Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.03.2013, 18:15   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Yurttan YGS Manzaraları





Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. 1 milyon 851 bin 326 adayın girdiği sınav 160 dakika sürdü. Adaylar sınav salonlarında terlerken, aileler ise dışarıda bekledi. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü'nde sınava giren adaylar için ailelerinin dua ettikleri görüldü. Anne ve babalar sınava giren çocukları için dua ettiklerini söylediler. Bazı adayları sınavın başlamasına dakikalar kala üniversite kampüsüne giriş yaptıkları görüldü. Tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olmak üzere 167 sınav merkezinde 100 bin 452 sınav salonunda tek oturumda yapılan YGS, saat 12.40'da sone erdi.




Sınav Öncesi Parasız Eğitim Eylemi:
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde sınav öncesinde pankart açan ve "Parasız eğitim istiyoruz" şeklinde slogan atan iki kişi adayların ve ailelerin tepkisi nedeniyle polis tarafından kampüs çevresinden uzaklaştırıldı.






Öğrenciler Salonda, Aileler Dışarıda Terledi: Antalya'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de okul önlerinde heyecan yaşadı. Sınavın bitmesini bekleyen velilerin bazıları Kuran-ı Kerim ve dua kitapları, bazıları da gazete ve kitap okudu. Antalya'da polis, bugün yapılan YGS için geniş güvenlik önlemi aldı. Günler öncesinden alınan önlemlerin yararı sınav saatinde görüldü. Sınav süresince inşaat ve altyapı çalışmasına izin verilmezken, otolarda yüksek sesle müzik yayını, klakson çalınmamasına da önem gösterildi. Sınav salonlarının önünde ise alışıldık görüntüler vardı. Birçok veli, çocuklarının yaşadığı sınav stresi boyunca elinden Kuran-ı Kerim ve dua kitaplarını bırakmazken, bazılarının da yaşadığı sınav stresi yüzlerinden okundu. 160 dakika boyunca soruları yanıtlamaya çalışan öğrencilerin sınavla ilgili görüşleri de farklı farlıydı. Öğrencilerden bir kısmı matematik sorularını zor bulurken, bir kısmı ise önceki senelere göre daha kolay olduğunu iddia etti. Sınava yeterince hazırlanamayan öğrenciler ise soruların tamamında zorlandıklarını ifade etti.


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 18:19   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)




YGS'ye Giren Yakınları İçin Dua Ettiler: Yalova'da YGS'ye girecek adaylar, erken saatlerde sınava girecekleri okullara geldi. Sınavların gerçekleştirildiği okullarda öğrenciler binalara üst araması yapılarak girdi. Polis, yaptıkları kontrollerde öğrencilerin üzerinde sınava girmesi yasak olan malzemeleri aldı. Saçlarında metal tokası olan kız öğrenciler, tokalarını çıkartmak zorunda kaldı. Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından sınav yapılan okulların çevreleri de trafiğe kapatıldı. Okul bahçesi dışında bekleyen velilerden bazıları dua okudu, bazıları ise el işi yaparak çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekledi.





İzmir'de YGS Heyecanı: Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan YGS heyecanı İzmir'de de başladı. 67 bin 391 adayın ter döktüğü sınav öncesinde öğrenciler ve veliler sabahın erken saatlerinde itibaren sınava girecekleri merkezlerin önünde beklemeye koyuldu. Soruların tek oturumda 160 dakikada cevaplanacağı sınav öncesi öğrenciler sıkı kontrolden geçirilerek salonlara alındı. Bazı öğrencilerin uyarılara rağmen yanlarında getirdiği kalem, silgi, peçeteler güvenlik güçleri tarafından sınav salonuna girmeden önce çöp kutularına bıraktırıldı. Sınava başörtüsüyle gelen öğrenciler, kadın polisler tarafından kulak ve saç diplerine kadar kontrol edildi. Sınavın başlamasının ardından okullar ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Çocukları sınava giren aileler, yanlarındaki getirdikleri sandalyeleri çimlerin üzerine koyup oturdu, bazı veliler güneşin keyfini çıkardı, piknik yaptı. Çocuklarını bekleyenlerden bazıları Kuran-ı Kerim okuyup, dua ederken, örgü örerek vakit geçirenler de oldu.







Öğrenciler Salonda, Veliler Dışarıda Terledi: Denizli'de öğrencilerin büyük bölümü, 74 ayrı okuldaki sınav yerlerine velileriyle geldi. Sınavın başlamasıyla hem salonlarda hem de salon dışında büyük heyecan başladı. Birçok öğrenci velisi, yanlarında getirdikleri dua kitaplarını okudu. Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi'nde sınava giren öğrencilerin velileri arasında saatlerce dua edenler oldu. Sınavda 2 bin 772 kişi görev aldı.


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 18:22   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)




Konya'da YGS Heyecanı: Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı olan YGS, tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da yapıldı. Üniversite adayları sınavdan yaklaşık 1 saat önce sınava girecekleri okula gelip beklemeye başladı. ÖSYM tarafından kalem, peçete, her türlü madeni eşya, cüzdan gibi malzemelerin alınmadığı sınavda, öğrenciler güvenlik kontrolünden geçirilerek salona alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, başörtülü öğrencilerin başörtülerine taktıkları iğnelere kadar çıkartıldı. Öğrenciler, sınavda ter dökerken, veliler de okul bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyarak bekledi.





55 Yaşında Sınavda: Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi 55 yaşindaki Nermin Yahşi de YGS'ye girdi. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ndeki salonda sınava giren Yahşi, ortookul ve liseyi dışarıdan bitirdiğini, üniversite için şansını denemek istediğini dile getirdi. Sanat Tarihi bölümünü okumayı hayal ettiğini anlatan Nermin Yahşi, "Çocuklarımı okuttum. Kendim ise ortaokul ve liseyi dışardan bitirdim. Şimdi ise kendim üniversite sınavına giriyorum. Hedefim Sanat Tarihi bölümünü kazanarak okumak. Kısmetse inşallah olur. Okumayı çok seviyor ve istiyorum" diye konuştu.





Esenler Belediyesi'indenYGS Sınavı Öncesi Adaylara Çay ve Çorba: Esenler Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)' na giren üniversite adayları ile velilerine çay ve çorba ikram etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Çocuklar içeride terleyecek. Veliler de dışarıda üşümeye başladı. Velilerin dışarıda üşümemesi için çorba ve çay ikram ediyoruz" dedi. YGS sınavına giren adaylar ile aileleri, belediyenin bu hizmetinden memnun kaldıklarını belirttiler.





YGS'ye Girişte Tepeden Tırnağa arama: Zonguldak'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler, tepeden tırnağa arandıktan sonra sınıflara alındı. Fener Anadolu Meslek Lisesi'nde sınava girecek 560 aday, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı. Saat 09.00'da adaylar sınıflara alınmaya başlandı. Görevliler, girişte adayları tek tek aradı. Kolye, madeni para, mendil, cep telefonu, kemer, küpe, çikolata, kol saati, toka, anahtar ve cüzdan gibi yasak eşyalarla girişe izin verilmedi. Öğrenciler, takı ve diğer eşyalarını okulun girişindeki dolap, masa ve kalorifer peteğinin üzerine bırakarak içeriye girdi. Kadın polis memuru, özellikle kız öğrencilerin boyun bölümlerinde kolye kontrolü yaptı. Başörütülü iki adayın boynundaki muskaları da çıkarması istendi. Adaylar, muskaları yakınlarına verdikten sonra sınıfa girebildi.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 18:26   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)




Polis, YGS İçin 12 İnşaatta Çalışmaları Durdurdu: Kayseri'de YGS öncesi polisler, gürültü olmaması için 12 inşaatta yapılan çalışmaları durdurdu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi çok sayıda polis, sınavların yapılacağı okullarda ve kavşaklarda önlem aldı. Sınav öncesi okulların çevresinde yapılan kontrollerde beton dökümü, kalıp çakımı ve mantolama yapılan 12 ayrı inşaattaki çalışmalar, polisler tarafından sınav sonuna kadar durduruldu. Bir iş makinasının çalışmasına da polisin müdahalesiyle son verildi.







Sınav Heyecanı Hastanelik Etti: Sınava Şanlıurfa Lisesi'nde giren 20 yaşındaki Zeliha Toprak, 110'uncu dakikada heyecanlanarak fenalaştı. Genç kızın fenalaşması üzerine salon görevlileri, 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Okula gelen sağlık ekipleri, heyecan nedeniyle baygınlık geçiren genç kıza salona müdahale ettikten sonra ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.







ÖSYM Binasında Zincirli Sınav Protestosu: Üniversite sınavlarını protesto etmek isteyen, lise öğrencisi olduğunu söyleyen 5 kişi, kendilerini Levent'eki ÖSYM binasının girişine zincirledi. ÖSYM'nin Kağıthane 4. Levent'teki başvuru merkezine gelen Dev-Lis üyesi 5 kişi, binanın demir sürgülü giriş kapısına kendilerini zincirledikten sonra, "Sınavlara karşı bişey yapmalı" yazılı pankart açtı. 1'i kız 5 genç, sınav sistemini protesto etmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söylerken, "Sınavlar kalksın yaşama zaman kalsın", "Sınavlara inat, yaşasın hayat" şeklinde sloganlar attı.







Zincirleri Çözüp, Eyleme Son Verdiler: Polisin müdahale etmediği yaklaşık 1.5 saat süren eylemi kendi inisiyatifleri ile sona erdirdiklerini belirten eylemcilerden Ezgi Çakmak, "Bugün birçok arkadaşımız adaletsiz sistemin sınavına girdi. Sınavları kazanmak için dershanelere gitmek gerekiyor ama gidemediler. Sınavı kazanamayacaklar büyük bir ihtimalle. Birçok kişi bu adaletsiz sınav sistemi nedeniyle intihar etti. Dershane parasını ödeyemeyen arkadaşımız intihar etti. Sınavda kalp krizi geçiren arkadaşımız yaşamını yitirdi. Bu biz adaletsiz sisteme boyun eğmeyeceğimizi göstermek için eylem düzenledik" dedi.


sözcü




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 18:39   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Bu manzaraları gördükçe üçüncü bir dünya ülkesi olduğumuzu gayet anlıyorum.

Yıllarca çalış veya çalışma abidik kubidik derslere katlan veya katlanma.. Geleceğin sadece bu aptal sınava bağlı.

Bunlar bir kenara sistem seni sömürmek ve seni ezbere bir birey modeline sokmak için dersanelere gitmeni isteyecek ee nede olsa para lazım..

"Burda gördüklerinle kendini birşey sanacaksın ve öyle sınava gireceksin başarılı olmanın yolu budur"

Çok güzel bir mesaj..

Kaybeden öğrenciye hitaben..

Eğitim hiçbir zaman düzelmeyecek evlat.. Elinizdekiyle mutlu olmaya bakın.. Okullarda,dersanelerde gördüğünüz sisteme kendinizi adapte etmeyin.. Başarısızlığınızı üzerinize yıkmayın, kendinizi küçük görmeyin.. Çünkü sistem öyle düşünmenizi istiyor aşağılanmanızı..büzüm büzüm büzülmenizi istiyor..

Emin olun şu zamanda fiyakalı bir üniversiteye gitmeden çok rahat bir şekilde geleceğinizi kazanabileceğiniz yollar var. yeterki aklınız açık olsun... bir yere kilitlenmesin.

Kazanan öğrenciye hitaben..

Kazandım diye kendini farklı sanmayasın aslında hiçbirşey kazanmadın.. kaybeden den daha şanssızsın sen.. Gelecekte sadece sana verilecek koltukta veya pozisyonda robot gibi hergün önüne gelen işi yapacaksın. Kibrinle sevilmez olacaksın.

Tabi uyanık olmazsan. Aksine..

Bütün bunlarla savaşacak kadar cesaretin varsa işte o zaman aydınlanırsın.. kendine ve sevdiklerine faydalı olursun iliminle.. tecrübenle..

Gösterilenlerle değil araştırdıklarınla öğrenmeye çalış üniversitede..

---

Serseri bir kişiden saçma sapan bir mesaj dinlediniz..

Saygılar.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 20:44   #6
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Parasız eğitim iste iyi hoş da zamanımı be aga.

Ayrıca parasız eğitim isteyen elemana tepki gösterenler, yani çocuğunuzun o sesi duyabileceğini mi düşünüyorsunuz.. yuh yani içerideki binalar o kapının ne kadar gerisinde haberiniz var mı?!
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.03.2013, 21:45   #7
Çevrimdışı
Herhangi_Biri
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Her sene aynı görüntüler
__________________
imza mimza yok
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Herhangi_Biri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.03.2013, 00:03   #8
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Duyduğum kadarıyla yine cemaat dershanelerinin kitaplarındaki sorulardan bazıları birebir çıkmış.
Klasik bir tablo, değişik bir şey yok. Velilere çorba dağıtan belediyeye de tebrikler; insancıl bir eylem olmuş.
Fotoğraflara bakınca sanki sınav öncesi değil de dini bir gün gibi geldi. Gerçi bana da okunmuş pirinci, şekeri, suyu ne varsa yutturmuşlardı.
__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.03.2013, 00:17   #9
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)




Şu manzaraya bakın yeter. O bu şu boşa.

Bu çocuk kimbilir kaç gündür uykusuz ve stres altında. Belki bir yıl belki 2-3 yıl. Gel sen kaderini belirleyecek olan bir dayatma olayında heyecanına yenik düş.

Bir daha dayanır mı ki bu insafsız düzene minicik kalbi?

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.03.2013, 12:31   #10
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurttan YGS Manzaraları (2013)

Görüntülerde ki kadınların giyim kuşamları, modern Türkiye'nin görüntüleri olmadığı gibi, Türk kadınlarına yaraşır ve mütenasip kıyafetler değildir. Denilecek ki, efendim inandığım din bunu emrediyor dediklerinde bunun yanlış olduğunu bin kez haykırdık, İslam dininde saçı sakalı kutsama ve şekilciliğin olmadığını sadece bizler değil bu işlere ömrünü vermiş ilahiyatçılar dahi türban vb kıyafetlerin İslam ile alakalı olmadığı kaç kez değişik platformlarda, yazılarda ve kitaplarda vurgulanmıştır.

Bunlara rağmen erkek egemen toplumda, ekonomik özgürlüğünü kazanmamış erkeğe bağımlı kadınların çoğunluğu, sosyo ekonomik sosyo kültürel durumları ve erkeklerin dayatması ile türban din haline gelmiştir.

En kötüsü ise namus ve ahlak kavramı yarım metre çaput olan türbana indirgenmiş, namus o hanımlarda ya türbanda ya cinsel organda olarak nitelenmiştir.

Modern, eğitimli, a sosyal olmayan hanımlarda ise namus ve ahlak anlayışı beyinde başlıyor beyinde bitiyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2013, için, manzaraları, sınav, sınava, yurttan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.