bu aşıların yapıldığını tespit ettik.

Bu durum bizleri çok şaşırtmadı. Tüm sağlık emekçilerine aşılama çalışmasının yapılmadığı bu süreçte, aşıların sağlık emekçileri dışındaki imtiyazlı bir nüfus grubuna aşı çalışması yapılması pandeminin şeffaf bir şekilde yönetilmediğini bir kez daha ortaya koymuş durumda."

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aşısında, covid19, dönemi, torpil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.