Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.01.2013, 21:11   #1
Çevrimdışı
No Pasaran
« Çapulcu »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...




Dün Ekşi Sözlük'te "Ateist" başlığı altında paylaşılan bir hikaye, AKP Türkiyesi'nde gericiliğin aldığı yolu ve kazandığı cüreti anlatması bakımından hayli çarpıcı.

Dün Ekşi Sözlük'te "Ateist" maddesi altında bir hikaye paylaşıldı. nixolidia rumuzlu kişi Türkiye'ye iş için birkaç günlüğüne geldiğini söyledikten sonra, geri dönerken havalimanında başından geçen bir olayı aktardı.

nixolidia rumuzlu kişi, olayda sivil vatandaşlardan, polise kadar nasıl bir gerici kuşatmaya maruz kaldığını çarpıcı biçimde anlattıktan sonra "çok eminim ki havalimanında olmasak hem o polis hem de grup tarafından fiziksel temasa (koldan tutmadan daha fazlası) maruz kalarak ayrılacaktım oradan... " diyecek kadar dehşete kapıldığını söylüyor.

İşte noktasına, virgülüne dokunmadan aktardığımız olay:

türkiye'de linç edilmek istenen kişi.
tarih: 27 ocak 2013
saat: sabah 5:30
yer: atatürk havalimani

istanbul'a sadece 4 günlüğüne geldim ve işlerimi hallettikten sonra geri dönüyorum. 4 gün boyunca sabahtan akşama kadar ordan oraya koşturdum, millete laf anlattım. bütün işlerim bitince de son gece arkadaşlarla buluştuk, ev partisi, taksim falan derken sabaha kadar takıldık. 4:00'daki havataş otobüsü ile de havalimanına gittim.

havalimani saatine ve gününe bağlı olarak normalde olduğundan çok daha yoğundu ve kitlesi farklıydı çünkü umre zamanıymış.öncelikle umre'ye gidenlerle bi sorunum yok. hatta benim ya da başkalarının hayatına karışılmadığı sürece hiçbir sorunum yok kimseyle. isteyen istediğine inanır, istediği şekilde yaşar ve giyinir (popi meselesi). her yerde yarı çıplak, ayaklarında terlikler olan amcalar ve komple kapalı teyzeler var. beyaz ve siyahın müthiş ahengi tüm havalimanını sarmıştı (soru: umreye giden kadınlar da beyaz giyinir diye biliyordum ben ama burdaki teyzeler komple siyahtı. bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bana bilgilendirici mesaj atarlarsa mutlu olurum)... bu gruba karşı yapabileceğim tek eleştiri ayaklarını lavabolarda yıkayan amcalar oldu. az ileride mescid olmasına rağmen girdiğim her tuvalette bir amca lavaboda ayağını yıkıyor ve ayaklarını her yere değdirmekte bir sakınca görmüyordu... bu durumdan tiksindiğim için (ayakları temiz olsa da ben hijyenik bulanıyorum) havalimanından varacağım noktaya gelene kadar tuvaleti kullanmadım.

güzel güzel check-in yaptım, bavulumu teslim ettim, pasaport sırasında bekliyorum. sıralar tabii ki de içerideki kitle ile orantılı olarak umre'ye giden vatandaşlardan oluşuyor. önüm arkam her yer ya beyazlı amca ya da siyah teyze. hatta arada beyazlar içerisinde çocuklar da var.

bu süreçte ilk tepkiler gelmeye başlıyor kulağıma. "nebçim giyinmiş", "alkol mü almış o", "yabancı da değil, elinde türkçe kitap var (kitap da marquis de sade'dan tanrıya karşı söylev[evet o gruptan dayak istediğim doğrudur] ), türk ve müslüman küpe takar mı" gibi tepkiler. cevap vermiyorum çünkü arada çıkabilir böyle insanlar diye düşünüyorum. total olarak umre'ye gidenlere mal etsem yaptığım ayıp olacak. pasaport kontrolü ciddi bir iş olduğu için (gruptakilerin büyük kısmının ilk defa yurtdışına çıktığını varsayıyorum çünkü genel prosüedürlerden %99'unun haberi yoktu) sadece bana söylenmekle yetiniyorlar. ben de eleştirileri çok takmıyorum zaten.
kontrol sonrası hem uçağıma biraz daha zaman olması, hem kitleden biraz uzaklaşmak hem de kitap okurken takılmak için bira içmeye gidiyorum (sabahın o saatinde sadece ben değil, orada bulunan herkes alkol alıyordu bu arada). biramı bitirdikten sonra kafede kendi kendime takılırken umre'ye giden gruptan bir amca yavaşça sokuluyor yanıma ve "delikanlı bizim tarafa gelebilir misin, sana birşey sormak istiyoruz" diyor. ben de saflığıma yanayım ki "heralde bilet, kapı, uçak vs. ile ilgili soru soracaklar" diye gidiyorum yanlarına.

görüntü şu: oturma yerlerinin orda beni bekleyen yaklaşık 20 kişilik siyah ve beyaza bürünmüş bir grup ve nefretle bakan gözler. giderken resmen 3,5 atmaya başlıyorum. "amca noldu istersen burda sor" diyerek kaçmaya çalışıyorum ama amca sanki beni idama götürür gibi yapışmış koluma "yok yok gel sen" diye mırıldanıyor. gittikten sonra "he amca buyur sor" dememi beklemeden arkadan yaşlı bir teyze "evladım sen türk ve müslüman değil misin?" diye acı bir ses çıkartıyor. "ha ney?" falan diye dumur olmuşken yaşça biraz daha genç bir abi "sen utanmıyor musun" diye ikinci soruyu soruyor. "ne diyorsunuz siz? ne utanması?" dememe kalmadan "bizi günaha sokmaya utanmıyor musun?" diye bir köşede ölmek üzere lan amca soruyor. "en sonunda biraz da sesimi yükselterek "ne diyorsunuz siz, ne günahı, ne utanması" diye konuşuyorum. beni oraya getiren amca "evladım sırada alkol kokuyormuşsun, kulağında küpe var, içeri girdikten sonra seni alkol alırken görmüşler. umre'ye gidenlerin yanında bir müslüman olarak bunu yapmaya utanmıyor musun?" diye açıklamayı yapıyor.

işte o anda elim ayağım titremeye başlıyor, beynim zonkluyor. "amcacım öncelikle size ne benim giydiğim kıyafetten?" diye sinirli bir şekilde konuşuyorum (hayır daha sesimi yükseltmedim). "hem ayrıca alkol almamdan size ne? siz alkol almıyorsunuz ki. alkol kokusu yüzünden de abdest bozulmaz, bişi olmaz" diye devam ediyorum. benim cevabım üzerine gruptaki yaşlılar arkaya doğru gerilerken gençler öne doğru çıkmaya başlıyor, "olmaz" diye sert bir dille beni uyarıyorlar(!). "ne demek olmaz ya? size ne benim yaptıklarımdan?" diyorum. "biz umre'ye gidiyoruz, senin imanın da bizi etkiler" gibi saçma bir söylemde bulunuyorlar. "benim imanımdan size ne? ben zaten müslüman bile değilim, allah'a ya da başka bir varlığın gücüne inanmıyorum. din ile alakam yok" dememle ipler kopuyor. genç olanları iyice yanıma geliyor ve "ne diyon sen" moduna geçiyorlar. çevredeki insanlar da bu sırada yavaş yavaş huzursuzlanmaya da başlıyorlar. "kardeşim sizle mi uğraşacağım, işim gücüm var benim" diye arkamı dönmemle bir tanesinin koluma yapışıp "kafir misin sen?" diye bağırması bir oluyor. şansıma o sırada yakından havalimanı polisi geçiyor da "memur bey bakar mısınız" diye sesleniyorum. polisin geldiğini gören grup geri çekilip kolumu bırakıyor. ben de hala saf bir şekilde "yardım isterim polisten, beni en azından kapıya kadar götürür. bu grup da bir daha bulaşmaz bana" diye düşünüyorum ki meşhur türk polisini nasıl unuttuğum için sonradan kendime kızdım.

polis klasik olarak "noluyor burda" laflarından sonra ben birşey demeden gruptan bir "memur bey bu adam bize hakeret ediyor" şikayeti geliyor(!?!?!). lan yüzsüzlüğe bak; polisi çağıran ben, şikayet karşı taraftan. tabii ki de yüze türk polisi benim gibi bir genç yerine umre'ye giden ulvi kişileri dinleyecekti; "ne diyorsun sen" diye bana çıkışıyor.
ben:"memur bey, ben kendi halimde kitap okuyordum. aha bu amca geldi beni çağırdı sonra da bana hakaret etmeye başladılar"
gruptan biri: "ne hakareti lan? sen demedin mi ben allah'a inanmıyorum diye?"

polis: "allah'a mı inanmıyor? çıkar bakim cüzdanını (da neden lan neden?)
ben: "neden memur bey, allah'a inanmıyorum demek kötü birşey mi?"
polis: "sen çıkar bakim cüzdanı"
neyse cüzdan çıkartılır verilir. bu arada cüzdan ile ilgili bir bilgi: (bkz: #28121212)
polis: "neden boş senin din hanen?"
ben: "memur bey ben ateistim"...

işte bu laf. aha bu lafı bu grubun içinde dedim. türk polisi bu grubun yanındayken dedim... polisin "nasıl lan" demesi ile grubun "puuuu rezil"vb. lafları, polisin "git gözümün önünden kendini çok sevdirmeden" tarzı lafları sayesinde arkamda bana küfreden bir grup ve grubun yanında yer alan bir polis ile uzaklaştım oradan. çok eminim ki havalimanında olmasak hem o polis hem de grup tarafından fiziksel temasa (koldan tutmadan daha fazlası) maruz kalarak ayrılacaktım oradan...

oysa ki ne kadar da güzel bir 4 gün geçirmiştim lan türkiye'de. işlerimi halletmiş, arkadaşlarımla güzel vakit geçirmiş şekilde yüzümde gülümseme ile geri dönüyordum. hatta bir sonraki işim türkiye'de olsun da daha çok böyle güzel zamanım olsa diye düşünürken son kararımı verdim; nah dönüyorum. çünkü bu olay sonuç değil başlangıç. "ecdadımız", "dinimiz", "peygamberimiz" düşünceleri "ama biz hep ezildik ve eziliyoruz" cümleleri ile iyice arttı ve artacak. toplum müslüman-diğerleri şeklinde ayrılmış durumda ve müslümanlar öyle bir güç kazanmış durumdalar ki kendi halinde takılan insanları bile güzellikle(!) dine döndürmeye çalışıyorlar.

biliyorum bütün müslümanlar böyle değil. biliyorum bu arkadaşları eleştiren müslümanlar da var ama böyle gruplar git gide artmakta ve yüzsüzce insanlara saldırmakta."

(soL -Haber Merkezi)
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2013, 21:36   #2
Çevrimdışı
Jazz
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Söyleyecek söz bulamıyorum...
__________________
Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri...

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Jazz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2013, 21:43   #3
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Ben bunun hayali bir hikaye olduğuna inanmak istiyorum. Biri lütfen gerçek olmadığını söylesiiinn...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.01.2013, 21:50   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Bu hikayenin (hikaye diyorum mecburen) gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Gerçekse de hoşgörü ve iyi niyetten yoksun insanların Umre'de işi olmaması lazım.

Otursunlar evde öne arkaya sallanıp hoyda da hoydaa yapsınlar.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.01.2013, 22:02   #5
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Orada yaşanmadıysa bile ülkemizde çok yaşandı bu olaylar. Sivas, Maraş, domuz bağları vb. leri...

Hee Umre'ye giden yaşlı amca teyzelere kadar uzanmamıştı belki bugüne kadar ama artık bu tip olayları sık yaşayacağımıza benim kuşkum yok.

Hepsi din adına kendilerini otorite olarak görüyorlar, hepsi Allah adına sorgulamaya, imanlı-imansız diye insanları ayırmaya yetkili görüyorlar kendilerini.

Sonuçta bu işte...


__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.01.2013, 22:30   #6
Çevrimdışı
Ersan
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Doğru olsa bile, tek taraflı anlatılmış oluyor.. Ama olabilirliği çok yüksek. Zira; bundan 7-8 yıl kadar önce hava limanı bekleme salonundaki reklam panolarındaki bikinili hanımlardan rahatsız olunduğu gereçkesiyle, reklam panoları kaldırılmıştı. Oysa hiç de rahatsızlık verici değil, bilakis gözleri okşuyordu..

Gözümde de canlandırdım, bu mektubu yazanın yerine kendimi koydum.. Korkunç..
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Ersan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2013, 18:49   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Gerçekten ilginç.. gerçek olabildiğine inanasım gelmiyor ama yaşadığımız ortamda bu tür olayların olma ihtimalide var maalesef bunu es geçemeyiz..

Ya da ben kendimi kandırıyorum bilemiyorum..
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2013, 23:04   #8
Çevrimdışı
MartiNeAgLe
« Asi Ruh »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Tamamen proveke etmek için yazılmış bir yazı olduğu çok aşikar..

Hac için 2-3 kere havaalnına gittim hem uğurlama hemde karşılama maksatlı.Oradaki kalabalığın,koşturmanın,heyacanın o kadar farklı havası var ki değil sağdaki soldaki insanları süzmek nefes almaya fırsatın olmuyor.
Hele yaşlı amca ve nine işi gücü yok sırada beklerken senin dedikodunu yapacak birde üstüne üstlük oturduğun kafeden seni kenara çekip sopa çekecek pes yani.

Heleki bayanlar için çarşaf'a atıfta bulunması bile bu olayın yalandan ibaret olduğunu gösterir.Hac kiyafetlerini pasaport kontrolunden sonra isteyen erkeklerin bazıları giysede Arabistana inmedikçe giyilmesi yasaktır.Özellikle bayanlar havaalında üstlerini değişteremezler,
Son olarakta hacca gideceklerin bay bayan farketmez.Türk kafilesi oldukları belli olsun diye ünüforma giyerler üstlerinde Türk bayrağı vardır.yani bayanlar için çarşafı marşafı geçtim siyah örtü bile örtemezler kiyafetlerinin üstlerine...

Şu var bilet sırasında beklerken yaşlı amcakulağımı çekti ve/veya kıçıma bastonuyla vurdu nasıl bir kiyafet bu üstündeki diye dese daha inandırıcı olurdu.En azından yaşlı karadeniz dedesi mizahı olmuş derdim..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz MartiNeAgLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.2013, 02:53   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

Sen son zamanlarda cüppeli insanların İzmir sokaklarında, parkta kız arkadaşı ile oturan gençlerin yanına gidip, günahtır v.s. diye fetva verdiklerini okumadın sanırım Martin.

Bu ülkede artık herşey olur, insan inanmak istemese bile mümkündür.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.2013, 03:56   #10
Çevrimdışı
Daphlane
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havalimanında yaşanan çarpıcı bir gericilik hikayesi...

İçimizdeki bu yersiz kin ve düşmanlık bitmedikçe her şey mümkün. Dincilik ya da dinsizlik sadece birer kılıf bana kalırsa. Herkes kendi fikirlerini üstün tutuyor, küçümseyici davranıyor çevresine karşı. Düşünceye değer veren, saygı duyan kişi sayısı gün geçtikçe azalıyor. Dinsel tercihleri değil; bireyleri, bireylerin düşünce ve davranışlarını ele almamız gerekir diye düşünüyorum. Tek taraflı düşünmek de yanlış.

Haberi okuduktan sonra Ekşi'nin sitesine girip bizzat okudum yazılanları. Sayfanın alt kısımlarına indiğimde şöyle bir alıntı fark ettim:

"Yusuf İslam'ın dediği gibi: 'Müslüman olmadan önce Müslümanları tanısaydım Müslüman olmazdım.' '' -umursamaz tavrin hastasi

Bir de sözün orijinal halini araştırdım:

"Müslümanları tanımadan önce Kur'an'ı tanıdım. Eğer önce Müslümanları tanımış olsaydım asla Müslüman olamazdım."

Enfes bir laf etmiş bence Yusuf İslam. Noktayı koymuş.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Daphlane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
amca, çarpıcı, diye, gericilik, havalimanında, hikayesi, yaşanan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.