Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.04.2013, 01:48   #1
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Amerika'da 3 Patlama


ABD'nin Boston kentinde düzenlenen maratonda, bitiş çizgisine yakın bölgede iki patlama meydana geldi. Boston Polisi, yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğünü ve 23 kişinin yaralandığını açıkladı.


Patlamaların ardından beyaz bir duman 15 metre yükseğe çıkarken, çok sayıda kişinin kendini yere attığı, bazılarının kol ve bacaklarından ağır yaralandığı görüldü. Maraton için görevlendiren sağlık görevlileri kısa sürede yaralılara, maraton için kurulan sağlık çadırlarına götürüp müdahale ederken, en az altı ağır yaralı çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Otel Lobisinde Patlama

Patlamanın kaynağı konusunda da çelişkili bilgiler ulaşıyor. Bazı kaynaklar patlamanın bir çöp konteynırında meydana geldiğini ileri sürerken, New York Post gazetesine göre ilk patlama Finiş çizgisine yakın Fairmont Hotel’in lobisinde meydana geldi. Terör saldırısı ihtimaline karşı bölgeye terörle mücadele ekipleri gönderildi.

Evlerinizden Çıkmayın

Ed Davis Boston Polisi Şefi yaptığı açıklamada, "İnsanlara evlerinden çıkmamalarını, otelde kalanların odalarından çıkmamalarını istiyoruz. Kalabalık yerlerde bulunmayın" dedi.

Beyaz Saray'dan Açıklama

Patlama sonrası ilk resmi açıklama ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan geldi.

Biden "Dualarımız patlamada zarar görenlerle birlikte. Şu anda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgisine sahip değiliz" dedi.


Havaalanı Kapatıldı
Boston Havalanı, patlamalar sonrasında güvenlik için kapatıldı.


Irak ve Afganistan'da Kullanılan Bomba
NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak ırak ve afganistan'da kullanılan ve abd askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi.

2 Şüpheli Paket
New York, Manhattan’da şüpheli iki çanta bulundu.

Amerika Alarmda
Beyaz Saray'in önündeki Pennsylvania caddesi yayalara kapatıldı. New York'ta da güvenlik önlemleri artırılıyor.

Boston'daki Patlama Londra'yı Etkiledi
İngiltere polisi pazar günü yapılacak Londra Maratonu öncesi meydana gelen olay nedeniyle güvenlik planlarını yeniden değerlendirmeye aldığını açıkladı.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 01:51   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Obama: Kimin yaptığını bulacağız

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki patlamalarla ilgili basının karşısına çıktı.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller'den brifing almasının ardından Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirtti.

Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.

Obama, tüm Amerikan halkının Bostonluların yanında olduğunu dile getirerek, bugün eşi Michelle Obama ile dualarının, yakınlarını kaybedenler ve yaralılar için olduğunu söyledi.

Gerekirse ABD genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren Obama, olayla ilgili hala tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı.

Obama, "Saldırıyı kimin ve neden yaptığını hala bilmiyoruz ve tüm gerçeklere ulaşmadan insanlar hemen bir sonuç çıkarmamalı. Ama şundan bir şüpheniz olmasın ki bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız ama kesinlikle kimin yaptığını ve niçin yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi.

FBI olayı "terörist saldırısı" olarak değerlendirirken, Obama'nın konuşmasında "terör" ifadesini kullanmaması dikkati çekti.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 01:58   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Çift çalışan servis elemanlarının işidir bu eylem..
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 08:38   #4
Çevrimdışı
Hara-Kiri
Kayı Boyu'nun Torunu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Yeni bir terör elemanı lazım Bin Ladin öldü .
Suç keçisi aranıyor
__________________
Gerçek şu ki; saat 12:12 olduğunda kimse seni düşünmüyor, şifreleri 1234 yapan insan hala yaşıyor, noel baba yok, tam karşıya geçerken kırmızı yanacak, istediğini alsan da aklın alamadığında kalacak, az kalan yemek daha lezzetlidir, pastayı kesen pasta yiyemez, gece tırnak kesersen ömrün kısalmaz ve sakın kendini başka dünyadan zannedip triplere girmeye kalkma. ne yazık ki pizzanın ambulanstan önce geldiği bir ülkenin en nadide vatandaşlarından birisin sen de.. Hayat işte. O bakımdan diyeceğim o dur ki ; Başımız toprak, sonumuz toprak; mühim olan, çamurlaşmadan yaşamak..


  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Hara-Kiri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 09:01   #5
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Hangi ırktan hangi renk veya dinden olursa olsun milletler zarar görmesin. Umarım amerika kendim vatandaşına yapılanı diğer milletlerin milyonlarca vatandaşından acısını çıkarmaya çalışmaz.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 09:23   #6
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

İlk bakışta sayın ARİSTO gibi fevri değerlendirmeler yaparak oh olsun bak! Gör bakalım diyesi geliyor insanın ama insanlık böyle davranmamızı engelliyor, Halk ile idareleri bir birlerinden ayırt etmek lazım. Patlamalar olmuş, ne için? Kimler tarafından meçhul. Önünde sonunda ortaya çıkacak önemli olan orada bulunan günahsız ve her şeyden habersiz sivil 100 civarında insanın yaralanması 10 civarında ölüm olayının gerçekleşmesi.

Suçsuz sivil insanlar adına üzüntü duyuyoruz. Bunlar kim ve hangi ülke vatandaşı olursa olsun üzüntümüz değişmez.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 09:32   #7
Çevrimdışı
Cenk
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Amerikalılar, ki buna arkadaşlarım da dahil, gerçekten de dünyanın geri kalanında nasıl bi' yıkıma sebep olduklarını bilmiyorlar. Medya çok güçlü, hepsi kendi askerlerinin gerçekten de o ülkeleri kurtarmak için Irak'ta, Afganistan'da vs olduğunu sanıyorlar. Bu yüzden dünyanın neden onlardan nefret ettiğini bi' türlü anlayamıyorlar. Çok fazla suçlayamıyorum onları, resmi ideoloji ve medya manipülasyonu burada da çok güçlü.

Şiddetin hedefi kesinlikle yanlış olmuş, devletlerin suçlarının bedelini masum insanlar ödememeli.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cenk'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 13:41   #8
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Masum insanların ölmesi insanlık adına üzücü. Bu olayı terör grupları da yapmış olabilir, ABD kendisi de tezgahlamış olabilir. Sonuçta ölenler her ikisinin de umurunda değil...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.04.2013, 15:30   #9
Çevrimdışı
No Pasaran
« Çapulcu »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Boston patlamaları soru işaretleri yaratıyor






ABD'nin Boston kentinde dün meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılar öncesinde yaşanan gelişmeler ve sonrasında ABD'li yetkililerden gelen açıklamalar, ABD'nin Suriye'ye dönük planlarında yeni bir dönemin açıldığına işaret edebilir.

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen Uluslararası Boston Maratonu'nu hedef alan bombalı saldırılarda biri çocuk 3 kişi hayatını kaybederken, 100'ün üzerinde kişi de yaralandı. Ancak saldırının zamanlaması ve ABD'li yetkililerin “terörist saldırı” açıklamaları kafalarda soru işareti yarattı. FBI saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelerken, Başkan Barack Obama ise “sorumlular hesap verecek” dedi.

Bilindiği üzere, ABD “ulusal güvenlik” adı altında Afganistan ve Irak'ı işgal etti ve “terörle mücadele” bahanesiyle de Yemen, Pakistan ve Somali'yi bombalıyor. Fransa öncülüğündeki Mali müdahalesine de yine aynı gerekçeyle destek veriyor.

Boston saldırısı ise, geçtiğimiz hafta Şam yönetimine karşı savaşan El Nusra Cephesi'nin El Kaide'ye bağlılığını açıklamasının ardından geldi. Yine zamanlama açısından bir başka önemli nokta da bu hafta sonu “Suriye'nin dostları” adlı grubun ABD öncülüğünde İstanbul'da Suriye'ye dönük insani yardım koridoru adı altında “tampon bölgeyi” görüşecek olması.

Yeni “11 Eylül” senaryosu mu?
Geçtiğimiz hafta Suriye yönetimine karşı savaşan El Nusra Cephesi, El Kaide'ye bağlılığını açıklamıştı. soL'da da yer verdiğimiz haberde, El Nusra'nın bu hamlesinin ABD'nin Suriye'ye doğrudan müdahalesi için büyük bir koz sağladığı belirtilmişti.

El Nusra'nın El Kaide'nin bir parçası olması, ABD yasalarına göre Suriye'ye müdahale konusunda “yasal bir bahane” sunuyor. ABD Kongresi, 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıdan üç gün sonra AUMF olarak kısaltılan "Askeri Güç Kullanım İzni"ni kabul etmişti. Yasa, ABD'nin “terörle mücadele” adı altında dünyanın dört bir yanına müdahale etmesinin önünü açarken, George Bush başkanlığındaki ABD'nin ilk kurbanları Afganistan ve Irak oldu.

Geçtiğimiz ay ABD Adalet Bakanlığı eski avukatı Jack Goldsmith de Nusra'nın AUMF kapsamına alınmasının her zamankinden daha yakın olduğuna dikkat çekmişti.

Kerry tampon bölge için İstanbul'da
Boston saldırısının hemen öncesine denk gelen bir diğer önemli gelişme ise bu hafta İstanbul'da “Suriye'nin dostları” toplantısının düzenlenecek olması. ABD Dışişeri John Kerry'nin de katılacağı toplantının ana gündem maddesi ise Suriye'de insani yardımı koridoru adı altında “tampon bölge” oluşturulması ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın gidişinin hızlandırılması olacak.

Yaklaşık üç hafta önce de Washington Post, ABD'nin “tampon bölge” hesapları yaptığını ortaya çıkarmıştı. Gazetenin gündeme getirdiği iddialara göre, ABD yönetiminin, Ürdün'de yetiştirdiği militanlarla özellikle güney kenti Dera'da bir tampon bölge kurmanın peşinde olduğu ifade edilmişti.

Yine bu dönemde, İsrailli general Yair Golan da, Esad'ın devrilmesi halinde “yerel unsurlarla” işgal altında tuttukları Golan Tepeleri'ne radikal İslamcı militanların sızma ihtimaline karşı bir tampon bölge kurulmasını önermişti.

Los Angeles Times ise, CIA'nın Suriye'deki El Kaide hedeflerine yönelik İHA saldırıları için istihbarat topladığını duyurmuştu.

soL- Dış Haberler
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.04.2013, 04:03   #10
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerika'da 3 Patlama

Afrika uyruklu Obamada artik Tencereyi acip, Terörden bahsederken, Arap uyruklu, bursla Amerikada bulunan Bir Arap Ögrenciyi tutuklatti.

Simdiye kadar bunu Üslenen bir örgüt daha cikmadi.

Tahminen Osama Klan´indan gelebildigini saniyorum!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
amerikada, boston, kişinin, meydana, patlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.