Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.02.2013, 11:33   #1
Çevrimdışı
No Pasaran
« Çapulcu »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türköne’nin burnu beş karış oldu...



Mümtazer Türköne, 6 yıl önce “Apo’yu paşa yapmalı” yazdığını, altı yıl boyunca da bu sözünün arkasında durduğunu söyledi. Oysa Türköne, defalarca çark etti.

soL gazetesinden Yiğit Günay bugün Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin belli aralıklarla yazdığı "Öcalan" yazılarının tutarsızlıklarına değindi. Habere göre Türköne her ne kadar "...altı yıl boyunca hep sözümün arkasında durdum. Mesele haklı çıkmak değil, bu ülke için doğru olanı savunmak” ifadeleri ile tutarlı olduğunu savunsa da, arşivde bulunan yazıları kendisini yalancı çıkarıyor.

Yiğit Günay'ın bugünkü haberi şu şekilde:

Tahsin Yücel, “Golyan Devrimi” kitabında, hayali Hayristan ülkesinin bir gazeteci tiplemesini yazar. Harun Elmansur, Halas gazetesinin en ünlü köşe yazarıdır. Ülke İngiltere sömürgesiyken direnişe karşı çıkar, her Allah’ın günü “İngilizlerle işbirliği yapmalıyız” yazar. Bir gün esrarengiz biçimde ortadan kaybolur. Ortalarda yokken direniş kazanır, İngiltere ülkeden kovulur. Aynı gün ortaya çıkan Elmansur, bütün Hayristanlılar’ı kutlar, “bu büyük utkunun tarihin getirdiği ve tarih gibi görkemli, tarih gibi kaçınılmaz bir sonuç olduğunu, kendisinin de bu tarihsel sonucu yazılarında kaç yıldır üstüne basa basa ve altını çizerek belirttiğini” açıklar.

Her dönem iktidara yaltaklanan köşe yazıcılarını hicveden Tahsin Yücel, Harun Elmansur karakterini de “uçlaştırmıştır”. Ancak, görünen o ki, Türkiye’de, en uç mizahi kurgu karakterler dahi kanlı canlı karşımıza çıkabiliyor.

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, dün “Apo’yu paşa yapmak” başlıklı yazısında, altı yıl önceki bir yazısında “Apo’yu paşa yapma” önerisinde bulunduğunu belirterek, “Yazarlık hayatım boyunca, bu konu kadar eleştiri almadım. Söylediğim günden bu yana geçen altı yıl boyunca hep sözümün arkasında durdum. Mesele haklı çıkmak değil, bu ülke için doğru olanı savunmak” diye yazdı.

Türköne’nin bu süre içerisinde Öcalan’la ilgili yazdıklarını alt alta okumak, söyleyecek söz bırakmıyor...

İşte Türköne’nin Öcalan görüşleri:

‘Oyun kurucu Öcalan, konuşturalım’
Tarih: 20 Aralık 2009.
Türköne, yazısında, Öcalan’ın barış açısından önemli bir faktör olduğunu “saptadı” ve “olumlu veya olumsuz hiçbir anlam yüklemeden objektif bir tespiti ifade edeyim: Artık sürecin ana aktörlerinden ve oyun kurucularından biri Abdullah Öcalan. Belki öncesinde de böyleydi; şimdi herkes bu durumu kavramış oldu” dedi, Öcalan’ı konuşturmak gerektiğini söyledi.


‘Öcalan sadece susturulmalı’
Tarih: 22 Haziran 2010
Mümtazer Türköne, Öcalan’ın “enterne edilmesi” gerektiğini belirterek şöyle yazdı: “Savaşı başlatan Abdullah Öcalan, terör eylemlerinin hasadını devşirmeye hazırlanıyor. ‘Parlamento'dan karar çıkarsa, hükümet temsilci gönderip beni muhatap alırsa terörü durdururum’ mesajı veriyor. Hayır! Öcalan da, terör örgütü de bu saatten sonra sadece susturulmalı.”

‘Aslında Öcalan önemli değil’
Tarih: 17 Ağustos 2010
Öcalan’ın o kadar da belirleyici olmadığını anlatmaya soyunan Türköne, “[Durum] bize bir şeyi gösterdi: İmralı'nın onayı olmadan ateşkes ilan edilebiliyormuş” dedi.

‘Devlet Öcalan’la görüşsün’
Tarih: 25 Ağustos 2010
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in devletin Öcalan'la görüştüğünü açıklaması üzerine Türköne daha sekiz gün önce yazdığı görüşten vazcaydı. Öcalan ile görüşülmesinin ne kadar doğal ve önemli olduğunu ifade eden Türköne, “PKK silah kullanmıyor, sadece siyaset yapıyor. Gündem belirlediğine göre başarılı oluyor” dedi.

‘Öcalan’la konuştuk da ne oldu?’
Tarih: 21 Temmuz 2011
Öcalan'ın muhatap alınmasının bir işe yaramadığını, zaten “generallerine de söz geçiremediğini” savunan Türköne, “Son iki seneyi Öcalan'ın muhatap alınması talepleriyle geçirdik. Sonunda alındı. Peki ne oldu? Öcalan'ın muhatap değil, oyuncak olduğu ortaya çıktı” dedi.

‘Öcalan’a müracaat etmeli’
Tarih: 11 Ağustos 2011
Başbakan Erdoğan’ın Öcalan’la görüştüklerini ilk defa açıklaması üzerine Türköne, “Bu şiddetin azaltılması ve Kürt sorunu üzerindeki şiddet baskısının kaldırılması için kalıcı sonuçlar doğuracak bir uzlaşma ihtimali mevcut. İlk müracaat edilecek kişi ise Öcalan. Bugün, Öcalan'ın hapishane şartlarının gözden geçirilmesi ve terörün azalması şartıyla dışarıyla aracısız ilişkiler kurması tartışılabilir. Öcalan'ı ne yapmalı sorusunun cevabı, bir ikilemin konusu. Ya asmalı ya da önünü açmalı. Sizce bugün hangisi fayda sağlar?” dedi.

Kaynak : http://haber.sol.org.tr/medya/turkon...u-haberi-68939
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.02.2013, 11:35   #2
Çevrimdışı
Conan
Sadece Gül İstiyorum...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türköne’nin burnu beş karış oldu...

Yüzyılın Döneği ,Ülkücü artığı...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Conan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
burnu, karış, oldu, Öcalan, tarih, türköne, türköne’nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.